D I Y Lämpötilatunnistin ??

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja kt9001, 9.11.2007.

 1. kt9001

  kt9001 Gearhead

  Nyt tarvii jelppinkiä:

  Tarviis tehä jonkunlainen piiripieni, joka tunnistaa lämpötilan T1 ja sen perusteella ohjataan pientä valovirtalaitetta, kiertovesipunppua. Lisäksi samassa älyssä pitäs olla toinen lämpötilan tunnistin T2, joka antaa käskyä valovirtapuhaltimelle.
  Ja tsydeemi sais olla sillai viksu, että jos T2>T1, koko reteli pysyy vaiti.

  Tähän pitäsi (ihan pirusti pitäISI kaikkee) ympätä raja-arvojen säätöpotikat JA mielellään numeroarvonäyttö, ei tarvii (ehkä) olla absoluuttinen astenäyttö, vaan ihan vain jotain arvoja, jotka ovat keskenään vertailukeleposia (T1 & T2)

  Onko olemassa valamiina jollain rakennussarjoja tämmöselle, vai liekkö kuinka iisi touhu tehä irtokomponenteista?
   
 2. jenkkijuuso

  jenkkijuuso Gearhead

 3. ZYN-5

  ZYN-5 Gearhead

  taitaa mennä melkein ohjelmointi puolelle taikka sitten releitä ym hilppeitä lisäilemällä...siis rele katkos sitten ton T1 virran kun lämpö T2:sessa on haluttu...tai jotain sinnepäin.
   
 4. kt9001

  kt9001 Gearhead

  Zuumailin nuita Elfan sarjoja, tuon tyylisiä tarkoitin, anturin rajat on kohillaan mutta tuo älyosan säätörajat pitäs tarkistoo, riittääkö alue.

  Kait tämmösiä joku siviili on itekkii tehny, että saapi halutunlaisen.
   
 5. derwy

  derwy 2nd gear

  Itse tekisin mikrokontrollerilla (Atmelin 90s2313 löytyy nurkista valmiiksi) ja parilla DS1820:lla. Kontrolleri sitten vetämään relettä.

  Ei vaadi kovin kummoisia ohjelmointitaitoja tuo tapa ja atmelin luteita on helppo ohjelmoida kotikonstein.
   
 6. ZYN-5

  ZYN-5 Gearhead

  melkein olen viel enemmän tuon ohjelmoitavan kortin kannalla.

  Mutta on tietty mahdollista käyttää ajoneuvo käyttöön tarkoitettuja kytkeviä tai irroittavia antureita joilla homman vois saada jotenkin toimimaan. Näissä kuitenkin on hieman ehkä turhan laaja skaala lämmöille...esim 45-60 celsiukseen.... kysymys kuuluukin että mitkä lämmöt pitäis olla?
   
 7. kt9001

  kt9001 Gearhead

  Hyvä kysymys, nuo lämmöt!
  Toimintaympäristö: ulukona, eli oon pikkuhilijoo värkkäilly tässä koevedosta aurinkolämmönkeräimestä, itelleni, yksityiskäyttöön (verottaja: kynnet takasi piiloon).
  Anturi joutuu sietämään arviolta -40C...+120C, eli tuon DS1820 mitta-alue riittää hyvinkii, senhän se kestänöö.

  Ajatuksena:
  Keräimen lämpö T1 saavuttaa x:n, esim 40C JA
  keräimen lämpö T1 suurempi, kuin luovuttajan T2, ->kierto päälle
  Luovuttajan lämpö saavuttaa x:n / nousee esim 5astetta lähtötilasta -> Fan on

  Eli aika simppeli. Tämä on tosiaan evo1, tähän mennessä mekaaniset osat on kaikki löytyny iteltä nurkista pyörimästä, mutta tämän ohjauksen tarkkuus vaatii ehkä jo vähä investointia.Hyi.

  JOS tämä alakaa keväämmällä pelittää siedettävästi, teen kunnolliset vermeet ja ajan lämmintä tuohon 4:n kuution vesivaraajaan.

  Haluan vähä löysemmälle tätä yhteiskunnan hirttosilimukkata, tältä osin, mikä on vielä vapaasti kerättävissä.

  En pyydä enkä toivo, mutta ottaskohan joku urakan tinata lutikat jiiriin, ei oo sitä kummostakaan kokemusta noihin hitusien käpistelystä. Ja ohjelmoinnista on ainakin 8 vuotta, ku oon viimeks nykässykkään Returnia sen takia, mutta se palautunee mieleen kun alakaa touhuun.

  Siis rauta virtalähteestä valovirran ohjaukseen asti valmiiks, paljonko?
   
 8. derwy

  derwy 2nd gear

  Jos tuo 90S2313 ja DS1820-kombinaatio kelpaa, niin laita yv:tä.
   
 9. kt9001

  kt9001 Gearhead

  :D Jees, miepä laetan, voijaan tarkennella puolin ja toisin!
   

Kerro tästä muillekin!