Chevyn laturi lataa/ei lataa ???

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Stone, 28.11.2007.

  1. Willep

    Willep 1st gear

    Mistähän johtuu, tai minkä ansiosta Capriisi lataa n.14.7v ja latausvalo silti hehkuu? Onko laturin sisällä joku skäibä, jonka takia ei lataus valolle tule kuin n.12 volttia ja se nyt hehkuu tällä 14-12=n.2v jännite-erolla? Aina kuitenkin lataa 13.6v tyhjillään ja max 14.7v. Korjataanko vai odotetaanko vianilmaisin savua?
     
  2. Impala76

    Impala76 Gearhead

    lankku kyljessä on erilainen laturi kuin corsikassa. siinä vanhemman mallisessa laturissa voi ottaa jännitteentarkkailun napaan virran suoraan lataus johdolta, mutta ei se mikään herätevirta ole. herätevirta tulee saman liittimen viereiseen napaan latusvalolta.
     
  3. audiq

    audiq Gearhead

    Kuulostaa diodivialle. Kannattaa korjata, kun kohta paukkuu luultavasti lisää diodeja ja sitten alkaa lataus loppumaan.
     
  4. Tertsi

    Tertsi 3rd gear

    Tullaan nyt tässä topicin siivellä kun laturiongelmia käsitellään. Kesällä vanha AC Delco-laturi sippas ja vaihdoin tilalle uuden Unipoint-laturin, taisi olla yli 100A. Laturi tuntuu ottavan hirveesti voimaa verrattuna edelliseen laturiin ja latausjännitekkin on luokkaa 14,5V.

    Sainko siis huonon laturin? Pitäiskö hankkia jostain delcolainen laturi taas?
     
  5. Antti P

    Antti P Gearhead

    Ottaa se voimaa jos sitä virtaa johonkin menee, onko akku kuinka hyvä? Ominaispainomittarilla varmaan kannattais kokeilla. On kokemusta noista asiakkaiden härveleistä että huono akku syö laturia ja päinvastoin..
     
  6. Tertsi

    Tertsi 3rd gear

    Akun kunnosta ei muuta tietoa kun että on noin kaks vuotta vanha ja virtaa tuntuu piisaavan, startti menee ilosesti ympäri niin pakkasilla kuin "pidemmän" (muutama päivä) seisomisenkin jälkeen. Ja tosiaan oireet alko mun mielestäni välittömästi laturin vaihtamisen jälkeen. Ja eikös tuo 14,5V latausjännitekkin ole melkosen korkea, ei siis laske tuosta mihinkään vaikka ajais pidemmänkin matkaa.
     
  7. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    oisko tässä v vastaus tuohon ^

    vai onko tämä jo korjattu :-?
     

Kerro tästä muillekin!