dartin lämppäri

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja jenkkijuuso, 25.9.2002.

 1. jenkkijuuso

  jenkkijuuso Gearhead

  Terve purkaessani darttini lämppärin ja huomasin että siellä puhallus kanavassa on semmonen pienehkö vastuslanka mihin tulee lämppärin kytkimeltä +ja- ja lähtee + lämppärin moottorille mikä tämän tarkotus on ,eihän se voi lämmittää vai voiko? kuumenee kyllä tulikuumaksi??
   
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Voisikohan olla puhaltimen hitaamman nopeuden vastuslanka ?
   
 3. Hanxi

  Hanxi Gearhead

  Nimetön osui oikeaan. Osa 12:sta voltista tapetaan vastuksella ja näin ollen puhaltimen moottori saa pienemmän jännitteen eli pyörii hitaammin. Jotta energiaa ei hukattaisi, vastuksessa muodostuva lämpö puhalletaan "hyttiin".
   
 4. jenkkijuuso

  jenkkijuuso Gearhead

  Mutta kun tuulettimella ei ole kuin yksi nopeus eli päällä tai pois ?? vai tietääkö kukaan kuuluuko dartissa alunperin olla useampi nopeus??
   
 5. koni

  koni 1st gear

  Moniko asentoinen on alkuperäinen puhaltimen käyttökytkin, siitähän tuo selviää?! Ei kait niissä ylimääräisiä asentoja yleensä ole..
   
 6. Christoffer

  Christoffer Gearhead

  Kyllä siinä nyt ainakin kaksi asentoa on ainakin valiantissa oli.Onko siinä alkuperäinen kytkin vai joku on/off tarvikekytkin?
   
 7. jenkkijuuso

  jenkkijuuso Gearhead

  kyllä luulisin että on orig. kytkin koska siinä on asiaan kuuluvat tekstit ja se on krominen eli kääntäessä menee päälle ja vedettäessä ohjaa vaijerilla läppää joka ohjaa puhalluksen suuntaa
   
 8. Hanxi

  Hanxi Gearhead

  :-o
  Höh. Onkohan herra MoPar tehnyt taas säästöversion eli jättänyt kytkimestä kakkosasennon pois? Ei olis eka kerta, mullakin oli Coronetissa muuten täydellinen valokytkin, mutta mittarivalojen himmentimen vastuslanka/-massa oli jätetty pois. Toinen vaihtoehto on, että kytkin on jotenkin jumittunut eikä käänny kakkosasentoon ilman väkivaltaa (tämä ei sitten ollut mikään kokeilukehotus!) Eikä tässä vielä kaikki: jos puhaltimen moottori onkin kuusivolttinen ja vastuksella syödään kahdestatoista voltista puolet pois. Tähän jälkimmäiseen en usko itsekään.
  Montako johdinta kytkimen ja vastuksen välillä on? Johtimien lukumäärä = puhaltimen nopeuksien lukumäärä, yleensä!
   
 9. jenkkijuuso

  jenkkijuuso Gearhead

  no voi räkä tyhmästä päästä kärsii koko roppa eli olihan siinä kaks asentoa en vaan oo huomannu sitä aikasemmin kun oon aina vääntäny täysille ( vau mikä varuste deluxe) mutta kiitti teille nyt on taas lämmin auto sitä paitsi ne olikin kummatkin siis plus johtimia eli kaksi vaiheinen kytkin aivan oikein

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: jenkkijuuso 2002-09-29 11:27 ]</font>
   
 10. Christoffer

  Christoffer Gearhead

  Tällästä tää harrastus on aina oppii jotain uutta sama kuin itse "löysin"(ajatuksissa vääntelin)että aspenissa saa sisävalot päälle ajovalokytkimestäkin..oo! tähänkin löytöön meni noin kolme vuotta kiroilua että miksei tota sisävaloa saa päälle niinku toijotassa et näkis lukee..
   

Kerro tästä muillekin!