Chevy V8 5.0 1983 Jakopää kysymys?

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja melendir, 8.11.2004.

 1. melendir

  melendir 1st gear

  Moi

  Tuli sellainen tuossa mieleen, että mikä on hyvä vaihtoväli jakopään ketjulle/hihnalle?
  Auto on Chevrolet Caprice Classic, V8, 5.0 bensakone, vuosimallia 1983.

  Ja minkäs hintainen suunnilleen ja mitä muuta kannattaa vaihtaa samalla?

  Ja muistakaa, että en tiedä autoista kovin paljon :lol:
   
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ketju 4-500000 km välein tai sitten kun alkaa rallattaa,hihnaa ei tarvi vauhtaa koskaan :lol:
   
 3. melendir

  melendir 1st gear

  Onko näin? :eek:

  Itselläni oli joskus Ooppeli ja siinä meni hihna poikki 50 000km kohdalla.
  Ei nyt hirveää saarnaa, että se on Ooppelin tyyppivika, onhan se, mutta esim. siskon Golfista meni 43 000km hihna tai ketju poikki.

  No kuitenkin..... lisää infoa, että mitä muuta kannattais vaihtaa ja lisää mielipiteitä kilometreistä..... :p
   
 4. JavelinAMX-71

  JavelinAMX-71 1st gear

  Hehheh, ei tuossa chebbyn pikkulohkossa ole siis jakohihnaa, vaan ketju. Eli hihnaa ei tarvii vaihtaa ikinä.
   
 5. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Orkkis morseketjulle pakeliittirattaalla tuntuu kyllä 4-500000 kilsaa aika optimistiselta. Ehkä siellä 100000-200000 vois olla realisitsempaa ainakin miissä laitteissa joihin oon ite tollasen vaihtanut. Ja jos sen vaihtaa, kannattaa satsata muutama euro enemmän ja laittaa sinne tuplarullajakopää.
   
 6. dustez

  dustez Gearhead

  jakopään hinta

  tuon jako pään hinta oli 40e
   
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  vaihto??

  Pieni selostus vaihdosta?? Voiko hypätä yli jos oikein huonoks päästää?
   
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  vaihto??

  Pieni selostus vaihdosta?? Voiko hypätä yli jos oikein huonoks päästää?
   
 9. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Etenkin tollanen muovi/pakeliittirattainen voi hyvinkin kun se murtuu. Muuten melkeen ennenmmin kuluu vaikkapa jakopään koppa puhki kun ketju hyppää.
   
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ketju tollasessa 305 koneessa kestää just niin kauan kuin se konekin eli täysrempassa niitä vasta vaihdetaan. Jos sitten käy niin perskulaan huonosti että olisit maailman ainoa epäonninen ihminen jolta ketju katkeaa niin eipä siinä suuria vaurioita synny. Männät ei osu venttiileihin joten ainoastaan kone hiljenee ja ketju pahimmassa tapauksessa rullaa reijän koppapeltiinsä eli turha pelätä moista. Nokkahihna taas on sellanen paskajapsien keksintö millä on hajotettu monta pikkukikkaretta. hIhna voi kestää jopa 200 000 km mutta paljon yleisemmin katkee jo 50 000 km ajon jälkeen. Sellaisia saa kun säästää auton hankinnassa...Ketju pitää vähän enempi ääntä mutta on sitten tosi luotettava. GM V8 rules
   
 11. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  no sitähän mäkin tossa aiemmin sanoin, eli se 100-200000 kilsaa.
   
 12. melendir

  melendir 1st gear

  Kiitoksia vastauksista :)
   
 13. rebel58

  rebel58 Gearhead

  Jos sitä konetta on kierrätetty isoilla rundeilla niin silloin ketju menee yllävänkin nopeasti. Hissun kissun ajossa kestää piiiitkään.
   
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  Siis onko joltain muka joskus katkennut 305:n nokkaketju ? Eihän sitä vakiokoneessa ilman amisvirittämistä saa poikki muuta kun rälläkällä ! Ketju kestää sieltä tehtaalta romikselle ja tuo välimatko on kutakuinkin 700 000 km kun kertaalleen vaihtaa venttiilinvarrenkumit...
   
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  Moparin isolohkossa nokkaketju venyi ja rattaat kului siinä määrin, että ajoitus pääsi jo muuttuileen.

  Ketjun katkeemiseen tai rattaan hajoamiseen oli matkaa vielä vaikka kuinka, mutta tuskinpa oli kestänyt siihen mennessä 700 000 km ja vaihtaa vaan jo piti...
   
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  Voi olla. Ketjussa olikin kyse chevyn 305 koneesta ja siinä tunnetusti ei murheita ole. Moparista en tiedä joten en kommentoi sen kestävyyttä. Chevyn kone on tunnestusti edullinen ja luotettava eikä noita ketju katkeile kuten remmejä menee. GM rules...
   
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ainakin nuo mun Mopar-kasit ja GM 305 muistuttavat toisiaan jakopään osalta hyvin paljon, eli tuskin noiden kestävyydellä siltä osin niin isoa eroa on, että sitä kommentoida tarvitseekaan.

  Molempia moottoreita olen kyllä joutunut korjaamaan, tai jos rehellisiä ollaan niin 305 meni kokonaan vaihtoon, kun ne on sen verran halpoja ja yleisiä. Moparia sentään kannattaa vielä korjatakin... 8)
   
 18. Anonymous

  Anonymous Guest


  On niissä sitten jotain eroa jos Moparia joutuu korjaan...Ei Chevyn 305 koneeseen mitään nokkaketjuja vaihdeta niinkun remmejä vaihdetaan. jotain on pielessä jos Moppe vaatii uutta ketjua alta 500 000 km:n. Sais mielellään kestää vähän pitempääkin...Se on sitten eri asia räpelletyt ja virivirikoneet.
   
 19. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Oon kyllä ite purkanut noita alle 200000 ajettuja motteja, ja niissä on kyllä ollut jakopäät vaihtokunnossa monen muun asian lisäksi. 305 moteissa joiden historia ollut tiedossa, eli omassa familyssa olleita. 500000 tollasella motilla ei suinkaan oo mitään jokapäiväistä leipää, taitaa aika vähissä ylipäätään olla tässä maassa moisilla sellaisia määriä ajaneet.
   
 20. Anonymous

  Anonymous Guest

  Taitaa olla niitä amerikantuonteja joissa 15 vuoden käytön jälkeen on 40 000 km mittarissa ja entisenä omistajana vanha mies joka kävi kerran viikossa kirkossa...mulla on nytkin yli 400 000 km ajettu 305 alla ja siinä ei ole konetta avettu edes venttiilivarren kumien vaihtamiseksi. Ketju on siis alkuperäinen eikä tollaset ole edes harvinaisia. 83 malliset vehkeet alkaa olla 20 vuotta x 20 000 km keskivertokansalaisen jäljiltä eli 400 000 km on ihan minimi tollaselle motille ja vois melkeen sanoa että vähemmistö niistä on vielä korjattu. Että jos on kohdalle osunut 200 000 km ajossa väsähtänyt 305 niin siinä kantsii kattoa peiliin ja pohtia mikä meni pieleen. Jollain euro fordilla tollset on normaaleja ongelmia että kone laukee 200 000 km jälkeen mutta en mä ole kuullut tollasta chevyn koneista ku 5.7 dieselin kohralla ja sekin oli oldsin bensamotti...
   

Kerro tästä muillekin!