Chevy 4.3L öljynkulutus/ öljyinen 1. pytyn tulppa??

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja tedt, 11.12.2006.

  1. tedt

    tedt Gearhead

    Vinkkejä otetaan vastaa, miten eteenpäin. :eek:
    Kone -88 4.3l chevrolet, ajettu vaan n.120tkm

    Öljynkulutuksesta ja käynnistyksessä esiintyneestä pölläyksestä johtuen vaihdoin ohjurien kumit (laitoin myös pako puolelle kumit, joita ei tehtaalla lähtiessä ole ollut)
    Toimenpiteen jälkeen pölläytys loppui mutta öljyä kuluu edelleen ja aikas runsaasti. Ykköspytyn tulppa on öljyinen ja olen sen pari kertaa vaihtanut (rupeaa käymään viidellä) Nyt pitäisi tehdä jotain suurempaa remppaa eikä tietty avaamatta selviä mikä on vialla..
    Onko kellään ollut vastaavaa ongelmaa nuissa samaisissa koneissa ja voisiko kyseessä mahdollisesti olla kansipahvi-vika vaiko männässä esiintyvä suurempi (kalliimpi) remontti, jolloin tulee harkintaan mahdollisesti ns. tehdasuusi-kone kun vanhan koneen läpikäynti tulee vissiin reilusti kalliimaksi??
    Kai noiden koneiden pitäisi hieman kauemmin kestää kuin tuon 120tkm. :D

    Kiitos avusta 8)
     
  2. RockHQ

    RockHQ 3rd gear

    Voi se imeä öljyä myös imusarjan tiivisteen alta, ns. nostajalaaksosta. Aloita irrottamalla imusarja, tutki tiivisteet ja kansien imukanavat öljyjäämien osalta, veikkaan että 1. syl imupuolen kanavassa on öljyä.
    Uudet tiivisteet ovat halpoja eikä toi työnä ole vielä kovinkaan laaja.
     
  3. DX

    DX Double Gearhead

    Kandeis varmaan ekaks kurkata huohottimen venttiili PCV apumiehenpuoleisessa venakopassa, jos on tukossa, nousee paineet alakerras. Helppo tsekkaus eikä maksa mitään. RockHQ:n vinkki on kans halpa tarkastaa. Jos se kone on paskana mulla on osiks starcraft Astro hyvällä koneella ja lootalla TH 700.
     
  4. rrauta

    rrauta 3rd gear

    tee siihen ohivuoto mittaus ennen isompia toimenpiteitä.
     
  5. jorkki107

    jorkki107 Gearhead

    kun pällistelet sitä pvc ventiiliä ni tarkista et se läppärungossa oleva reikä on auki.ite putsailin viimeviikolla ton venttiilin kun oli jumissa ja samalla huomasin et se rööri oli karstottunu umpeen.rupes toimimaan "jonkun" verran veikeemmin kun toimii. :wink:
     
  6. jorkki107

    jorkki107 Gearhead

    ja nyt kun otin silmän pois taskusta :eek: ni tajusin et yksi sylinteri piiputtaa eli ei se vika tossa pvceessä ole?
     

Kerro tästä muillekin!