Chevy Caprice 91-94 käyttöautoksi ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Stone, 8.9.2004.

 1. |Lake|

  |Lake| 3rd gear

  Sen verran sain itse tongittua internetin syövereitä, että sain varmistettua että se "alipainetankki" tai "alipainevaraaja" mikä se nyt suomeksi onkaan, on tosiaan siinä lämppärin kennon vieressä, tässä siitä kuva:

  [​IMG]

  Onko siis kukaan purkanut 1991 Capricesta sitä kojetaulun päällysosaa irti, tuleeko tuo alipainetankki esiin jos sen purkaa?
   
 2. Tero.Rutanen

  Tero.Rutanen Gearhead

  oisko mitään järkeä kokeilla systeemiä semmosella laatikkomallin pallolla ja letkulla, ennenkuin lähtee purkamaan? Mulla ainakin 96 buickissa on vielä turvatyyny myös hantin puolella että sekin voi? teetättää töitä. (en tiedä enkä ole purkanut)
   
 3. coupe

  coupe Gearhead

  Ei hirveästi osia mutta jotain jäänyt nurkkiin 96 ja 94 Capricesta :

  http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic.php?t=230689
   
 4. hara64

  hara64 1st gear


  onko se vika :eek: ??? mä olen luullut että se on ominaisuus tuossa meidän capricessa:oops:
   
 5. |Lake|

  |Lake| 3rd gear

  Joo vika se on... Taitaa vaan olla melko yleinen vika näissä vehkeissä :rotfl:

  Tuo muuten ei varmaan ole yhtään hassumpi idea laittaa joku toinen alipainevaraaja... Siellä kabiinin puolella kun on kaikki muut alipaineletkujen kytkennät ihan käden ulottuvilla, vain se perskuleen varaaja on kätketty sinne kojetaulun yläosan syövereihin :-? Ja sekin on silmin nähtävissä kun tirkistelee sieltä kojetaulun alta, mutta käsi ei mahdu sinne millään. Niin lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana... :(
   
 6. anttikristus

  anttikristus Gearhead

 7. ktech

  ktech 2nd gear

  vm. -91 farkku tuli tänään hommattua käyttö(?) peliksi.

  jännä miten ihan eri tuntunen ajoltaan kuin kanttikorinen vaikka olevinaan sama alusta? kanttikorisista tutut mätäpaikat kyllä löytyy tästäkin :D
   
 8. |Lake|

  |Lake| 3rd gear

  Re:

  Tuli laitettua tämä pieni alipaineongelma kuntoon. Ratkaisuksi riitti kun lisäsi uuden alipaineventiilin imusarjalta lähtevään alipaineletkuun, joka ei päästä alipainetta karkuun linjasta kun moottorin alipaine laskee. Missään ei näkynyt alkuperäistä venttiiliä, se on varmaan sitten siellä alipainetankin yhteydessä ja vuotaa siellä (tai sitten on unohtunut tehtaalla koko venttiili...). Mutta helpolla siis sai korjattua vian, ei tarvinnut purkaa kojetaulua ollenkaan <img class="smiley" src="{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif" alt=":D" title="" /> Alipainetankki testattiin alipainepumpulla, se ei siis vuotanutkaan niin kuin alunperin luulin.
   
 9. sixmachine

  sixmachine 1st gear

  onkos kukaan kokeillu e85 viinalitkua valasauton liikutteluun? jos jotain kokemuksia on niin kiinnostas tietää kun kohta sitä vissiin sais tämänkin kylän mittarista ostettua.
   
 10. |Lake|

  |Lake| 3rd gear

  En lähtisi minä ainakaan kokeilemaan käykö se e85:nen... Ohjekirjassakin sanotaan että bensassa saa olla max. 10% tai 15% etanolia (en nyt muista tarkkaan kumpiko oli oikea prosentti kun owners manual olikin kadoksissa...).
   
 11. Latva jr

  Latva jr Gearhead

  Onks muuten kuinka moni vaihtanut taka-akseliston puslia?

  Lähinnä kaipaisin vinkkejä että miten kannattaa tehdä?
  Onnistuuko, tukivarsi kerrallaan, pudottamatta koko perää?

  Sekä mistä oletta puslat hommanneet. Muutamaa satsia googlanneena havaitsin olevan mainintaa että vanhoista tulee uudelleen käyttää jotain metalliosia?!? Mitkähän osat mahtavat olla kyseessä?
   
 12. Latva jr

  Latva jr Gearhead

  up. Löytyykö vastauksia tukivarsi/puslaprojektiin vai onko jengi vielä kesälaitumilla?
   
 13. Larssoner

  Larssoner 1st gear

  Heipähei.. Kesällä hommasin sitten viimein Caprice 91 sedanin. Saakelin hyvä peli on kyllä, varsinkin ajossa on vailla vertaa.

  Pari pikkuasiaa on ilmennyt ja teiltä saisin varmaan pikku vinkkejä miten edetä:

  - Kiihdyttäessä ja tiukissa käännöksissä öljyvalo syttyy hetkeksi. Jarruttaessa ei tee samaa. Onko muilla kokemuksia? Selviänkö öljynvaihdolla, vai olisiko ongelma peräisin muualta?

  Mites tuo öljynvaihto noin muuten? Oletteko liikkeessä käyttänyt vai itse hoitaneet? Paljonko kustantaa? Lähinnä tarkoitan että kustantaakohan enemmän kuin edellisautoni (ford mondeo 2,0 '00 60€)? Mitä öljyä olette käyttänyt?

  - Cruisea käyttäessä hetken kuluttua moottorin huoltovalo syttyy, mutta sammuu kuitenkin kun auto sammutetaan ja käynnistetään uudelleen. Olen myös huomannut että tämä tapahtuu useimmiten 100km/h vauhdista, mutta esim. 80km/h vauhdissa näin ei useimmiten käy. Vikavalo on kerran kaksi syttynyt myös ilman cruisea, nimenomaan tuosta 100km/h vauhdista. Tuossa vauhdissa on pientä tärinää havaittavissa.

  Kiitosta vastauksista jo etukäteen.
   
 14. impala67

  impala67 Gearhead

  Onhan koneessa tarpeeksi öljyä?!!! tuleeko vikakoodeja? ilmeisesti niitä on pari muistissa kun moottorinkuvaketta vilkuttelee? tarkista vikakoodit, saat ne rautalangalla.

  öljynvaihdon osaa tehdä henkilö, joka mahtuu auton alle tai osaa nostaa sen tunkilla ilmaan. astia alle, ja pultti auki. vaihda suodatin samalla.
  mitä mustempaa öljyä on, sitä todennäköisemmin on koneessa töhnää. käytä mitä öljyä vaan, mitä vähemmän pesevä sen parempi. vaihda öljyt mielummin liian usein.
  toi öljyvalon syttyminen on merkki liian alhaisesta öljynpaineesta, toivottavasti koneessa on vain viisi vuotta vanhat öljyt eikä oikeasti vakavaa kulumaa.
   
 15. slantman

  slantman 3rd gear

  Noniin tällänen -91 sedan tuli kesällä ostettua käyttöautoksi, ihan jees pelannut, mutta nyt ilmojen viiletessä on tullu muutamia "ominaisuuksia" eteen.. eli aika huurukaappi tuntuu olevan, etulasit pysyy hädintuskin auki, onko normaalia? Ilmastointi nyt mykkä. Valot on vähintäänkin surkeat, sopisko tohon jotkut paremmat umpiot?
   
 16. hara64

  hara64 1st gear

  jos luet topickia taaksepäin niin on ollut paljonkin puhetta huurteesta ja valoista.

  huurukaappi ilmiö on pikemminkin sääntö kuin poikkeus.

  ollut jos myynnissä ISOON rahaan h4 umpioita sämpylään mutta nykyään ei kai taida saada enään mistään.

  amerikan joen sivuilla ollu juttua bmw:n umpioista istutettuna sämpylään,siitäkin aiheeesta ollu aiemmin puhetta.

  kahlaa vain läpi koko topicki niin tulee sämpylän hyvät ja huonot puolet hyvin esille.
   
 17. Tseiaar

  Tseiaar 3rd gear

  Re:

  Kolmisen vuotta on kulunut kun tuon ylläolevan kirjoitin. 2010 kevättalvella tuo Caprice lähti turbokuumeen alta vaihtoon, mutta nyt on taas taloudessa sämpylä Caprice. Sunnuntaina kävin hakemassa tuommoisen ´92 farkun, tekniikkana perus 305 + 4L60. Autolla ajettu 202 tkm, ja sunnuntaina kun pojat istui takapenkillä, siellä istuttiin ensimmäisen kerran koko auton historiassa :lol: . Eli vanha hauturi kyseessä, Ruovedellä palvellut uudesta asti, ja nyt muutti meille. Mutta vähän kysyttävääkin olis, eli mistä ootte löytäny farkkuun niitä takalasin pumppuja? Ovat meinaan täysin kuolleet, joten kontin käyttö ja täyttö on "hieman" hankalaa :odroll: .
   
 18. Tseiaar

  Tseiaar 3rd gear

 19. Tseiaar

  Tseiaar 3rd gear

  Onkos kukaan asentanut itse tämmöseen sisätilanlämmitintä? Katselin että onkos tuossa rintapellissä valmiina jotain reikää mistä sen johdon voisi läpi viedä, vaan ei osunu silmään. Jos ei muuten, niin poralla läpi, mut vois kai sen helpomminkin tehdä :odroll: .
   
 20. Tero.Rutanen

  Tero.Rutanen Gearhead

  Rockautosta minä päädyin tilaamaan, olivat järkyttävän halvat, pari vuotta sitten 10-15dollaria kpl, kulungit päälle ja niissä on se lämmityssyteemi takalasiin vielä samassa. Sitä vain ei tule käytettyä kun sulamisvesi aiheuttaa enemmän harmia kuin takalasin huurre.

  Joskus etsin vastaavia pumppuja ad-autovarosaliikkeestä, ja minusta tuntui että myyjä piti mua täyskahelina. "jaa että ihan sähköt menee siinä samassa, just just, kyllä kyllä, tulkaas pojat kattoon mitä mies täällä kyselee" Huuli oli pyöreenä myöskin kun etsin pakosarjan check valve venttiileitä ilmapumpulle. 8)

  Nuo jenkki-lentorahti-postitus kulut on kyllä minusta nousseet ja taalan kurssikaan ei ole kovin suotuisa nykyään.
   

Kerro tästä muillekin!