Crank trigger

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja RockHQ, 3.12.2010.

 1. RockHQ

  RockHQ 3rd gear

  Valmistaako mikään firma triggeripyöriä kampiakseleille kohtuuhintaan? Anturit eivät maksa juuri mitään, 2d-jyrsintää pystyn tekemään itse joten ainoa ongelma on triggeripyörä Pitäisi moppen pikkulohkoon rakennella, mutta ennen kuin teen tai teetän itse pitää kysyä saako mistään kohtuuhintaan? MSD:n sarja on älyttömän hintainen, +300€.
   
 2. Continental

  Continental 3rd gear

 3. darpen

  darpen Gearhead

  US-Parts myy halkaisijaltaan 150mm 60-2 pyörää hintaan 37,30€.
  Noita ne myy tohon KMS-ruuttaan ja nimenomaan v8:ssa käytettäväksi suositeltiin mulle tota.
  Lisäks on noita 36-1 ja 36-2 pyöriä mitä ne tyrkyttää fordiin ja toyotaan.
   
 4. 4d sedan

  4d sedan Gearhead

  Saahan MSD:ltä irto magneetit omavalmisterojektiin, eikä ole kalliit. Ainoo haastehan siinä on tehdä ne neliön malliset reiät, en tiedä pelaisko MSD:n anturi jollain toisilla magneeteilla jotak olis helpomman malliset kotitarvekoneistajalle? Hyvät ohjeet tulee mitoituksesta MSD:n paketissa...


  Siis jos ei ole ajatuksena käyttää rautasta pyörää ja sen vaatimaa anturia ehdottomasti.
   
 5. Mopar

  Mopar Gearhead

  Saahan niitä pyöreitäkin magneetteja. Kait tollanen kantikaskin pysyy pyöreessä reiässä, jos siitä tekee suht jämptin ja täyttää loput epoxilla :eek:
   
 6. 4d sedan

  4d sedan Gearhead

  Samaa epoksointia mietin mutta se niitti jolla magneetti kiinnitetään jää silloin tyhjän päälle. Lisäksi se magneetti laitetaan tarkasti 45asteen kulmaan ja pyöreessä reiassä se on vähän kyseenalaista. Tai siltä meikäläisestä tuntu tota tehdessä...

  Toisenlaiset pyöreet magneetit oliskin hyvät, en uskaltanut vaan kokeilla että pelaisko sellaset msd:n anturin kanssa?
   
 7. Mopar

  Mopar Gearhead

  Kait se pyöreekin antaa anturille pulssin, luulis toimivan.
   
 8. 4d sedan

  4d sedan Gearhead

  Joo, kyllä niitä pyöreitä on käytössä noissa hastekki/heltekki-vehkeissä ihan yleisesti. Lähinnä kysymys kuuluukin että mitä sanoo MSD:n anturi sellseen ultravoimalliseen magneettiin mitä noi pyöreet pötköt tuppaa oleen, mikäli siis edes aikomus käyttää MSD:n osia?
  Yhden(olikohan ohjauksena Motec)sellasen triggeripyörän jyrsinnän aikoinaan tein ja siihen oli ostettava ne valmistajan omat magneetit, sillä vaan aloin epäileen että onko magneeteissakin jotain eroo kun noissa MSD:ssa magneettisuus on erittän heikko?? En alkanut kokeileen köyhyyttäni että josko pelais vaan tein heti ne palikat sillain kun ohjeet oli, ja hyvin on svengannut...
  Triggerisysteemeitä on niin monenlaisia että voi olla nää horinat ihan sivussa, eipä olis eka kerta :rotfl:
   
 9. C-barge

  C-barge Gearhead

  Mikshän ei laita sitä Hall anturilla? Meil on alsanen alahihnapyörä jossa ulkokehällä neljä 6mm pulttia 90 asteen välein ja halli haistelemassa, tuntuu toimivan.
   
 10. Mexico65

  Mexico65 1st gear

  Minä itse tein ja teetin tuollaisen 36-2 ratkaisun ja anturitelineen.
  Kaikki on kotimaista valmistetta vain anturi Saksalainen ja kiinnitys tarpeet USA.

  Hyvin on toiminut tuossa pienen Fordin moottorin tahdistajana. Ei ole sekoillut konetta kierrätetään tarvittaessa aina +8000 rpm asti.

  [​IMG]
  [​IMG]
   
 11. Pösilö

  Pösilö 3rd gear

  Omaani tein siten, että piirsin ilmaisella cad ohjelmalla kuvan ja leikkautin sen 6 mm teräslevystä laserilla. Tuli puristesovitteella parilla hitsipätkällä varmistettuna vakion alahihnapyörän päälle. Anturina induktiivinen anturi, mutta samalla tavalla pelittää Hall-anturillakin. Maksoi muutaman kympin ja tekemisen vaivan.
   

Kerro tästä muillekin!