Chevy carprice stw 305 käyntiongelma.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Sdkillah, 19.8.2014.

 1. Sdkillah

  Sdkillah 1st gear

  Elikkäs vm83 305 koneella valmistettu caprice saastevehkeillä ruvennu oikkuilemaan söpösti.

  1. Tyhjäkäynti pirun korkealla ja kulkee ilman kaasua deellä 40km/h.
  2. Rupesi syömään älyttömästi polttoainetta.
  3. Kone lämpenee liikaa ja moottorin ses valo rupeaa parin kilometrin jälkeen palamaan.
  4. Täyskaasulla rupeaa röpeltämään ja meno tyssää kuin seinään eli uhkaa sammua
  5. Kun virran kääntää offille niin kappas, kone ei haluakkaan sammua vaan yrittää käynnistää itseään uudelleen eli käy vielä vähän aikaa tai vaihtoehtoisesti paukahtaa haulikon lailla putkeen.

  Vaihdettu sytkävehkeet,ja ryyppy eliminoitu kokonaan eli läpät auki rautalangalla. Apua...
   
 2. Rooroo1

  Rooroo1 2nd gear

  Kaasari tukkeessa ois mun veikkaus. Mitkä vikakoodit auto antaa?
   
 3. Sdkillah

  Sdkillah 1st gear

  ei hemmetti mää osaa ees vikakoodei kattoo, tuo selostus on niin "sekava". ton normi 12 koodin jälkeen tulee (vilkku, tauko, ja 5 nopeaa). en oo mikään tietokone nero, ois pitänä hankkia vähän vanhempi leppäjeeppi. koht miä poltan ton paskan, vie varmaan 60 litraa sataselle.
   
 4. E.B.Ford

  E.B.Ford 2nd gear

  Mulla taas vei vähän bensaa, kulki melkein pyhällä hengellä. Dampperi ilmeisesti pyörähtänyt mut en oo jaksanu perehtyä kokoasiaan paitsi köyttäny ryypyn pois päältä ja vähän kääntäny sytkää korvakuulolla. Bensaa menee ehkä 15-20L? (sama koppa ja kone)
   
 5. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Sehän on sitten vikakoodi 15 eli lämpöanturi lienee viallinen.
   
 6. Sdkillah

  Sdkillah 1st gear

  juu, mutta eipä ratkaissut tuota kulutusta ja tyhjäkäyntiä. jännä ku rupes yht äkkiä vaan käymään eräänä kauniina aamuna noin korkeilla kierroksilla..
   
 7. atobee

  atobee Gearhead

  Tietsikka luulee, että on -50 pakkasta kun lämpöanturi on sökö vai joko vaihdoit anturin?
   
 8. Sdkillah

  Sdkillah 1st gear

  anturi hakusessa. samalla tilauksella tulee kun takajarrujen osat, kiitos vastauksista, toivottavasti on vain se ettei tartte tuota kaasaria purkaa :p
   
 9. Sdkillah

  Sdkillah 1st gear

  noniin anturapantura vaihdettu ja vikakoodi hävisi mutta hupsis, vähän perää kävin soratiellä heittelemässä ja perskele :D ses valoa vilkutti pari kertaa. auto sammuksiin ja taas vikakoodeja pällistelemään. tällä kertaa 3 vilkahdusta, tauko ja 4 nopeea vilkahdusta. mitähän se nyt valittaa? itsellä ei ole kirjaa josta noita vikakoodeja voisi pällistellä niin voisiko joku ystävällinen tai sitten ei niin ystävällinen harrastaja kertoa mitäpä seuraavaksi vaihdetaan.? kiitos jo etukäteen :)
   
 10. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

 11. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Voihan tuon kertoa tässäkin: vikakoodi 34, MAP-sensori, imusarjan alipaine-anturi.
  Tarkista ensin että alipaineletkut on ehjiä ja kiinni.
   
 12. Sdkillah

  Sdkillah 1st gear

  noin vuotohan sielä yhessä letkussa oli. Kulutus laski mukavasti. käy tosin vieläkin liian korkealla tyhjäkäynnillä ja kulkee etiäppäin ilman kaasua liikaa. täyskaasulla moottori kuolee ja moottori käy edelleen välillä vaikka virrat sammuttaa. Päähän tulee kohta reikä kun pitää raapia ja pohtia.
   
 13. Sdkillah

  Sdkillah 1st gear

  jaaha. korkeaan tyhjäkäyntiinkin löytyi ratkaisu. kun irronneen alipaineletkun kiinnittää siihen iskaritolpassa kiinniolevaan "alipainemittariin"? joka lähettää tietsikalle signaalia niin kierrokset nousee. kun taas irroittaa sen letkun niin kierrokset laskee ainakin korvakuulolla juuri sinne missä pitäisikin olla. onko tämä nyt sitten susi vai pelastettavissa oleva komponentti?
   
 14. Sdkillah

  Sdkillah 1st gear

  voihan vittu. kattelin alipaine kaavioita ni eihän noi johot taida mennä ees oikeisiin paikkoihin. onko väliä jos pari letkua meneekin eri masiinaan. että vaikuttaako mihinkään vai pyöriiko samoilla painella kaikki? apuaaa..
   
 15. Ratrod34

  Ratrod34 3rd gear

  Täytyshän ne oikeisiin paikkoihin mennä et homma toimii oikein kun kaasarissa on full ja ported lähtöjä niin jos on ristissä voi vaikka nostaa ne tyhjäkäyntikierrokset liian ylös jos esimerkiks hiilikanisteria imetään tyhjäkäynnilläkin.
   
 16. Sdkillah

  Sdkillah 1st gear

  kun vac sensoriin menevän letkun tulppaa niin kierrokset laskee.. ja samoin jos tietokoneen nollaa niin käy sopivilla kierroksilla kunnes erehtyy painamaan kaasua ja kaasun painaminenhan on edellytys että sillä pääsee eteenpäin. otanpa huikan ja pohdin.. olen aika hankala foorumilainen.
   
 17. Ratrod34

  Ratrod34 3rd gear

  Ei tullu koskaan kokeiltua omassa irrottaa vac-sensorin letkua, mut tostahan vois olettaa et se on kunnossa kun saa alipainetta niin nostaa sytkäennakkoa eli kierrokset nousee...
   
 18. ktech

  ktech 2nd gear

  jälkikäyntiin lääkkeeksi pcv-venttiilin tarkastus (ja muutkin huohottimen osat samalla toki)
   
 19. Sdkillah

  Sdkillah 1st gear

  huomenna kokeilemaan. kiitos taas vinkeistä.
   
 20. Sdkillah

  Sdkillah 1st gear

  eip ollu onkelmana pcv venttiili. mitähän seuraavaksi.
   

Kerro tästä muillekin!