Dodge Challenger TM- testissä 14/1970

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja Kari Rautaoja, 24.3.2004.

 1. Kari Rautaoja

  Kari Rautaoja 1st gear

  -R/T 440 (cu. in.) six pack
  -395 SAE hepoa 4700 rpm
  -vääntö 67 kpm

  -massa 1770 kg
  -renkaat F70-14
  -perävälitys ei ilmene artikkelista

  -vartti menee 14,8s / 156,6 km/h
  -mitattu Peiseler- pyörällä

  -mitattu huippu 210 km/h (n. 1500 m kiihdytys-
  matkan jälkeen)

  Lainaus:
  "oli nopeus mikä tahansa, niin aina kiihtyy niin, että sen varmasti huomaa. vielä 180 nopeudesta tapahtuvassa kiihdytyksessä ajaja painautuu selkänojaan ja moottorin muuten melko vaimea käyntiääni muuttuu koko ohjaamon täyttäväksi pauhaavaksi jyrinäksi"

  Hunajaa Crys- miehille? Jeesjees.
   
 2. supercharged

  supercharged 1st gear

  mikähän vaihteisto tossa oli?
   
 3. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  727
   
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  AUTO ON MUUTEN VIELÄKIN LIIKENTEESSÄ PK-SEUDULLA.
   
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  ei muuten liiku seisoo tallissa
   
 6. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Juu, sillä on ollut varsin värikäs historia. Alkuaikoina se oli kai normaalkäytössä ja jollain ruottinmatkalla sitä käytiin säädättämässä, jolloin naapurit oli sanonut, ettei moista saa millään käymään, mutta oli tarjoutuneet vaihtamaan tilalle nelikurkkusen imarin + kaasarin joka toimis. Ja vielä ihan päittäin; on ne reiluja. Ei kuulemma ollut kyllä toiminut sen jälkeenkään. Sittemmin tähtirakentaja P.Leino plokkas auton 440 koneen polaransa koneen aihioks ja polaran 383 kammettiin challengerin nokalle. Seuraavana laitetta kai käpälöi "Hemihessu", ja laitteeseen tuli ameriikan osilla viilattu hemi + nelilovinen. Auton viiemistely oli aika hieno, ja mm. alustan ja muita osia oli kromattu kosolti. Autolla ajettiin MS luokassa kisaa ja tais voittaa vuoden '80 SM tittelinkin. Seuraavaks koppa kai matkas varkauteen josta se ilmaantu kutakuinkin nykyisessä asussaan, eka 383 koneella ja myöhemmin 440 six packilla ja taispa se silloinkin olla jonkin kisan tällä kertaa stockerina sekä kiersi näyttelyitä.
   
 7. rebel58

  rebel58 Gearhead

  Kyllä se nykyään välillä liikkuukin. On muuten taas noissa vanhoissa mustissa kilvissäänkin. Omistaja erittäin osaava ja kädet täynnä omia ja muiden töitä. Viimeks ku tosta juteltiin ni tarkoitus ainaki toistaiseks pitää se candypunaisena vaikka houkutus olis suuri entisöidä se org asuun.
   
 8. boss 429

  boss 429 1st gear

  ASIAA!!! :smile:
   
 9. WBBC

  WBBC Gearhead

  Paljonkohan muuten ajat ja vauhti olisi parantunut jos sattumalta kärry olisi tilattu HEMI:llä

  noi vanhat jenkkilehtien testit kun ei aina ole kovin tasaisia/luotettavia
   
 10. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Vai oisko? Sekin vaihtoehto on olemassa.
   
 11. E-Body

  E-Body 1st gear

  Millasseet mahtais olla tänä päivänä nuo tuloket?? Meinaan vaa, että jos vaihtais noi rättirenkaat kunnon läskeihin.

  Ja luin tuon saman artikkeli ja siinä sanottiin olevan automaatti vaihteisto, niin sillon siinä on 95% varmuudella 2.76:1 välitys.

  Eli yhteenvetona voisi sanoa, että kaikista tuloksista väh. 2 sekunttia pois, niin päästään tämänpäivän tuloksiin.
   
 12. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Muistaakseni oli 3.23 välitys.
  Ne "huonot rättirenkaat" ei välttämättä niin huonoja olleetkaan kiihdytyspidoltaan, tän päivän F.A.S.T "stock appearing" kisailijat ajaa niillä edelleen, ja ajaa varsin kunnioitettavia 60-jalkasia. Ite en päässyt kesällä likikään niitä radiaaleilla ja vähempi stock appearing sydeemeillä.
   
 13. E-Body

  E-Body 1st gear

  Kokemuksesta kyllä tiedän, että räteissä on pidot mitä sattuu.:smile:
   
 14. MudMax

  MudMax Gearhead

  Itse en muista ko. TM-lehteä , mutta
  J. Markkanen lainaa lehteä VM 3/85:
  "autossa on 2,76 perävälitys".
  Pitäis olla kuitenkin 3.55 ?
   
 15. HEMI

  HEMI 1st gear

  3.55 kuulostas uskottavammalta ku kattoo tota huippunopeutta.
   
 16. E-Body

  E-Body 1st gear

  Tuossa tm:ssä todetaan, että "Huippunopeudeksi saimme mitattuna 210km/h kiihdytysmatkan oltua vain puolisentoista kilometriä, joten olettaa voi, että vauhtia löytyy vielä hiukan lisää."

  Kuulostaa kyllä ihmeen pieneltä vauhdilta, mutta jos välitys olisi 3,55, niin tuo 0-100km 6.8sek kuulostaa oudolta?? hmmm...
   
 17. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Joku on unohtanut kertoo tän noille jenkkikuskeille. Tai sitten niillä on eri kokemukset.
   
 18. rebel58

  rebel58 Gearhead

  Heti tän jutun luettuani soitin omistajalle ja kerroin mitä taas netissä puhutaan. Ei heti muistanu mikä välitys oli, 3.23 tai 3.55 se tais olla ollut. Hänellä auton alkuperäiset tilausorderit vuodelta joulukuu 1969 jäljellä. Jos menee pilkun viilaukseks ja tosiaan ne joku tosiaan haluu tietää nii ne tänne foorumille tulee. Kun ne joku vaan asiallisesti esittää ja mielummin ei nimettömänä kiitos. Nykykunnosta vielä.. Orggis oli automaatti ja 8 3/4 varttisel peräl, nykyään vielä siinä 80 alun kuosissa manuaalilla ja pistol grip shifterillä ja dana perällä..
  Kulttuurihistoriallisesti tärkeä taltioitu auto, oli se sitten siinä kuosis mis nykyään, eli vanhas suomi hotrod ja mun mielestäni arvostettava tausta siihen, tai entisöidä se org asuun, mikä sekin olisi ainutlaatuinen. Pahinta mitä mielestäni -ja se vain mun mielipide- olis raiskata siitä joku nykytrendinmukainen, äh, mitä niitä nyt onkaan ja kuku niistä kiinnostunu? Jokaisella meistä oma mielipide. Omistaja pitää sen tuossa kunnossa mitä se on ja kyllä se käyttääkin sitä siihen ja sillälailla mihin se on tehty, RESPECTA!
   
 19. Mr.Speed

  Mr.Speed Gearhead

  Eikös `70 Challenger R/T 440 six pack autoja tullut ainoastaan tämä yksi uutena maahan? Jotenkin olen sekoittanut tämän siihen V8-magazinessa joskus esiteltyyn valkoiseen R/T Challengeriin, mutta tämä sitten ilmeisesti olikin eri auto. Vieläköhän tuo TM 14/1970 löytyisi jostain divarista....

  _________________
  Fashions fade, real style never does.

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Mr.Speed 2004-03-26 22:24 ]</font>
   
 20. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Juu, hieno ja ainutlaatunen auto ja mun mielestä sen entisöiminen olis jossain määrin sääli. Niitä kyllä riittää, mutta just tollasia ja tuota ei ole kuin yksi.
   

Kerro tästä muillekin!