Chevy Van lämppäri kuoli?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja blacksmoke, 4.11.2023.

 1. blacksmoke

  blacksmoke 1st gear

  Chevy van 98' ja lämmityslaite lakkas äsken puhaltamasta. Kerran sain sen uudelleen puhaltamaan kun annoin kunnon niitin koelaudan päälle. :D Nyt kuitenkin lopetti kokonaan puhalluksen. Eri alueille kun vaihtelee asentoa kuuluu vaan pieni sihahdus? :eek: Viimiset 500km olen mielestäni haistellut myös jonkinlaista (käryä / sulaneen muovin hajua) jostain. En tiedä liittyykö tähän. Aikas vittumainen kun tuli tuo talvikin niin olis aika jees että puhaltais lämpösää hyttiin. :p
   
 2. blacksmoke

  blacksmoke 1st gear

  Ossaakos kukaan jeesata? Jos tuolle osais ite tehä jottain? :(:D
   
 3. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  Puhaltimen moottori irti ja sille annat vaikka akulta suoraan virtaa, tarkista napaisuus, tosin sillä suoralla huonokin moottori voi pelata.

  Niissä menee joko laakerit tai sitten hiilet. Uusia moottoreita saa kohtuuhintaan.
   
 4. blacksmoke

  blacksmoke 1st gear

  Kopistelin nyt pellin alta tuota möttiä jossa puhaltimen moottori on, niin alko yhtäkkiä puhaltamaan. Toimi sellaset 15km normaalisti. Jouduin pysähtymään motarilla kun oli kolari ja vaihdoin P:lle niin samassa lakkas puhaltamasta ja loppu ehtoo ajeltiinkin sit lasit huurussa. :D:D:D
   
 5. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Kopistelun aikaansaama apu toimintaan viittaisi kuluneisiin hiiliin. Jos viittii purkaa ni hiilet saa vaikka sovitettua jollei sopivia ole liikkeen hyllyssä kun on tiedossa niitten mitat leveys x syvyys. Tosin akselin helatkin voi olla lopussa jos on miljoona mailia ajettu. On niitäkin kyllä tehty. Vaan tommoseen myydään puhaltimia varmaan vauhtiputkan hyllystä suoraan?
   
 6. blacksmoke

  blacksmoke 1st gear

  Joo en rupea kyl mitään virittelemään. Uutta tilalle vaan, tuskin on kovin suolanen kampe. :p
   
 7. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  Nuo on aika yksinkertaisia vermeitä ja korjattavissa mutta toisaalta kun niitä uusiakin saa.

  Joskus farkusta meni puhallin ja hain uuden, no ei varmaan kestänyt kuin pari kk ja oli taas hajalla. Molemmista laakeri hajalla mutta eri päästä. Eikun molemmat auki ja ehjäpäiset laipat yhteen ja taas toimi.

  SIinä uudessa ei ollut varmaan muistettu laittaa minkäänlaista rasvaa niihin laakereihin.
  Laakerivika ilmenee jurinana tai vinkumisena ja hiilivika justiin tuommoisena pyörimättömyytenä mutta montussa tai moottoria kolauttamalla lähteekin liikkeelle.
   

Kerro tästä muillekin!