Dieselverot nousee...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja 455STW, 29.11.2007.

 1. 455STW

  455STW Gearhead

  Näin ainakin luin rivien välistä tämän päivän Helsingin Sanomista.
  SDP avautui omista teeseistään ja yhtenä teesinä oli, ettei dieselveroihin tulisi niin suuria korotuksia, kuin mitä on kaavailtu.
  Olisi ihan mukava, tai ainakin hyvä, tietää että mitä ja milloin Jyrki ja Matti on TAAS autoilijan rokottamiseksi kehittelemässä?!?
  :eek:
   
 2. nyffikaakoo

  nyffikaakoo 1st gear

  Tiisselit on perkuleen saastuttavia, vero varmaan tuplaantuu pian... :D
   
 3. thomaso

  thomaso 3rd gear

  No vuoden vaihteessa eli 1.1.08 alkaen verot nousee taas. diesel 4,5 senttiä litralta ja bensa 4 senttiä litra. Ja eiköhän se ole tarkoitus että 2010 kun siirrytään päästöperustaiseen käyttömaksuun/verotukseen niin kumpikin polttoaine on saman hintaista.

  Mutta mihin perustui tämä viimeksi noin kuukausi sitten tullut korotus, luokkaa 10-15 senttiä per litra? Fortumin mielivaltaan vai mihin sitten?

  Sen kyllä ymmärrän että raakaöljyn maailmanmarkkinahinnan kallistuminen vaikuttaa mutta miksi dollarin laskeva kurssi ei näy missään? Dollareillahan se öljy kuulemma maksetaan.
   
 4. sepet.

  sepet. 1st gear

  Olisko yllättävää että polttoaineen hinta pompsahti just seuraavana päivänä kun hallitus ilmotti tästä verouudistuksesta jotka suosii diesel autoja :argue: :argue: :mad: :mad: jonkunhan ne vero uudistuksen kulut on maksettava :mad:
   
 5. rrauta

  rrauta 3rd gear

  ihan oikeesti on meno Suomessa sellasta, että koska täällä tapahtuu sama mitä tapahtui ruotsissa 1986.
  en kyllä yllättyis vaikkei siihen enään kovin kauaa menis.
  ehkä se vois ainakin hetkeks rauhoittaa noita ihan sikoja päättäjiä jotka kyllä kuppaa kansaa ihan surutta, ja vielä kaikenlisäksi yhtään peittelemättä.
   
 6. GS RIVIERA 68

  GS RIVIERA 68 3rd gear

  Joo KYYKYTYKSELLÄ ei tunnu olevan mitään rajaa :eek: Oikeesti ja vakavasti tarttis jotaki TEHRÄ :mad: Kaikilla tuntuu menevän helvetin hyvin kun kaikki korotukset menee yskäsemättä läpi??
   
 7. Gerball

  Gerball 3rd gear

  No kerro nyt mitä siellä Ruotsissa sitten tapahtui v. -86? En saa unta ensi yönä ellen saa tietää..
   
 8. homer

  homer Gearhead

  Taidettiin ampua pääministeri...
   
 9. Gerball

  Gerball 3rd gear

  No niinpä tietenkin, taas paljastin sivistymättömyyteni.
  Onko tästä pääteltävissä että Palmen murhan takana olikin dieselin hintoihin suivaantunut kuluttaja?
   
 10. 455STW

  455STW Gearhead

  Ilmastomuutoksen nimissä tuntuu olevan kaikki kuppaaminen sallittua ja siunattua. Taitaa vaan olla niin, että vaikka kaikki siirtyisi jalkamiehiksi, joka ilmansuunnasta sysää p*skaa siinä määrin ettei auta. Tärkeintä kai onkin että valtion ennestään täysi rahalaari pysyy kukkuroillaan?
   
 11. cutlass cruiser

  cutlass cruiser Gearhead

  Tai varaton juurikkaan (maan) viljelijä, tai työtön sikalan pitäjä, tai väkisin töihin pakotettu hoitaja tai eläkeläinen joka vartoo indeksikorotusta, tai opiskelija joka ei saa tukea, pelkkää lainaa vaan tai....työtön paperityöntekijä.

  Mutta se ei ole ylityöllistetty automaahantuoja. :rotfl: :rotfl:
   
 12. homer

  homer Gearhead

  Nyt kun kerää valtion pohjattomaan kassaan euroja niin parin vuoden kuluttua kun vaalit taas horisontissa siintävät voidaan vaikka joitakin maksuja/veroja laskea ja ottaa sitten vaaleissa voitto kotiin.

  Mihinkäs tämä muuttuisi niin kauan kuin kansa äänestää kokoomusta, kepua ja demareita.
   
 13. sepet.

  sepet. 1st gear

  Valtion rahalaarin tättöähän tämä prkln: ilmastonmuutos höpinä on ollut alun alkaenkin... mitäpä jos mietittäis jotain samanlaatuista protestia kuten esim. tehy teki , mennään KAIKKI diesel autoilijat mukaan kukien raskas kalusto lakkoon ja katsotaan miten suomessa pyörät pyörii kun ei tavara,ruoka jne kulje kun kaikki ovat lakossa , itseäni ainaski tympii tämä niin sanotulla ilmastonmuutoksella rahastaminen prkl :argue: :argue: :mad: :mad:
   
 14. MudMax

  MudMax Gearhead

  Onko teillä ikkunat mettään päin :D
  Johan tämä polttoaineveron korotus ilmoitettiin elokuussa,
  ei sitä tarvitse lukea helsingintyäväensanomien rivien välistä.

  Eikä tarvitse odotella monta vuotta että dieselin polttoainevero on sama kuin bensalla,
  ei dieselin valmistuksesta ylijäänyttä bensaa voi maahankaan kaataa, joten tasapaino
  tullaan pitämään jollain keinolla.

  Miun mielestä olisi parempi alentaa bensan vero dieselin veron tasolle,
  ilmastonmuutoksella rahastamisen voisi aloittaa kivihiilestä, lentoliikenteestä,
  laivaristeilyistä jne...........ai niin mutta eihän niitä voi verottaa, kun niiden
  verottomuudesta hyötyy erityisesti hellsinki :mad:
   
 15. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Hah hah...!

  Suomalainen kun suuttuu, niin se laittaa käden nyrkkiin ja nyrkin taskuun. Rohkeimmat kirjoittavat jopa lehtien yleisönosastolle, nimimerkillä "ottaa päähän"

  :rotfl:

  Joo, vaikka ranskalaiset ovatkin vähän outoja, niin ne ainakin tekevät jotakin, jos päättäjien oikut eivät oikein miellytä. :odroll:
   
 16. meze

  meze 1st gear

  Puhuttiin töissä.

  Puhuttiin duunissa juuri tuosta että Kuljetus ala ei ole ollut koskaan lakossa, me pystyttäisiin pääkaupunkiseudulla parin päivän varoitus ajalla pysäyttämään Elintarvikkeiden liikenne, ja nyt puhun Keskon ja valion ja ingmannin+++muutamasta muusta pikku puljusta.

  Itse ajan joka YÖ ja Päivä yhdessä noista. 8)
  ja jos sovitaan niin, niin joku aamu käännän vain kylkeä ja pieraisen. :lol:
   
 17. Putte

  Putte 1st gear

  Kyllä toi on puppua, ettei kuljetuala ole mukamas ollut lakossa. AKT oli yhdessä vaiheessa jopa kaikkein hekin tukilakkojen järjestäjä. Tosin rekkaliikenne toimi näidenkin lakkojen aikana, koska monet kuskit ovat myös yrittäjiä ja heillä ei ole varaa lakkoilla, tai menee leipä, kun kukaan ei maksa lakkoavustuksia.
   
 18. Putte

  Putte 1st gear

  Mielestäni dieselveron korotuksiin olisi luonnon - ja ihmistensuojelusyistä erittäin hyvät perusteet. Dieselin hinta pitäisi olla reilusti bensan hintaa korkeampi, sillä bensahan on vain dieselin valmistuksen sivutuote.
   
 19. cutlass cruiser

  cutlass cruiser Gearhead

  Joo AKT:n yksi osasto, eli ahtaajat on kyllä ollut useesti lakossa, rekkaliikenne sitten harvemmin.
   
 20. meze

  meze 1st gear

  Koska viimeksi?

  Kerros ahtaaja koska me ollaan viimeks oltu lakossa? V..ttu ku ei muista? :eek:
   

Kerro tästä muillekin!