Chrysler Sebring 2005 lähivalot ei toimi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja raceman, 16.9.2019.

  1. raceman

    raceman Gearhead

    Parkit ja pitkät valot toimii, mutta lähivalot ei. Polttimot vaihdettu, sulakkeet tsekattu ja eri releitä kokeiltu.
    Missä vois olla vikaa.? Voiko olla joku vikakoodi tila? Akun kengätki on käytetty irti.
     
  2. chevytb02

    chevytb02 Gearhead

    eri malli mutt sama vika.

     
  3. dallas

    dallas Gearhead

    Ajovalokatkaisin eli vasemmanpuoleinen viiksi rikki. Sieltä kärähtää kosketuspinnat. Joko uusi viiksipaketti tai purat sen auki ja hiot / putsaat katkaisimien kärjet.
     
    A$$P33 tykkää tästä.
  4. raceman

    raceman Gearhead

    Maa vikaa ei ollu. taitaa mennä viiksipaketin korjaukseen. Ei löydy meidän malliin uutta viiksipakettia.
     
  5. VintageSpeed

    VintageSpeed 3rd gear

  6. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Näyttää olevan samantyyppinen kun vanhemmassa seprinkissä. Hyvä puoli on että se on helppo vaihtaa. Ei tarvi irrottaa rattia.
     
  7. raceman

    raceman Gearhead

    Tuohon meidän malliin käy ainoastaan tämmönen nro 4608604Ai.
    Mutta kyseiseinen tuote poistunu noin vuosi sitte ja sanottiin ettei oo korvaavia tuotteita saatavilla. Ei se auta muuta kun koittaa korjata.
     
  8. raceman

    raceman Gearhead

  9. VintageSpeed

    VintageSpeed 3rd gear

    En tiedä miksi ei toimisi. Tossa viiksessähän on vaan se yksi ylimääräinen pykälä joka käynnistää takasumarit. Vaikee tosin sanoa varmaksi ilman sähkökaaviota.
     
  10. raceman

    raceman Gearhead

    Monitoimi viiksi avattu ja putsattu, ei ollu kärähtämisen merkkejä. Eikä puoli valot toimi vieläkään. Oisko jollain jotain vinkkiä missä vois olla vikaa tai oonko unohtanu tarkistaa jotain.
    Nyt ei oikeen oma järki riitä
     
  11. f34

    f34 Double Gearhead

    Seuraa lampulta lähtevistä johdoista yleismittarilla, missä kohtaa alkaa jännitettä tulemaan.
     
    Muokattu: 29.9.2019
  12. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Oliskohan valomoduli vikatilassa? Kokeilisin testerillä, jos asustat jossa Espoon lähellä...
     
  13. raceman

    raceman Gearhead

    onko jotain tietoa että toimiiko eri numerolla olevat monitoimi vivut?. Meidän vivuston numero on 4608604AK. Mulle sanottiin että pitää olla just tuo, muuten ei toimi ja tuota vivustoa ei enää saa. Aattelin vaan jos kokeilis eri vipu hässäkkää
     
  14. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Jeepin puolella on ainakin liittimet erilaiset, mallista ja markkina-alueesta riippuen, ei sovi edes mekaanisesti paikoilleen, Sebringissä voi olla erilailla, en tiedä, en ole tutustunut...
     
  15. VintageSpeed

    VintageSpeed 3rd gear

    Eikö kannattaisi etsiä purkuautosta osa? Noita sebringejä on kuitenkin suomi väärällään. Satasella saa jo kokonaisen varaosa-auton :odsmile:. Jos ostaa purku niin sen voi vielä palauttaakin jos ei toimi.
     
  16. raceman

    raceman Gearhead

    mulle sanottiin että ei 2005 sebringissä mee valot vikatilaan, että uudemmissa ja Jeepissä voi mennä, en tiiä sitte mikä pitää paikkansa. Pitää käyttää täällä Kokkolassa kaverilla jos se kahtois onko jotain vikatiloja
     
  17. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Aha, voi olla, ei oo mulla tarkkaa tietoa, missä vuosimallissa menee valomoduli vikatilaan, heitin sen yhtenä varteenotettavana vaihtoehtona...
     
  18. raceman

    raceman Gearhead

    jep, pitää vielä koittaa selvitellä tuota ongelmaa. Mikähän siinä on että erinumeroiset monitoimi viikset ei muka toimi, vaikka liittimet ja pinni määrät on samoja?
     
  19. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Jos valomoduli saa CAN-väylässä väärää tietoa, joka ei täsmää, niin ei se osaa tehdä oikeita asioita. En tosin tiedä onko tuossa välissä CAN käytössä. Yhdessä WK:ssa sain testerillä takasumuvalon päälle suoraan modulista, mutta vanhalla ja uudella viiksellä ei syttynyt, omistaja kertokoot kuinka ratkes, on OD:lla...
     
  20. A$$P33

    A$$P33 1st gear

    Itellä -04 Sebring ja ajovalot sippas nyt talavela kesken kaiken. Oon aukassu katkasijan ja siellähä oli pinnat kärähtäny, piti hioa sulanutta muovia pois että saa taas kosketuksen mutta eipä toiminu...

    Töötin relepaikala totesin lamppureleenki toimivaksi. Jostaki jenkkifoorumilta löysin neuvon että piuha kytkeä napojen 30 ja 87 väliin, jos valot syttyy niin vika on kytkimesä. Näin sain ainaki varmistuksen että oikeila jälilä ollaan.
     
    Muokattu: 1.3.2021
    cdv70 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!