Cordoba-79

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja kuutio, 24.11.2017.

 1. ImpJay

  ImpJay 3rd gear

  Parempi vaan, kun et museoi. Saa ihan luvallisesti ajaa niin paljon kuin haluaa, eikä ne muumiokilpisetkään välttämättä ole lähellä virheetöntä. Cortsu kasaan ja tien päälle, niin hyvä tulee. ;)
   
  McDaniel ja isalmela tykkäävät tästä.
 2. jamba

  jamba Gearhead

  Hemmetti, että näyttää hyvältä! Ajoon vaan!
   
  isalmela tykkää tästä.
 3. kuutio

  kuutio Gearhead

  Juuri tämä on ollu tänkin rojektin kohtalo. Liian korkeella rima ja sinänsä kunnioitettavasti kaikki vaan nippeleiksi. Sitte käyny huonoo tuuria ja tältäkin autolta kuulemma menny tallipaikka muutamankin kerran. Ja joka muutossa tietty joku palikka hukkuu..
  Ja ed. omistajilta aika ja motivaatio täysin loppunu. Kyllä useemman kerran mullakin käyny mielessä miten paljon helpommalla oils päässy valmiin ostamalla..
   
  isalmela tykkää tästä.
 4. kuutio

  kuutio Gearhead

  Ja Iso Kiitos kaikille tsemppaajille! Motivaatiota kyllä tarvitaan tänkin loppuun saattamisessa.
  Viimeks sain bensapumpun ja virranjakajan jumpattua paikalleen... ja tietenkään tulpanjohdot ei ookkaan sopivia :mad:
   
  Gary Grand, isalmela, FuryIII '71 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 5. kuutio

  kuutio Gearhead

  Jatketaas hetki jaarittelua jos sallitte..
  Pieni huumori on aina paikallaan, kuinka moni seuras britti sarjaa Pokka Pitää?

  Mä seurasin sivusta kun parempi puolisko tykkäs siitä. Mun suosikkihahmoksi muodostui se hulttio Onslow ja erit. herran kulkupeli. Taunus vai cortinan nimelläkö se siellä sumujen saarella ny oli. Jos kuka katteli niin muistaa aina ne miehekkäät savuiset räjähdykset jotka inhotti parempia ihmisiä. Niin mitenkä tää horina liittyy tähän cortonkiin?
  No kun tässä oli viimiset ajoajat kuulemma pelkkää taistelua huonosti toimivien sytty- ja bensanannostelulaitteiden kanssa ja ajelut loppu... ja pitkäaikasen omistajan HERMOT..

  LOPPURÄJÄHDYKSEEN missä katit oli täynnä gasoo kun ei tullu kipinää.. patti sitten tuli se yks kipuna.. ja katit halkes ja pirssi lähti omistajan pojalle laittoon..:D:D:D
   
  LPV, ImpJay, Gary Grand ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. kuutio

  kuutio Gearhead

  Taas on pikkuosien hankinta vastustanu, ny oli hakusissa tarpeeks pitkä puolan johto. Het alussa jo päätin että puolan siirrän johki paljon viilempään paikkaan pois koneen päältä ja mielellään pystympään asentoon.
  Valmis-sytty-johtosarjoissahan on tietysti mukana se vakio lyhyt. US partsilta suositeltiin ostaan suoraan universaali ja veisteleen siitä. Hieman epäillen tilaukseen ja sieltähän tulikin, tietysti perinteisen pienen matkahuoltosekoilun jälkeen, Msdeen StreetFire -setti, mikä ainakin vaikuttaa ihan laadukkaalta, tottakai kinkkilaatua..
  Jos muuten joku muukin ettii bensaletkuun, jonka sisähalk se noin 10mm, yleismallin suodatinta mikä olis ees vähä vakuuttavamman näkönen kun ne 8mm muoviset...

  niin ettimisen jälkeen löyty Wix 33033 ei mätänetistä vaan ihan varaosaliikkeestä ja saa niitä partsiltakin
   
 7. kuutio

  kuutio Gearhead

  Taas viime masennusreissulla pientä edistystä.. syttyboksi löytäny loppusijoitus paikkasa, virranjakaja kolossaan ja syttypiuhat veisteltynä, mången piuhaa konehuoneessa paikallaan ja jo sinnepäin sidottuna.. ladurikin lopullisesti(?) paikallaan ja sen remmi ja se toinenki remeli lopettanu kiusaamisen ja yritys-erehrysmetodilla luovuttanu viralliset mittatietonsa.. jostain hävittää jäähynestettä..toivottavasti vaan termarin vähä löysällä ollu koppa..
  jaa kuskin oven lukko alottanu v###uilun... onneks ei oo viälä ovipahvi paikallaan.. tulihan tota oveekin varmaan muutama kymmene kertaa jo availtua ja suljettua
  nyt on kyllä ollu jo oikeesti motivaation puutetta, kun kokoajan tulee uusia periaatteessa pikku onkelmia. Kojelauta pitää vielä kerran purkaa pois.. nop. mittarin vaijerista irrotusklipsu poikki..
  ja matkaa tallille sen 240km suuntaansa.. ja kokoajan jtn muuta muka tärkempää mikä heti pitäis tehrä.. S###ANA !!
   
  isalmela tykkää tästä.
 8. isalmela

  isalmela Gearhead

  Hyvä juttu että homma kuitenkin edistyy. Onneksi näissä ei ole aikataulua niin kuin ameriikan autonrakentelu tv-sarjoissa :)
   
  ImpJay, Gary Grand, wilburi ja 1 muu tykkäävät tästä.
 9. kuutio

  kuutio Gearhead

  Jooo..
  enhän mä oo aikataulusta tilivelvollinen kellekään.. mut taas män melki kaks kk ihan muihin juttuihin

  Toi jäähynestevuoto toiv. johtu vaa kinkkilaadusta, joku oli laittanu vähä "dressing"-kamaa.. toi ylävesiletkun lähtö oli komeeta kromia ja laippa ihan silminnähden kiero, aika kauan sai viilata suoremmaksi, jos ois ollu orggis laipan palikka saatavilla, vaikka kuin kuppasen näkönen, sen oisin masentanu.
  sitä kromia oli muuten tosi ohut kerros, sit automaagisella pistepuikolla jono jälkiä, uus tiivari ja ohuesti mustaa silikoonia, nyt saa rauhassa kuivaa
  Pari liitosta jarrujuntturoissa kuitenkin vähä kiristy, nyt ei uskalla enää tiukempaan, jospa nyt lopultakin alkas jarrumehutkin pysyä missä pitäskin.

  Noissa kickkare- ja yleismallin kaasuvaijeriasennuksissakin menny yllättävästi aikaa...
   
  ImpJay, FuryIII '71 ja isalmela tykkäävät tästä.
 10. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  On se tiukkaa välillä tuo harrastaminen. Koita vaan tsempata, auto mitä harrastat ei ole mikään musse, e-koppa mopari tai a-koppa geeämmä, näihin kun saa kaikkea. Vain pinkka ja taivas kattona kun hommaa osia.

  Mä haeskelin kanssa 10 mm. Letkulle sopivaa PA-suodatinta. Paikallisesta varaosaliikkeestä myyjä hiffasi BOSCH: n suodattimen. Siinä on krymppi putkessa joka on 11mm ulkohalkaisijaltaan. Tarkoitettu Opeliin, Fiatin ja Jaguariin.

  Bosch F 5273 (0 450 905 273)
  Mann WK 512
  Mahle KL 83 KL 84
  Purflux EP 139

  Näyttäisi olevan saatavilla mm. Motonetistä -96> bensa Vectraan . Ja ei ole hinnalla pilattu.

  Meni napakasti letkuun ja helppo kiristää klemmarilla.
   
  Muokattu: 12.9.2019
 11. kuutio

  kuutio Gearhead

  Onpas aika taas menny nopeesti

  Tänään oli hieno hetki kun Mr Zuinula kävi tsemppaamassa ja jelppimässä ja tulkitsi sähkökuvaa hyppylankojen asentelussa
  JA SAATIIN PARI HÖRÄHDYSTÄ mouparista huikkabensan kanssa!! Se ELÄÄ sittenkin!

  Samoin elämää valoissa ja vähä muissakin sähkölaitteissa.. kun vetää valokatkaisijasta niin äänimerkki soi kokoajan ym hupaisaa... tossa taitaa olla töötille oma rele niin mahtaako se jumia pitkän käyttämättömyyden jälkeen..

  Mutta kyllä tommonen antaa taas lisää motivaatiota ja hienoa että harrastajat jeesaa vaikka vähän väärän konsernin tuote kyseessä..:rolleyes::rolleyes:

  Tarviikohan noin vanhassa toimia hätävilkut ?
  Tai peruutusvalot?
   
  falcon1 ja isalmela tykkäävät tästä.
 12. jamba

  jamba Gearhead

  ei tartte hätävilkkuja (vasta 89 tai jotain) eikä peruutusvaloja (84 tai jotain)
  mullakin cordoban valokytkin toimi ihmeellisesti sillai, et ku veti valoja päälle ni eka napsulla valot ja parkit päälle, ja kokonaa ulkona ni vaan parkit...
   
 13. kuutio

  kuutio Gearhead

  Ok
  Noihin pariin juttuun ei ny riittäs kiinnostus vaan saada kaikki koneeseen liittyvät sähköt mahd. luotettaviksi. Amperimittari ohitettu, pois käytöstä
   
  jamba tykkää tästä.
 14. kuutio

  kuutio Gearhead

  Tossa yks mestari epäili ettäkun josain vaiheessa oli noi punaista vilkuttavat hätärit kielletty niin tässäkin yksilössä ne on voitu tarkotuksella silpoa pois käytöstä--- hyvä sääntöSuomi, taas kerran..
   
 15. kuutio

  kuutio Gearhead

  Eilen illalla saatiin cordoba käytettyä lämpimäksi!
  Saatto nokan sisäänajokin onnistua kun ei ainakaan vielä alkanu mtn pahempaa kolinaa tai naputusta kuulumaan... on toi aina jännä tilaisuus
  kyllä siinä se reilu parikyt minsaa meni että jos jtn olis pahasti pielessä niin luulis että olis jo hajonnu
  Tiesin kyllä koneen kasanneen herran aina pyrkivän huolellisuuteen, mutta kun ei oo ite kasannu niin ainahan sitä miettii...
  Motoriöljynä sitä halvinta tebbarin 10-30 mineraalia ja puol pulloo sitä sisäänajolitkua mätänetistä, lievä ylitäyttö
  Kai sen litkun lopun voi kipata tän seuraavan öljyn sekaan
  Takapyörät tukevien pukkien päällä pysty toteen että lootakin välitti liikettä
  Jotkuthan on sitä mieltä että pitkään seissy loota pitäs aina jokatapauksessa purkaa.. mutta mä ainakin kokeilen josko pelais noinkin.
  Kovat käryt kyllä irtos maalatusta motorista ja uusista pakoputkista, tallin ovet levälleen..eikä kyllä hyttysetkään sillon kiusannu!
   
  LPV, Gary Grand, esmi ja 1 muu tykkäävät tästä.
 16. Pietsi

  Pietsi Gearhead

  Ite olen laittanut 5l.kun on öljy ja filsu vaihtunut.
  Siihen kohtaan merkki tikkuun.
  Ei tahdo muuten ulottua öjy pikapille kaikissa ajotiloissa.
  Samasta syystä olen touhunnut loiskelevyn pohjaan, kun on tarvinnut avata.
   

Kerro tästä muillekin!