Chrysler Voyagerista hävisi puolet sähkölaitteista

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja autoilija, 19.5.2016.

 1. autoilija

  autoilija Gearhead

  ..Kesken ajon syttyi ABS-valo,vilkut,puhallin,pyyhkijät ja pakkivalot lopettivat toimintansa.
  Tsekkasin latauksen koska laturin korjaus oli jo suunnitteilla siitä kuuluvan kirskunnan vuoksi.Lataus pyörii 13.6 -14.1v välillä ja näyttäisi pomppivan edestakaisin.On ollut normaalisti aika tasaisella vaihtelulla 14.2 -14.4v....laturi ilmeisesti nyt sitten loppu.
  Johtuuko sähkölaitteiden mykkyys latauksen ongelmasta ja body control laittaa sähkölaitteet pois pelistä??
  Virtalukkoa en jaksa uskoa koska renkkasin sitä eikä mitään muutosta,ainoa muutos on tuo latauksen heiluminen ja sen tippuminen.
  Siis vuosimalli -99.

  EDIT: Pyyhkijät toimii,ei vikakoodia.Tsekkasin ASD-releen,toimii.Vastaan itse itselleni.ABS-valo syttyy näissä yleensä aina kun virtalukon pohja rikki.Akkuvalo ei pala,joten se tajuaisi näköjään että kuitenkin lataa.Akkuvalon signaali pitää kai olla alle 13v että syttyy?
  Ideana huomenna ottaa laturi irti,purkaa se palasiksi ja uusia hiilet + laakerit.Mutta miten diodit,miten ne kuuluu mitata että ovat kunnossa?Itse säädinhän näissä on ulkoistettu..
  Lataus tippuu rasituksella nyt jo n.+13v..
   
  Muokattu: 19.5.2016
 2. 12345678910

  12345678910 Gearhead

  Iske koelautaan niin auttaa. Itelläkin valoshow aina välillä ja tuo auttaa.
   
 3. T.N

  T.N Gearhead

  Mulla aikanaan 03 voikussa samat oireet , puolitoista viikkoa kun oli merkkiliikkeessä vikaa etsitty ja maadoitus pisteitä putsattu niin vika löytyi. Kuskin puolen lokasuojan sisällä menee kaikki johdot konehuoneesta cabiiniin ja sieltä oli yksi johto hapantunut silleen että kuori oli kumminkin ehjä, sen pystyi toteemaan ainoastaan johto kerralla kuormittamalla. Ja vikahan löytyi ja uusi johto sinne nippuun ja matka jatkui.
   
 4. autoilija

  autoilija Gearhead

  Laturi tänään purettu palasiksi ja uusittu laakerit + hiilet.Samalla avasin virtalukon pohjan ja putsasin sen kontaktipinnat...Vika ei poistunut,laturi oli tosin jo loppusuoralla että hyvä kun tuli se tehtyä.

  ABS/lämmittimen puhallin/vilkut ja peruutusvalot pois pelistä,kaikki muu toimii kuin ennenkin,sulakkeet ehjät.
  Miten tällainen vika voi tulla ykskaks,parkkipaikalta lähdettäessä nämä pimeni,ajaessa paikalle kaikki toimi...Ja miksi sitten vain nämä pimeni?
  Täytyypi tutkia niitä kaapeleita sitten..
   
 5. autoilija

  autoilija Gearhead

  Vika korjattu..Opittu ainakin se että tietenkin ensimmäiseksi kannattaa tutkia ja ehjätä vaikeimman kautta ja viimeiseksi tarkistaa helpoimmat...Eli sulake oli jalkatilan sulaketaulusta palanut,nyt taas toimii kaikki.
  Mikä sen poltti löytyi sekin,pakkivaloista on otettu peruutuskameralle virta ja sen piuha oikosulussa.
   

Kerro tästä muillekin!