Delcon laturin spacerit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja buick87gnbl, 17.7.2020.

 1. buick87gnbl

  buick87gnbl 1st gear

  Olisin laittamassa Delcon laturia kuntoon varalaturiksi ja tämmöstä lukee päädyissä: 1101 183 120 A sekä 1197 12 v neg. ja takapuolen laakeripäädyssä Delco Remy. Eli GM 120 ampeerin laturi ja on joskus ollut kiinni minulla Buick GN:ssä ja nyt purettuna.

  Ongelma on, että en mistään enään löydä niitä spacer- holkkeja, mitä on kai kaks kappaletta kuuluen etupäätyyn. Tasasuuntaussiltaa löytyy rokkiautosta, muttei noita spacereita. Ei löydy tuosta firmasta myöskään jänniteensäädintä, mutta ehkä olemassa oleva toimii. Tasurin diodit joskus mennyt.

  Eli, mistä löytäisin noi spacerit oikeilla mitoilla?
   
 2. fenix

  fenix 2nd gear

  Äkkiäkös joku sulle tekee holkit poraamalla reijät pyörötankoon.
  Sisäreikien koko ja spacerien pituudet?
  Onko jotain maksimi mittaa halkaisijan suhteen?
  Voin tehdä ensi viikolla.
   
 3. buick87gnbl

  buick87gnbl 1st gear

  On juuri se ongelma, että en tiedä pituuksia, ovat siis eri mittaisia.

  Paksuus toki löytyis mittaamalla akselin halkaisijan. Muistaakseni ne ovat ihan hyvin istuvia akseliin, muttei mitenkään tiukkoja.

  Yksi keino olisi tietty purkaa autossa kiinni oleva laturi ja luottaa siihen, että noi spacerit olisivat sitten mitoiltaan sopivia levällään olevaan orggislaturiin.
   
 4. fenix

  fenix 2nd gear

  Saisiko prikkanipuilla mallattua holkkien pituuksia.
   
 5. buick87gnbl

  buick87gnbl 1st gear

  Voisi saadakin, mutta ku prikoissa on sitten leveyttä, että voi tulla ongelmia. Täytyy sekin puoli kattoa. nuo spacerit kai vastaavat kai vain laakerin sisäkooliin.
   
 6. mopo-ukko

  mopo-ukko 3rd gear

  3/8 mustasta putkesta taitaa saada sopivia pätkittyä.
   
 7. buick87gnbl

  buick87gnbl 1st gear

  jep, mutta ku pitäis tietää pituusmitat molemmille. Toki saa kun purkaa olemassa olevan laturin ja olettaa, että siis ne vastaisivat orggislaturia. Toisaalta, saahan sitä mittailtua, kun alkaa kasaamaan etupäätyä, että miten ne pitäis vastata laakerin sisäkooliin. ja sitte pitäis vielä osata hioa putkenpätkät suurinpiirtein suoraan toisiinsa verrattuna.

  Mopo-ukko, onko sulla hallissa Delcon laturi purettuna, semmone 120 Ampeerin cs 144- tyypin rakkine, otettais mitat?
   
  Muokattu: 20.7.2020
 8. mopo-ukko

  mopo-ukko 3rd gear

  Ei oo purettua laturia enää tallessa,mulla on muistaakseni jotain holkkeja irrallaan enkä muista mistä ne on,katotaan niitä joku päivä.
   
 9. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead


  Mihin laakeriin noi spacerit tulee?
   
 10. buick87gnbl

  buick87gnbl 1st gear

  Etupään eli hihnapään päädyn laakerille. Eli, roottori paikalleen, sitte spaceri akselille, sitten etupääty paikalleen, sitten toinen spaceri akselille, sitte tuuletin, sitte remmipyörä prikka ja mutteri.
   
 11. buick87gnbl

  buick87gnbl 1st gear

  jep, katellaan. Varmaan tärkeätä on, että pituusakselin mitat täsmäävät, eli koko laturin kuori jne. jottä holkit tekevät sen tehtävän, mihin ne on tarkoitettu.
   
 12. buick87gnbl

  buick87gnbl 1st gear

  Niin vielä tuosta omasta töppäyksestäni, kun hävitin nuo kyseiset spacerit joskus purkamastani laturista ja jos oikeita semmoisia ei sitten löydy, niin mitä mieltä olette sitten RockAuton kokonaisen laturin tarjonnasta?

  Eli mikä noista 120 A latureista olisi noin laadullisesti kohtuullinen Buick GN:n tarpeisiin, eli olisiko kokemuksia?
  Toki ei tarvi olla just ko. autoon, vaan noin yleensä, ku olisi tarjolla siellä useita ns. tuotemerkkejä; on Delcoa, AC Delcoa, ym.
   
 13. buick87gnbl

  buick87gnbl 1st gear

  Spacerit löytyi ihan iteltä tuohon yllämainittuun laturiin, kun jaksoi läpikäydä ns. varastoja! Samalla löytyi käyttämätön tasasuuntaussilta ja hiilet. Jännitteensäädin olikin jo aikaisemmin tallessa. Kiitokset kaikille avusta!
   

Kerro tästä muillekin!