Chevy SB kansipultin kierre korkkasi lohkosta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Wesku, 1.8.2014.

 1. Wesku

  Wesku Gearhead

  Kiristettäessä kansia momenttiin yhden lyhyen kiinnityspultin kierteet hajosivat. Itse pultti on ehjä edelleen. Mikä olisi paras korjauskeino tuohon kierteeseen?
   
 2. OL

  OL Gearhead

  Heli-coil/Recoil ja liimata se kevyesti kierre tiivistysliimalla se insertti,jos pinnapultikin siihen samalla asentaa pitäs pidellä vedetkin omassa laarissaan. Toi on letukan vanhemissa lohkoissa ikävä ominaisuus.
  Sitten kun se vielä halkee kierteistään säteisesti lohkoon niin siinä on sitten keinot vähissä.
   
 3. Markuk

  Markuk 2nd gear

  Mätänetistä tollainen korjaus sarja...

  http://www.motonet.fi/fi/kategoria/2887 ... retyokalut

  Muista kiertää kannenpinnan tason jälkeen vielä puoli kierrosta alemmas tuota Helicoil kierrettä, että se ei korkkaa, kun avaa uudestaan.
  Nuo toimii. Kokemusta on parista kierteestä :)

  Ne tehtiin Kansityön vehkeillä, mutta aivan samat kuin nuo.
  Noita Helicoil kierteitä saa ihan irto tavarana, jos sulla on kierresarja.

  Tietty tuo pultti pitää ostaa sitten sillä kierteellä oleva minkä kierteen sinne kierrät. Lahdessa saa hyvin Liukkosen Pultista aina mitä tarvitsee ja mitä kovuusluokkaa haluaa, mutta eiköhän Suonenjoeltakin löydy.
  Ei perus pulttia tilalle, vaan pitää olla lujuvuudeltaan kovempaa.

  Kyllä nuo pitää kun tauti...

  https://www.youtube.com/watch?v=-_azEsNkA9Q
   
 4. Wesku

  Wesku Gearhead

  Oukkei. Kiitokset neuvoista! Tuollaista Helicoil-sarjaa jo pyöritelinkin kourassa, mutta ei vielä tullut ostettua. Minkä kokoinen Helicoili kannattaa laittaa 7/16" UNC:n tilalle?
   
 5. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Eikös sinne kannata laittaa samanlainen 7/16" UNC, niin ei tarvi pulttien kanssa vekslata ja myöhemmin ihmetellä? Cadillacin lohkosta oli yksi kierre entinen ja laitoin sinne samanlaisella kierteellä olevan helicoilin ja käytin alkuperäistä kannenpulttia.
   

Kerro tästä muillekin!