Clay model ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja BRAKE DRUM, 16.4.2022.

 1. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Verkossa näkyy välillä kuvia vanhoista autoista jotka ovat selvästi jonkun myöhemmin valmistetun mallin näköisiä ja kuvateksti on useasti vain 'Clay model'. Osaako joku vääntää rautalangasta että mitä se savimalli oikeasti tarkoittaa ?
   
 2. puna niska

  puna niska Gearhead

  Suunnittelussa käytettyjä savimalleja.Taidetaan vieläkin käyttää mutta computer aided design syrjäyttänyt.Tekivät muotoilu tutkielmia 1:1 kuin 1:2 ja oliko 1:5?
   
 3. Fuselage

  Fuselage Gearhead

 4. Ei se CAD pysty täysin korvaamaan oikeita malleja. Esim. Toroidion-sähköautosta myytiin myös "savimallikin", vaikka se ei ollut savea:

  TOROIDION-supersähköauton tarina päättyi 60 250 euron huutoon, mutta omistaja löytyi myös noin 500-kiloiselle Toroidion-mallikappaleelle.

  Vanerista, lasikuidusta, uretaanista ja styroksista valmistettu mallikappale meni kaupaksi 5 200 eurolla. Sen huusi espoolainen sähkö- ja elektroniikka-alan opettaja, toimittaja ja tietokirjailija Vesa Linja-aho.


  [​IMG]
  [​IMG]
   
  kerkko tykkää tästä.
 5. kerkko

  kerkko 2nd gear

  Hyvin todettu edellisessä viestissä. Tietokonemallintaminen on iso ja monissa kohdissa korvaamtonkin apu. Silti edelleen myydään venymäliuskoja enemmän kuin koskaan, tuulitunneleissa riittää vauhtia, arkkarien assistentit puuhastelevat malleja, jne. Molemmille on tilaa. Valokuvakaan ei ihan syrjäyttänyt maalaustaidetta?
   

Kerro tästä muillekin!