chevy van 6.2d -91 jakajapumpun ennakonsäädin kysymys.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja JAZZU80, 13.2.2019.

  1. JAZZU80

    JAZZU80 Gearhead

    Elikkäs ei mennyt savuista läpi katsastuksessa. sen jälkeen vaihdoin suutinkärjet, polttoainelijat korjattu siirtopumppu vaihdettu, mikä oli silmin-nähtävin rikki, hehkut, öljyt ,suodattimet, sähköjäkin käynyt lävitte. aikasemmin laitoin jakopään ja merkit on kohdallaan ja vesipumppu samalla. nytten kun on vaihtanut osaa niin joka 100 eurolle on ylimääräiset äänet hävinneet ja käynti tasaantunut, mutta vapaalla jos ryntäyttää moottoria niin sammuu. pumpusta otin ennakonsäätö johdon irti niin vikaa ei ole.. eli mitäs nyt, kun en ole nuitte pumppujen kans pelautunu? niin auto ajettu 278000miles ,ei syö öljyäkään normaalia enempää.
     
    Muokattu: 13.2.2019
  2. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Ei siinä ole mitään ennakonsäätöä sähköllä, se solkku on vain kylmäkäyntiä varten ja sähkön kuuluu tippua pois kun kone lämpenee.
     
  3. kepuri

    kepuri Gearhead

    Katsastuksen ajaks lattiamaton alle,kaasupolkimen kohalle esim puupalikka tai rullamitta.nii ei ota liikaa jenkoja.
     
  4. Belukka62

    Belukka62 1st gear

    Kyllä se ennakkoa säätää vähän aikasemmalle kun se solenoidi aukeaa niin pumpun kuori paine laskee ja täys kaasulla loppuu eväs ja auto sammuu. Sulla on varmaa siinä computerissa joku häikkä. Ku sinne tulee virta kylmänä ja sit lukkopäällä ajaessa mut kaasua painettaessa pitäs katketa
     
  5. JAZZU80

    JAZZU80 Gearhead

    en tarkoita kylmäkäynti solkkua, pumppuun tulee kahdet johdot.
     
  6. JAZZU80

    JAZZU80 Gearhead

    jeps, nyt sitte korjaus ehdotuksia. ollaan jo asian ytimessä. vika on normi lämmoillä ja kylmänä sama ennakonsäädon johdon ollessa paikoillaan. vika häviää kun johdon irroittaa. tarvis kummiski laittaa kuntoon, vaikka pelaa nuinkin.
     
  7. JAZZU80

    JAZZU80 Gearhead

    jos pitää tasakaasua noin 1500rpm niin rupee humpaa, ja löysätessä kaasun sammuu.
     
  8. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Ei siinä silti ole mitään sähköllä toimivaa ennakonsäätöä.
     
  9. JAZZU80

    JAZZU80 Gearhead

    mikähän piuha se sitte on? käynti ainakin muuttuu???
     
  10. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Pumppuun menee 3 piuhaa yleensä. Sammuttimeen, kylmäkäyntiennakkosolkkuun ja sitten siihen solkkuun joka lisää tyhjäkäyntiä.
     
  11. Belukka62

    Belukka62 1st gear

    Veikkaisin ihan lämpöanturi. En muista kumman puoleinen menee ohjain laitteelle
     
  12. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    ?
    Olet sä jotenkin sekasin?
    Ensin ei oo ja sit kuitenkin on....
    Kyllä siinä on, mutta siinä johdossa on sähköö vaan kylmänä. Jos lämpösenäkin, niin jossain on vikaa.
     
  13. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Taidan olla, siinä ei ole mitään sähköistä ennakonsäätöä. Siis sellaista joka sitä ennakkoa jatkuvasti ajossa säätää niinkuin oletin että topiikin aloittaja oletti.
     
  14. JAZZU80

    JAZZU80 Gearhead

    nyt savut otettu ja läpi meni 0.42. täytyy ruveta tutkimaan sitä lämpöanturi hommaa, josko vika on siellä niin voi johdon laittaa paikoilleen. ainakin kuskin puolella 1 sylinterin paikkeilla joku anturi, yks johto menee siihe.
     
  15. JAZZU80

    JAZZU80 Gearhead

    ja mittaristo purkaa kun vika valo vissin tapettu.. millane lie tässä mallissa,no se selviää ku purkaa. auto on gmc 2500 vandura, kertokaa jos joku tietää.
     
  16. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Olen ohittanu ton lämpöanturin aikareleellä. Muistaakseni se pitää kylmäennakkoa minuutin päällä.
     
  17. JAZZU80

    JAZZU80 Gearhead

    tulee vain mieleen ,että voisko korjata ku tuntuu vika olevan. ei oo kyllä ollu ongelmaa saada käyntiin 20asteen pakkasesta. ei kylläkään minua haittaa jos tuolla ei ole muuta virkaa kuin kylmänä.
     
  18. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Ton ikäsessä ecm päättää jo kylmäennakon tarpeen, sillä on oma lämpöanturi vesilängen tuntumassa. Keltanen ja musta johto. Se voi olla rikki.
     
  19. JAZZU80

    JAZZU80 Gearhead

    [​IMG]Tämä näkyy ohjaavan hehkutusta ja kylmäennakkoa. onkohan tuolla muuta virkaa?
     
  20. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Mulla oli aikanaan vanissa sellasta vikaa kun nosti kaasun ajossa niin sammui. Pumpusta koneistettiin joku ennakonsäätö pulikka ylikokoon ja sillä korjaantui. Dieselkorjaamo hoiti homman 400e kun vei irto pumpun pajalle.
     

Kerro tästä muillekin!