DHL kulut yms

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja timopajala, 3.2.2017.

 1. Nupa

  Nupa Gearhead

  Hallelujaa, praise the lord. We have delivery.
   
  Nikuzai ja isalmela tykkäävät tästä.
 2. Swinger

  Swinger Gearhead

  Olen nykyään aina maksanut ne tullit yms etukäteen ni aina tullut tavara ilman mutkia kotiin suoraan. Viimme vkon tiistaina tilasin rockista tavaraa ja tavarat oli suomessa maanantaina. Siirsin tiistain toimituksen keskiviikolle ja roippeet oli kotona odottamassa ku tulin reissusta kotiin. Ja dhl oli kuriirina. Toistaiseksi toiminut..
   
 3. T.U.P

  T.U.P 3rd gear

  Rockautosta tilasin tiistaina klo 22 ja paketti ovelle tortaina klo 15. Verot enakkoon ja kuriirina Fedex.
   
 4. Nupa

  Nupa Gearhead

  Pienyrittäjän näkökulmasta tossa on sellanen pieni pointti, että jos maksaa lähetyksen yhteydessä tullitalvit niin niitä ei voi lukea hyväksi.
  Ja sitten kuitenkaan samaa ei voi soveltaa kun ko. tuotteet asentaa eli siitä joutuu kuitenkin maksamaan alvin.
  Es no bueno...
   
 5. Nupa

  Nupa Gearhead

  Ja joo, homma toimi kyllä nytkin siinä mielessä kun tuotteet tuli ja teki itse tullauksen.
  Tullaustiedot tulivat ajoissa ja paketit ajoissa.
  Mutta tuo takuuhommeli tässä nyt tökki ja urakalla... miten voi olla noin epäpätevää henkilöstöä noinkin isossa firmassa?
  Vai oliko tässä kyse jostain muusta... itsehän uskon vakaasti siihen, että asiakastiedoissa _voi_ olla erinäisiä sisäisiä merkintöjä, esim "asiakas on mulkku" jolloin ei tartte ihan niin hyvin palvella. On tämän(kin) puljun kanssa historiaa aiemminkin, kun "ei ole ollut ajoa sinnepäin" kun ei paketit saavu. Mulkku mikä mulkku.
   
 6. T.U.P

  T.U.P 3rd gear

  https://www.kkv.fi/ratkaisut-ja-jul...o/2017/kan-ratkaisut/tullauksen-palvelumaksu/

  Katsotaan miten toimii käytännössä...

  "
  DHL sitoutui siihen, että yhtiö ei 1.9.2017 lukien veloita kuluttajilta itsetullausta koskevaa luovutuspalvelumaksua tilanteessa, jossa

  a) kuluttaja ja DHL eivät ole sopineet luovutuspalvelusta ja sitä koskevasta palvelumaksusta keskenään siten, että luovutuspalvelu on tullut osaksi kuljetus- tai muuta sopimusta, tai

  b) verkkokaupan myyjä ei ole ennen kuluttajan tekemää tilaussopimusta ilmoittanut hänelle lähetyskulujen lisäksi veloitettavasta DHL:n luovutuspalvelua koskevasta palvelumaksusta."
   
  isalmela tykkää tästä.
 7. gomopar

  gomopar 3rd gear

  Joten...
  Torstaina reklamoin Rockautoa. Lupaa rahat takaisin jos paketista ei kuulu 13. lokakuuta mennessä mitään. (Antaa vielä rahtiliikkeelle pari viikkoa armonaikaa). No höh, alkoihan siitä sitten kuulumaan. Torstai iltana putkahti trackingiin että cleared customs eli paketti on vielä olemassa. Okei, eikä siis tarvinnu maksaa veroja tästäkään paketista mikä on vähän taas outoa mutta sen kanssa pystyn elämään.
  Perjantai tuli ja meni ja lauantaina huomasin että trackingissä luki että 'Fri 3:40 pm. Attempted delivery, shipment is ready for pickup. The recipient has been informed'.
  A. Olin tuolloin kotona ja vielä pihahommissa. Kukaan ei varmasti yrittänytkään tuoda minkäänlaista pakettia.
  B. Missään ei sitten sanota mistä sen voisi noutaa.
  C. Muuten kuin tuo trackin sivu, mitään ilmoitusta ei ole mulle jätetty. Ei tekstaria, s-postia, puhelua, ei viestiä postilaatikossa eikä edes jakeluauton jälkiä hiekkapihalla.
  Mulla on vielä ovessa allekirjoitettu lappu että paketin voi jättää ovenpieleen. Se on riittänyt joka kerta oli se kuriiri mikä hyvänsä. Jos se kuriiri olisikin käynyt jonain muuna aikana kuin se mikä näkyy trackingissä mutta en oikein usko. Olisi se sen paketin varmaan ymmärtäny jättää ovipieleen jos sen verran osaa lukea suomea.
  Ei tahtois jaksaa varsinkin kun en oikeestaan edes tartte niitä jarruletkuja enää :rolleyes:
   
 8. eilhik

  eilhik Gearhead

  DHL,n paketteja kantaa täällä meilläpäin Posti ja ei toimita pakettia vaikka kotiintoimitus ja ollut kotosalla.
  Paprun heittävät lootaan että "haettavista toimipisteestä" kerran kysyin Postelijoonilta mihin se paketin jättänyt kun olin laatikon vieressä touhuamassa muutenkin ja tökkäsi paperin käteen.
  UPS,n kuski osasi jopa soittaa ja jätti paketin takapihalle kun sanoin olevan ihan muualla.
   
 9. Jorrma

  Jorrma 3rd gear

 10. gomopar

  gomopar 3rd gear

  Hop.
  Nyt oli saapumisilmoitus postilaatikossa. 29 pv siinä meni. Kiire ja tarve ehti mennä ohi. Mulla olis nyt 2 takajarruletkua myydä sopivasti 2000-2004 Aleroon.
  Eipä tästä sitten tämän enempää. Case closed.
   
 11. T.U.P

  T.U.P 3rd gear

  Tänään oli taas DHL-pakettipäivä...
  Sunnuntaina Rock-autosta tilattu 40€:n ennakkotullattu paketti kotiovelle keskiviikkona. Ei ylimääräisiä kuluja Suomen päässä.
  Samoin isomman paketin saapumisilmoitus postilaatikossa. Myöskin DHL:n kautta. Kirjeessä tarjottiin DHL:n tullausta tuttuun min 24,80€ tai 5% tullien ja verojen määrästä. Toinen vaihtoehto oli itsetullaus ja DHL toimittaa tarvittavat tiedot sähköpostiin-ei mainintaa että tiedot maksullisia...
  Toivotaan että DHL on nyt oppinut läksynsä ja tullataan itse.
   
 12. T.U.P

  T.U.P 3rd gear

  Itsetullattuna ei mitään kuluja DHL:n puolesta. To klo 16 tullasin ja lähetin luovutuspäätöksen sähköpostilla DHL:lle ja paketti perjantaina kotiovella.
   
  gomopar tykkää tästä.
 13. z 28 jari

  z 28 jari Gearhead

  Maanantaina 9.10 klo 19.30 tilattu paketti rokkiautosta (pre paid customs) dhl expressillä.Paketti toimitettu 12.10 klo 13.Tämä meni hienosti.
   
  isalmela ja gomopar tykkäävät tästä.
 14. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  Eilen tilasin pre paid customs pakettina, nyt aamulla tuli dhl:ltä tekstiviesti että 18.10 on toimitus......edellinen paketti seilasi kuukauden.
   
 15. Pas(i)kiainen

  Pas(i)kiainen Gearhead

  Mulla tuli paketti rockkiautosta, DHL toimitti, lähettivät sit suomen päästä viestiä et maksatko 25e jos tullataan, laitoin sitten siihen ilmoitettuun sähköpostiin, että voin sen mieluusti itse tullata, sit tuli kaikki tiedot mitä tartti tullin sivuilla, ja sen jälkeen toimittivat. Eli ihan ok vaikka kyllä jännitti että joutuuko 15e tullien takia maksamaan palvelumaksua 25e.
   
  gomopar tykkää tästä.
 16. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  Tulikin päivän etuajassa...prkl... mihinkään ei voi luottaa :rolleyes::p
   
  isalmela tykkää tästä.
 17. Winchester

  Winchester 1st gear

  Tilattu 3.11.2017 RockAutosta rompetta 40€ + 10€ rahti. DHL:stä tuli tieto tullaustarpeesta ja melkein paskansin housuuni lukiessani DHL:n soveltamasta 20+40€ kusetuksesta netistä.

  No, siitä heti soittamaan DHL:lle että mitä v**tua, mutta rauhoittelivat, että heidän käytäntö ylimääräisistä maksuista on poistunut syyskuusta 2017 lähtien. Maksoin tullit (0€) ja ALV:n 12€ ja nyt sitten odottelen, että tuleeko vielä mitä muuta kuin paketti ovelle.

  EDIT: Tuolla aiemmin näytti olevan jo kommentti tästä 1.9.2017 muutoksesta.
   
 18. onneton

  onneton Gearhead

  No niin,tilasin Rockautosta tavaraa 20.10.2017(vitun DHL) paketti saksaan 26.10,saapui 8.11.2017 suomeen(pariviikkoa saksassa). 8.11.2017 Rockautosta viesti että pirunmoisia vaikeuksia dhllä toimittaa paketti,ota yhteys dhl.Minä otin,ilmoitettiin että paketti toimitettu postille kyselkää sieltä.Postilla suuria vaikeuksia löytää dhl tunnuksilla pakettia,kyseltiin nimeä ja kuka lähettänyt ymym,no sitten saatiin paketin postinumero,kyselin tullaus tietoja.Kysy tullilta koska eivät ole tullausammattilaisia.No lopulta sain tullilta luvan tullata. alvia 16egee.Nyt sitten odottelen jännittäen miten posti löytää meille.DHL piti toimittaa,mutta ei onnistunut.Että dhl/suomen posti on hyvin epävarma rahtari ei muuta voi sanoo,aivan perseestä.
   
 19. Mopuristi

  Mopuristi Gearhead

  Rockautosta pikkupaketti. Ensimmäisen kerran DHL:n pakettiautomaatista työmatkan varrelta, parempi kuin kotiinkuljetus (silloin kun kukaan ei ole yleensä kotona ja siirtyy seuraavalle päivälle).
   
 20. Nimimerkki

  Nimimerkki 1st gear

  Mites tää homma nyt menee, kun DHL kinuaa sos.turvatunnusta "tuontihuolintaa" varten. Sitoudunko samalla maksamaan sen per***leen palvelumaksun? Kyllä nuo paketit on tähän asti tulleet perille ihan ilman henkilötunnuksen antamista postipojalle.
   

Kerro tästä muillekin!