Corveten ohjauksen muutos ei käynnyt katsastusmiehelle.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja jjformula, 29.3.2019.

  1. jjformula

    jjformula 1st gear

    ..
    Niin oli ne jo alunperinkin ihan oikean kokoiset ( siis nää etutolpat) , mutta piti irroittaa pöydälle todetakseen tämä ja oli tämöinen vanhanliiton inssi .
    Joka todellakin tunti arvonsa.


    Kerran katsastin tämmoista 60 luvun austin miniä ja äijän oli ihan pakko lyödä pohjaan reikä, kun sitä alkoi vituttamaan, joku kommenttini.


    Vikalistassa luki
    Reikää ei saa korjata hitsaamalla.
    Oli pakko soittaa sen esimiehelle ja kysyä, että käykö alumiini lätkä pop-niitti kiinikkeillä.

    Tää kyseinen asema hiljeni aika vauhdikkaasti tämän katsastajan tullessa kyseiseen taloon ja nyt olivat näemmä sulkeneet koko konttorin.
     
    eilhik ja Custom_Rod tykkäävät tästä.
  2. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Ei ota, mutta joskus joutuu lain edessä tuomituksi...yhden esimerkin olit jostain jo kaivanut....oleellista on tahallisuus tai törkeä huolimattomuus.
    Mutta en tarkoittanutkaan pelkkää katsurin vastuuta, vaan sen viritelmän tekijän vastuuta, siinä on kyseessä sama asia...oikeudessa tahallisuus tai törkeä piittaamattomuus on raskauttavia asioita, mutta jos viritelmät on muutoskatsastettu, vastuu siirtyy katsastajalle...ja jos viritykset on katsastuksessa todettu määräystenmukaisiksi asia muuttuu vahingoksi ja vastuu poistuu....siitä on kyse.
     
  3. asperiini

    asperiini Gearhead

    No ei se tehdastekoisuuskaan ihan aina takaa sitä että tuote olisi hyvä ja turvallinen.
    Itse erehdyin aikoinaan ostamaan Challengeriin Unisteerin tekemän hammastanko-ohjauskitin joka oli siis aivan karsea erehdys. Koko laitos oli täysin väärin suunniteltu ja aiheutti senttikaupalla Bumb steeriä eli siis ihan oikeasti aurauskulmat muuttui jousituskorkeuden tai siis yleensäkin jousituksen toiminnan mukaan laidasta laitaan. Hirveä ajettava ja lensi lepikkoon melko pian. Tehdas ei ottanut mitään vastuuta kun sinne laitoin kommenttia mutta ko. tuote kyllä poistui valikoimista myöhemmin.
     
  4. mcmies

    mcmies Gearhead

    Ei tietenkään mitenkään.

    Pointti onkin siinä, että ei karsastajalta voi vaatia, että se pystyisi yleisesti arvioimaan vaikka nyt ohjauslaitteiden laatua ihan vaan tuijottamalla. Kun edellytetään jonkinlainen lappu osan valmistajalta, voi lähtökohtaisesti luottaa siihen, että taustalla on jonkinlaista suunnittelua ja lujuuslaskentaa.

    Tosin, tarvikekomponenttien laatukin on, miten tän nyt kauniisti sanoisi, vaihtelevaa. Ei se valmistajan lappukaan tietenkään kaikkea takaa.

    Mutta olisko sitten parempi vaatia vaikkapa TÜV:n lappu joka helkutin kikkareesta niin kuin Horstlandiassa vaaditaan?
     
  5. jjformula

    jjformula 1st gear

    No niin auto muutoskatsastettu ja leimassa.

    Kiitoksia kaikille osallistujille ja linkkien lähettäjille.

    Ilman neuvoja ei olisi nyt katsastettuna.
     
    Herje, Gary Grand, isalmela ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  6. f34

    f34 Double Gearhead

    Menikö vaan asemaa vaihtamalla?
     
    hantta tykkää tästä.
  7. jjformula

    jjformula 1st gear

    Ei kyllä
    tulostin tästä keskustelusta linkit mistä ohjaus ja tukivarret ovat peräisin sekä toimitin lapun, missä katsastusasemalla 90- luvulla on runkonumero stansattu.


    Ja auto muutoskatsastettiin.



    Kävin mä sitä kyllä näyttämössä tutulle katsastusmiehellekin välissä , joka sanoi , että tuo vain tänne niin laitan leimaan.


    Ei pääss kukaan enään jatkossa kuitenkaan näin ollen valittamaan.
     
    simeoni, tooke, Herje ja 7 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!