Crown victoria suomen kilpiin?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Väyryne, 15.6.2017.

  1. Väyryne

    Väyryne 1st gear

    Mitä kaikkee tarvii muuttaa että -01 crown victoria saatas kilpien väliin? Kylki vilkut ja takasumari? Tarviiko muuta?
     
  2. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

  3. mcmies

    mcmies Gearhead

    Tähän asiaan on tuloillaan uudet säännöt, nyt kantsii odottaa muutama viikko ennen kuin raiskaa alkuperäisiä valoja mitenkään.
     
  4. Väyryne

    Väyryne 1st gear

    On keltasilla takavilkuilla
     
  5. Kylmit

    Kylmit 2nd gear

  6. karivanner1

    karivanner1 2nd gear

    Voi jeesus mikä paperi. Ei se ihme että tarvitaan tuhansia virkamiehiä papereita pyörittämään... Ootkos saanut selville, mitä pääpiirteittäin on tärkeimpiä asioita ehkä muuttumassa?
     
  7. Kylmit

    Kylmit 2nd gear

    Muutama ote alla, eli ainakin ensimmäisenä tulee mieleen jenkkien keltaiset parkki/vilkku kombot..

    sallii esimerkiksi USA:n vaatimusten mukaiset ruskeankeltaiset etuvalaisimet, punaiset takasuuntavalaisimet sekä vapautuksen huomiovalaisimien jälkiasennuksesta. Rivin 25 alaviite 28 lähivalon vaatimuksista osoittamistavan I mukaisissa ajoneuvoissa pidetään kuitenkin sanamuodon yksinkertaistusta lukuunottamatta ennallaan.


    Taulukon rivin 1 (Melutasot) sallitaan ajoneuvoluokissa M1, N1 ja N2 osoittamistapa I (USA:n, Kanadan, Japanin tai Etelä-Korean vaatimukset) samalla tavoin kuin L-luokkien ajoneuvojen määrä- yksessä TRAFI/20118/03.04.03.00/2016. Näiden markkina-alueiden meluvaatimuksissa on eroja EU-vaatimuksiin verrattuna, mutta vaatimuksia voidaan pitää riittävän samantasoisina. Muutos helpottaa tällaisten yksittäisten ajoneuvojen maahantuontia, koska erillistä testiä EU:n meluvaatimuksista ei enää tarvita. Helpotuksia hyödyntävien ajoneuvojen määrä on Trafin arvion mukaan kuitenkin pieni, joten muutoksilla ei ole merkittäviä vaikutuksia liikenteen meluun. Osoittamistavan I mukaisilta ajoneuvoilta edellytetään kuitenkin lisäksi rakennemuutosmääräyksen kohdan 5 mukaisen paikallaan olevan ajoneuvon melutason testin vaatimusten täyttyminen. Melutasojen osoittamistapa H (hyväksytyn asiantuntijan selvitys) kevennetään B:ksi (valmistajan oma testiraportti) ajoneuvoluokkien M2, M3 ja N3 rekisteröinti- ja muutoskatsastuksessa sekä yksittäishyväksynnässä. Ajoneuvoluokkien M1 ja N1 melutasossa sallitaan rekisteröinti- ja muutoskatsastuksessa osoittamistapa E (katsastuksen yhteydessä tehtävä tarkastus), jos auto täyttää rakennemuutosmääräyksen kohdan 5 melutestien vaatimukset. Tämä tarkoittaa käytännössä, että rakenteeltaan muuttamattomia autoja ei kohdella melun osalta tiukemmin kuin rakenteeltaan muutettuja autoja.
     
    chevytb02 tykkää tästä.
  8. mcmies

    mcmies Gearhead

    Vielä ei ole tiedossa, onko tuo lausuntokierroksella muuttunut joksikin. Mutta idea lähtökohtaisesti oli, että amerikanvalot kelpaavat pitkälti sellaisinaan.
     
  9. timant

    timant 2nd gear

    Koskeeko muuten nuo muutokset vain tuontiautoja vai voisiko myös "suomiauton" e-hyväksytyt valot vaihtaa dot-valoihin?
     
  10. Väyryne

    Väyryne 1st gear

    Kai se on käytävä auton kanssa konttorilla kyselemässä..
     

Kerro tästä muillekin!