comp xe ääntää

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja roku65, 15.8.2006.

  1. roku65

    roku65 Gearhead

    Mites muilla compin xe sarjan hydraulikepit, ovatko hiljaisia vai kuuluuko nostajien/ventiilien rapina? Amerikan foorumeilla vähän sen suuntasta juttua, että osa ääntää aikalailla. Omassa bb chevroletissa rapisee joillakin kierrosalueilla siihen malliin, että taitaa nokka vaihtua. Rasittavan kuulosta säksätystä muuten suht hiljasessa hytissä.
     
  2. 70pont

    70pont 1st gear

    Kyllä kuuluu. Meteli ajoittain( kylmänä) aika voimakas. Tosi mieltä ylentavää laittaa käyntiin julkisella paikalla...

    Jonkinverran muutosta ääneen sai jäykemmillä öljyllä.
    Hiljaisimmillaan toi meikäläisen kone on mahdollisimmman pienellä seuraajien preloadilla.

    Vika on kuulemma seuraajien välyksissä reikiinsä.

    Jostain syystä nää xe-nokat ei ilmeisesti siedä yhtään( ylimääräistä) välystä. Äänistä pääsee kuulemma eroon putkittamalla seuraajien reiät.

    Näin neuvoivat pientä Pontiac harrastelijaa isot pojat ison veden takaa.
     
  3. TH

    TH 1st gear

    Mulla on kyllä hiljainen tuo XE268 SBC:ssä, nostajat on paketin mukana tulleet.
     
  4. Speedo

    Speedo Gearhead

    Itsellä ollut SBC:ssä X4262 ja XE274 laahurinokat, molemmat compin hydraulinostajilla ja preloadia ohjeen mukaiset puoli kierrosta. Noissa ei ole kuulunut mitään ylimääräisiä kilinöita.
     
  5. Ylli

    Ylli Gearhead

    Omassa BBC:ssä Xe274, nokan suosituksen mukaisilla jousilla, ja jousipaineet tikissä, speedPron nostajilla. 10w/30 öljyillä oikein lämpimänä kesäpäivänä rallatti, joten 15w/40 öljyt sisään ja ongelma poistui. XE-nokissahan on nuo rampit jo aika rajut laahuriks.
     
  6. roku65

    roku65 Gearhead

    Ilmeisesti ongelma on pahin juuri isolohkochevyssä suuresta keinun vipusuhteesta johtuen? Amerikan ukkojen mukaan johtuu liian nopeasta sulkeutumisrampista. Itsellä kuuluu pahiten tasaisessa ajossa tietyillä kierrosalueilla, kun moottori lämmin. Vedättäessä kai peittyy muun mökän alle. Compin nostajat tossakin oikeella preloadilla. Muuten toiminta ihan ok, mut ei oikeen miellytä bbc talbotin venttiilikoneistolla.
     
  7. Ylli

    Ylli Gearhead

    Seuraava nokka-akseli itellä on satavarmasti rullanokka....
    XE-laahureissa on hyvänä puolena se, että se "toimii" pienemmällä puristussuhteellakin suht hyvin verrattuna muihin samanasteisiin laahureihin, johtuen juuri imupuolen rampin nopeasta sulkeutumisesta.
     
  8. camaro 70

    camaro 70 Gearhead

    aikalailla rallattaa compin nokka.xe 274.1.6 vipoilla ja oljyjä on
    kokeiltu vaikka minkälaisia.
    venat on säädetty moneen otteeseen.
    kyllä kans seuraava nokka hydr.rulla.
     
  9. Ck

    Ck Gearhead

    Sama homma. Kylmänä rallattelee, n.1min käytön jälkeen hiljenee eikä sen jälkeen kuulu enää mitään. Öljyt 20w-50 mineraali.

    XE274h ja 360cid. Suosituksen mukaset tuplajouset ja mukana tulleet nostajat.
     

Kerro tästä muillekin!