Chevyn jäykkä ohjaus kylmillä säillä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Ohjauslaitteet', aloittaja Teddyboilate, 25.1.2017.

  1. Teddyboilate

    Teddyboilate 1st gear

    Elikkäs otsikon mukainen probleema. Capricen ohjaus ei tuossa kesälläkään palauttanut ihan niin hyvin kun pitäisi, ja syksyn / alkutalven tullessa muuttui ohjaus häiritsevän jäykäksi.

    Omia ratkaisuun vaikuttavia kokemuksia.. Eli kylmästä ulkoa lämpöseen parkkihalliin ajettaessa ja auton ollessa sielä päälle tunnin lämpiämässä, oli ohjaus normaalintuntuinen, taas hallista ulos noin +3 asteen lämpötilaan muuttui ohjaus taas hetken jälkeen jäykäksi. Jonkinlainen yhteys siis kylmään säähän?

    Toinen kerta mikä tukee tätä kylmää säätä syyksi ongelmaan.. Olin alkutalvesta ajamassa tankkaamaan, ohjaus jäykkä, kunnes ylävesiletkun liitos päätti sanoa poks ja meni keskeltä "poikki" vapauttaen mukavan määrän kuumaa vettä konehuoneeseen tehostimen pumpun läheisyyteen, tällä sekunnilla ohjaus löystyi normaaliksi ja palautti oikein hyvin. Edelleen yhteys kylmään säähän?

    Eli kannattaisiko tässä nyt ruveta mietiskelemään mahdollisia ongelmia pumpussa tms, vai voisiko olla mahdollista että tehostimen öljyt ovat niin *askaiset että sään viiletessä eivät kierrä pumpussa niinkuin pitäisi, vaan päinvastoin auheuttavat vastusta pumpun sisällä? ps. Ohjaus-simpukkaa säätelin tuossa syksyllä mutta sillä ei ollut mitään vaikutusta ongelmaan, vaihtoehdot oli joko kireä, tai ihan *itun kireä.

    kenelläkään mitään samanlaisia kokemuksia tai ideoita mistä lähteä vikaa paikallistamaan?
     
  2. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Onko ohjauksessa (ohjausakselissa) mitään niveltä, mikä voi jumia? Me ollaan korjattu nyt kaksi autoa, missä on ohjaus mennyt syksyn aikaan jäykäksi ruiskuttamalla tunkeutuvaa öljyä rattiakselin ristiniveliin.
     
  3. Teddyboilate

    Teddyboilate 1st gear

    Niin jos sielä joku laittais hanttiin.. Ja kai sekin sitten lämpöisemmässä liikkuu löysemmin ja noiden vesien loiskahtaessa päälle varmaan myöskin löystyy.. Täytyy kokeilla ruiskutella tuossa kevään tiimoilla öljyä ristiniveleen.

    Mitä öljyä olette sinne ruiskuttaneet? Kai nuo kaikki crc:t sunmuut väittää tunktutuvansa, mutta mikä on teillä toiminut?
     
  4. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Ihan jotain sprayöljyä mikä käteen sattui. Kokeiltiin vain ja kappas, sehän auttoi. :D
     

Kerro tästä muillekin!