Chevy kuoli??

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja FASTDOHC, 25.6.2020.

  1. FASTDOHC

    FASTDOHC 2nd gear

    Morjesta taas.

    Hei, osaisko kukaan sanoo et missä ois vikaa. Ajelin aamulla tolla capricella ja pelaa hienosti, käynnistyi mukisematta. Tossa äsken piti vähän siirtää sitä, mut ei lähde käyntiin. Naksuttaa vaan. Eli kone rakennettu 355cid ja siinä 2vko vanha startti (delco) nyt kun vääntää virrat päälle niin kaikki toimii paitsi kun alkaa starttaamaan niin Naksuttaa vaan. Maadoituksen tsekattu ja akussa virtaa 12.8v. Kokailtu toista akkua ja ei käynnisty Naksuttaa vaan.
    Menikö startti vai mikä saatana?

    Ohessa YouTube filmi.
     
  2. Ei se nyt ole mikään maailman suurin ihme, että melkein uudet startit hajoaa.

    Mutta yksi mikä tuollaista voi tehdä, jos akku on sökö. Jos on joku vanha akku, niin kokeile toisella.

    Edit. Akku oli jo testattu. Luin huonosti.
     
  3. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Jos sähköliitokset on kunnossa, myös sieltä liittimen ja piuhan välistä, ni oisko lyöny hampaat päällekkäin? Koita käsin pyöräyttää mottia, taakkeppäi ni loksahtaa jumista pois. Tai sit se on vaan tuo uus laadukas starttii tullut tiensäpäähän...
     
  4. 383

    383 Gearhead

    Niin onko se startti shimmattu siihen ????
     
  5. Jos se startti on sökö, niin kannattaa ottaa ensimmäisenä yhteyttä myyjään ja kysyä, että mitäs sitten: korjaus, uusi tilalle vai korvaus.
     
  6. mopsiboy

    mopsiboy 3rd gear

    Mulla kuoli Charger ihan samalla tavalla. Leimalla kävin ja ajoin talliin. Piti seuraavana päivänä lähteä, niin kuulu vain releen naksutusta. Vika oli startin virtajohdon pustusliittimissä. Oli liittimien (akku ja startti) sisältä hapettuneet niin ettei virta tullut enää läpi. Akun pää (pelkkä johto puristusliitoksella) puhdistus ja juotto paketiksi, startin pään rengasliittimen puhdistus ja juotto. Taas toimi ja lähti kuin palmun alta käymään. Johto on sen verran vanha, että teen sekä maa-, että virtajohdot uusiksi, kun kunnollista juotosta ei vanhaan puristusliittimeen saanut enää tehtyä.
     
  7. golden rocket

    golden rocket Gearhead

    solenoidi metelöi virtaakin tuntuu olevan kaapeleis varmaan joku kosketus häikkä päävirta ehkä jos materiaalit uusia kerta pieni pähkäily pitää mielen virkeenä elä ny viä sitä polkupyörään ainakaan vaihda.
     
  8. FASTDOHC

    FASTDOHC 2nd gear

    Jahas. Ei mitään täytyypi alkaa pähkäilemään asiaa. Vituttaa kun monta kuukautta räplännyt tota ja ny vasta 1kk ollu ajossa ja heti tekee moista, ettei jaksais taas ottaa työn alle, mut pakkohan se on. Ja juu, on startti shimmattu.
    Kiitoksia vinkeistä. Täytyy ottaa ensi viikolla työn alle tämä asia, samalla takajarrut käydä läpi. Muuten meni puhtain paperein leimata, mutta takajarrujen ero oli 40%.
     
  9. FASTDOHC

    FASTDOHC 2nd gear

    Sen verran kerkesin testaan, et naksuttaa vieläkin vaikka akku oli laturissa. Samalla pyöräytin konetta käsin ja kuului selvästi, että startti palautu lepoasentoonsa. Kokeilin käymään ja sama juttu edelleen. Nyt sit käymään sähköjä läpi.
     
  10. 383

    383 Gearhead

    Mikä auto ??? Virtalukonpohja !!!!
     
  11. Hukka86

    Hukka86 2nd gear

    Jos se käsin pyöräyttämällä vasta palautui vois olla hyvinkin pytörinyt matkassa ajaessa (ois varmasti entinen).
    Veikkaus vaan
     
    Volvo_5.7 tykkää tästä.
  12. tzampy

    tzampy Gearhead

    miulla oli täsmälleen samanlainen vika. Akku oli mennyt huonoksi ja startti teki samalla tavalla, mutta siulla on kyllä tuo akun vaihtokin jo kokeiltu
     
  13. stratusdriver

    stratusdriver Gearhead

    Paljos akun navoilta mitattuna jännite kun yrittää startata?
     
  14. esmi

    esmi Gearhead

    Oletko kokeillut mitä se sitten sanoo kun antaa apuvirtaa?
     
  15. FASTDOHC

    FASTDOHC 2nd gear

    Noniin. Eli, akun virta oli 12.8v, kun starttaa niin virta tippui vaan 0,3v. Eli ok. Mut nyt kun oli enemmän aikaa, niin mitattiin suoraan startin päästä ja sama 12.8v. Mut tässä vaiheessa kun starttasi, niin virta tipahti 0v.
    Eli vaihdoin uuden päävirtapiuhan uudella kängällä ja liittimillä. Ny rokkaa!! Eli samanlailla ku mopsiboy tuolla kirjoitteli. Kiitoksia kaikille.
    Taas yks rompeli enemmän liikenteessä :cool:
     
    rane58 ja esmi tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!