Diy imusarja?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Jopas_jotakin, 16.1.2017.

  1. Jopas_jotakin

    Jopas_jotakin 3rd gear

    Mitä ootte mieltä, kannattaako yrittää tehdä itse imusarjaa.
    Imusarja on kaksiosainen, alemmassa on suorat putket, suuttimet ja niille kiskot.

    Se on tämännäköinen.

    [​IMG]

    Kuten huomaatte joka toinen putki on pitempi, alunperin siinä on muuttuvapituuksisen sarjan toteutuksen takia tommonen. Voisi tehdä kaksiplenumisen, josta menisi joka pytylle vain lyhyet putket.

    Toisaalta yksiplenuminen, johon saisi tuuman pituiset imutorvetkin, voisi olla ehkä yksinkertaisuudessan parempi, sitten ei olisi ilman virtausten suhteen ongelmia.

    Tässä olisi sitten semmonen kaksiplenuminen.

    [​IMG]
    Ja, taas toisaalta imariksihan riittäisi vaikka 10cm halkaisijaltaan "putki, alaosa toki suora", sinne sitten vaan päähän kaasuläppä. Voisi kokeilla niitä tuuman pituisia imutorviakin, mutta ne voisi olla ehkä parempi vaan pirrata suoraan laippojen reikiin.

    Toimisikohan ihan mustasta raudasta tehtynä?
     
    Muokattu: 16.1.2017
  2. renttu81

    renttu81 Gearhead

    Tai ennemmin kirkkaasta. mukava sulatella tigillä ja voi vaikka kiillottaa. helpoin varmasti tehdä putkesta yks plenuminen. päädyt kun jättää auki niin helppo vielä siistiä sisältä ja palvelishan se sittenkin vielä jos tulee himo ahtaa..
     
  3. Jopas_jotakin

    Jopas_jotakin 3rd gear

    Totta, tossa on onneksi vaan 60 asteen kulma, niin ovat suht lähekkäin toisiaan nuo imureiät.
     
  4. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Sytytysjärjestystäkin kannattaa miettiä, eli jos ei helposti saa putkia niin että imutahdit vuodottelee eri pleeniumien välillä, niin sitten yksi iso on parempi vaihtoehto.

    edit fordissa taitaakin olla niin että vuorottelee lohkon puoliskojen välillä joten siinämielessä kaksi haarainen toimis hyvin.
     
    Muokattu: 17.1.2017

Kerro tästä muillekin!