Chrysler 300M ilmastointi

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Kalu, 5.6.2019.

 1. Kalu

  Kalu Gearhead

  Hirveesti en näistä ymmärrä, mutta ennen kylmästöintiaineen täytettäväksi viemistä tahtosin testata toimiiko siivapyörän magneettikytkin ja pyöriikö koko kompura edes.
  Ei tietoa koska olisi toiminut viimeksi. Viimekesänä täyttöventtiiliä painamalla kuului pienenpieni tuhaus, nyt ei mitää..
  Kytkimeen tuleviin johtoihin, jotka joku on turannut abikoilla yhteen, ei tule jännitettä. Ilmeisesti sen takia, kun järjestelmässä ei ole painetta? Onko sitten tuo lauhduttimelle menevässä putkessa oleva 3 johtoinen anturi sitten tämä painevahti? Netistä kait vois löytyä kytkentäkaavio, mutta miten mittaan mitkä karvat yhdistämällä ohittaisin anturin?
  Sitten jos ja ehkä kun magneettikytkin kytkeytyisi ja kun kompuralla ei nyt oo hihnaa, niin miten herkkä/jäykkä kompuran pitäis olla käsin pyöritellessä?
  Kojelaudassa oleva sulake mitattu ehjäksi ja konehuoneen relay boksista rele todettu paikkaa vaihtamalla ehjäksi.

  Jos tuo kompura pyörii, niin sanomattakin selvää et saavat tehä vuototestin ekaks.
  Jos merkitystä, niin liikkumaväline on '99 ja 3.5 litrasel.
   
 2. VintageSpeed

  VintageSpeed 3rd gear

  Mitkä värit siinä sensorin piuhassa on? Yleensä vihreä tai valkoinen on signaali, punainen jännnite ja musta tai ruskes maadoitus. Sun pitää saada sinne signaalille 0,7-4,5 volttia jotta se kompura pyörähtää.
   
 3. sibe70

  sibe70 Gearhead

  Pidä auto sammuksissa ja vie MG kytkimelle suora 12v. Näet vetääkö kytkin, älä käynnistä autoa... Ei auta pyörittää ilman kylmäaineita.
  Vaikka ohittaisit painekytkimen kompuran kela ei välttämättä vedä kun auto ei käy...
   
 4. Kalu

  Kalu Gearhead

  Omituisia ja uusia juttuja tommoset vajaat jännitteet meikäläiselle, mutta tutkitaampa ja hutkitaan huomenissa.

  Tosiaan kompurallehan ei mene nyt remmiä, kun sen 1,5v sitten leikkasin poikki jakopäärempan yhteydessä. Turhaahan se siellä pyöri kun ei ilmastointi pelaa ja ikinä ennenkään tuommoista viilennintä oo tarvinnut...
   
 5. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Mitäpä sit huolit? Anna olla sillään.
   
 6. Kalu

  Kalu Gearhead

  ^Alan ilmeisesti tulemaan jo vanhaks, kun tuollainen mukavuusturhake alkaakin jo kiinnostamaan. Tosin jos tuo nyt lähteekin niinkin helposti kuin pelkällä täytöllä pelittämään, niin huomena saattaa olla tän kesän viimenen helle päivä...
   
 7. Hai

  Hai Gearhead

  Joo, ei kannata aloittaa korjausta, kun tarve menee ohi ennen kun tulee valmista.
   
  Kalu tykkää tästä.
 8. Kalu

  Kalu Gearhead

  Akkulaturilla virtsaa kytkimelle ja siivapyörä ei pyöri mihinkään, edes "hellästi" papukaijapihdeillä avittamallakaan...

  Joskus nähnyt halvalla käytettyjä kompuroita myynnissä. Mistäs niistä tietää että toimii, vai menevätkö myös jumiin jos on pidemmän aikaa kuiviltee?

  Uuden hintaa just ny en pysty täl puhelimel kattoo, ei noi kaikki sivustot toimi täs, mut tod.näk maksaa sen verran, et en välttis raaski siottaa ja vuotokin pitäs nyt varmaan ensteks selvittää.
  Ei näitä helteitä ny joka kesä voi olla...
   
 9. Jza

  Jza Gearhead

  Mulla olisi yksi ylimääräinen kompura tommoiseen häristimeen hyllyssä. Ostin uuden, kun ilmastointi teki tenän ja hihna katkesi. Kompura oli kuin kiinni leikannut. No, sitten remonttia tehdessä, kun tyhjennettiin systeemi, niin vanha pyörikin ihan nätisti :eek:
  Oli joku painejumi vaan järjestelmässä, mutta tosiaan kompuran kerkesin tilaamaan ja se uusi ja käyttämätön löytyy sopurahalla. Four seasons malli 58344

  Mutta kandee koitaa päästellä niitä paineita pois, jos siellä on sama tilanne, että siellä on joku venttiili tukossa.

  Ton saat satasella. Kytkin on mukana paketissa. https://www.rockauto.com/en/moreinf...lrwxDZiuW+s9j6xzezsFatWa2pzNzRLi6++FHmIWM4hC5
   
 10. sibe70

  sibe70 Gearhead

  En suosittele käytettyjä, äkkiä menee rahat hukkaan kun ei tiedä kunnosta mitään.
  Harvoin niitä ehjänä pois otetaan...

  Kompura, onko leikannut kiinni, onko likaa järjestelmässä, Huuhetelu, uus kuivain ja paisuntaventtiili, jne.
  Voi kasvaa isoks...
   
  Jussi289 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!