Dieseli hyytyy

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Deltapete, 7.1.2010.

  1. kojo

    kojo Gearhead

    Jos se oma ei jostain systä kelpaa? niin sellasta missä on lämmitin ja vedenerotin..
     
  2. kojo

    kojo Gearhead

    Tää tuli aamulla todistettua, tankissa oli sitä nesteen -29/-34 kamaa, niin kauan auto kulki hyvin kun mittari näytti -32 tai vähemmän, -33 kohalla katos tehot ja motarin rampista ylös tullessa sammu :odroll:
    Kotona mittari sit näyttikin reilun -34,jotain

    Onneks on suodatin koneen kyljessä kiinni niin pääs kotiin ajamaan kun odotti vaan hetken puutumisen jälkeen.
     
  3. Sturmer

    Sturmer 2nd gear

    Eikös tuossa C1500 89vm 6.2 pitäs olla sellanen neliskanttinen suodatin palomuurissa hanttimiehen puolella?

    Pidemmän tutkiskelun jälkeen en löytänyt mitään PA-suodatinta.
    Pitäs saada kyl auto eka lämpimään ja nostettua jotta vois olla 100 varma.

    No jos tämä oikeasti puuttuu niin riittääkö tuollainen Delphi CAV 296 1xsuodattimella?
    Mistäs tollasen jalan sais lasipohjalla ja lämmityselementillä?
     
  4. Paltsi

    Paltsi 1st gear

    Tänään -33 kun ajettiin vanilla kyläreissulta himaan päin. alkoi pieni kierrosten nypytys ja meinasin huolestua kun kaksi väsynyttä mukulaa takapenkillä että nyt kun joutuu kävelemään loppumatkan...
    Onneksi toi pihaan ilman sen kummempaa. Selkeästi alettiin olla rajoilla naftan kulkemisen suhteen.
     
  5. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Eiköhän se löydy ilmanputsarin alta, koneen keskellä takana.
     
  6. audiq

    audiq Gearhead

    Aika hyhmäisen näköistä oli kesälaatu, kun tankkiin kurkkasin, mutta kai se siitä ajossa notkistui, kun kone kävi ihan normaalisti. Esilämmityksestä otin pienen pätkän, koneen lämpeämistä odotellessa.
    www.youtube.com/watch?v=Ge6uKpVo-Yw
     
  7. ajomies

    ajomies Gearhead

    Komiasti lähti, :D
     
  8. audiq

    audiq Gearhead

    Juu, vaikka ei ole tapana hehkutella, niin kuin videostakin näkee. :lol:
     
  9. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Hyytyi mutta ei tainnut olla pelkästään dieselin vika vaan akun vika, kun ei edes kunnolla startannut. Viime viikonloppuna hiluxia käytettiin ja akkukin oli laturin perässä mutta ei tänä aamuna suostunut käyntiin lähtemään. Pari hassua kierrosta jaksoi vääntää konetta, 3 tuntia oli lohkolämppärissäkin.

    Ja halpisapuvirtakaapelit ei auttaneet asiaa yhtään, kun ei virta kulkenut läpi :mad: Tähän on kyllä viritelmä olemassa mutta ei pystynyt pimeässä sitä tekemään, kun ei nähnyt eikä viitsinyt kun ei ihan pakko ollut.

    Piti lähteä sitten vaimon carinalla ja vaimolle etsiä muuta kyytiä kylälle.

    Vaan näkyi tuolla tien päällä olevan melko uutta volvoa ja VAG-tuotetta, että ei kai se häpeä ole jos yli 30v vanha diesel ei nyt käynnistynyt, enpähän jäänyt ainakaan tien päälle
    :D
     
  10. 59Kingswood

    59Kingswood Double Gearhead

    Ei ole ollut mikään järin hyvä talvipeli uutenakaan, mutta vanha Fergu oppi lähteen käymään edes jotenkuten suuttimet huoltamalla ja säätelemällä pumpun ennakot kohdilleen:

    http://youtu.be/3nlHVdBS8Fw

    Viikko sitten, ennen remonttia, lähti samasta lämpötilasta 8 tunnin taistelun jälkeen. Toki nytkin oli sähkön riittäminen aika tarkalla, mutta tunti lohkolämmitintä riitti :odroll: Juu, akkukauppaan pitäis mennä...
     
  11. audiq

    audiq Gearhead

    Hyvin se jaksaa pyörittää. Juuri päinvastoin kuin Belarus. -Se yleensä lähtee hyvin, jos jaksaa vain pyörittää. Ja kun ei aina jaksa, niin tilasin siihen juuri alennusvaihteisen startin.

    Eikös tuohonkin auttaisi imusarjan lämmitys? Ainakin Belarus tykkää, kun imusarjaa vähän kuumailmapuhaltimella hivellään, jos on oikein kylmä keli.
     
  12. 59Kingswood

    59Kingswood Double Gearhead

    Jos tarkoitit tota mun Fergua, imusarjassa on toimiva liekkihehku, joten parin käynnistysyrtyksen jälkeen sen lämpötila on parinkympin pakkasillakin varmaan joku 40-50 astetta.
     
  13. hangover

    hangover 1st gear


    EEEEEIIIIIIII sitä jäänestoa missään tapauksessa :mad: :soosoo: :soosoo: , mikäli mielit ajaa vielä puolen vuodenkin kuluttua. Jäänesto saa pumpusta irtoamaan muovisia kappaleita, jotka tukkii paluulinjan lasikuulaventtiilin pumpun päältä, ja meno loppuu ku seinään.
     
  14. kauko-63

    kauko-63 Gearhead

    mulla scanian vinkkeli jäätynyt jo kolme kertaa vaikka suodattimet juuri vaihdettu ja talvinaftaa tankissa pakko käyttää diesel 100:aa muuten ei tuu mitään,joko tankissa on vettä tai nesteen nafta on ihan paskaa ne jotka ajaa teboilin naftalla ei ole jäätymisen oireita.
     
  15. audiq

    audiq Gearhead


    Ok. Belaruksessa samanlainen liekkihehku, mutta kun sen kuppi pitää täyttää ennen sammutusta ja jos se unohtuu, niin sitten on pitänyt lämmitellä imusarja muilla konstein. Tosin ei sitä ole tainnut tarvita lämmitellä kuin muutaman hassun kerran. Kun ne ongelmat on yleensä enemmänkin siellä pyörintänopeudessa, eikä syttymisessä. Pyörintänopeuteen auttoi kyllä paljon, kun siirtyi 10W-30:stä 5W-40:seen. Vaikka aika pieni ero viskositeetissa, niin sellaiset 10-15 astetta kylmemmässä kelissä jaksaa nyt lähteä ilman pitempiaikaisempia lämmitysrituaaleja. Toki minä sen koitan silti aina esilämmittää, niin ei rasitu kone niin paljoa.
     
  16. sbf

    sbf Gearhead

    ekkai m-filtterin suodattimia laittanu?
     
  17. pantera

    pantera Double Gearhead

    Mitäs vikaa M-Fittereissä on?
     
  18. sbf

    sbf Gearhead

    Tuttu kuljetusliikkenpitäjä kerto etteivät käytä niitä syystä että menevät liika herkästi pakkasilla tukkoon.
     
  19. jallu81

    jallu81 3rd gear

    ton suodatinhomman oon mäki kuullu.. nesteen tavarassa ei mitään vikaa, välikelin naftalla on tähänki asti pärjätty, ja suodattimet on viime kesän jäljiltä, mut eioo ämmän filsut...
     
  20. esu79

    esu79 Gearhead

    tänään piti vähän d b lämmitellä pakkasten jälkeen kuuma ilma puhaltimella et sai käyntiin :D
     

Kerro tästä muillekin!