Dodge/Fargo/Desoto Panel ja Station wagonit

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja MansenJamppa, 10.11.2005.

 1. MansenJamppa

  MansenJamppa 3rd gear

  Löytyi tuollainen projekti,tarkemmin Desoto panel wagon -64. Kiinnostaakin kovasti onko kellään samoja laitteita? ja jos jollain löytyy osia,tai tietoa/muistikuvia niin ottakaa ihmeessä yhteyksiä! tietääkseni viranomaiset käyttivät aikoinaan paljonkin näitä.. netistä löytyy ihmeen vähän tietoa, tosin Desotonahan pakuahan ei myyty jenkeissä ollenkaan, Dodgena kylläkin.. :wink:
   
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Hyrylässä on Fargo Town Panel myynnissä. Aika hauskan näköinen vekotin.

  Katso nettiautosta kohdasta Dodge......


  Mano
   
 3. ramman

  ramman Gearhead

  Tota hyrylän fargoa nettiautosta :eek: tuijotin, ERITTÄIN kiinnostavan näköinen laite, onko toi jonkun täällä kijoittelevan/ tutun auto? Perskule kun pitää aina olla persaukinen väärään aikaan :cry:
   
 4. Pex

  Pex 1st gear

  Kaveri rakenteli '61 Dodgen paksunokan.
  Hieno peli, käytin sen Oulun näyttelyssä joku vuosi sitten.
  Lykkyä pyttyyn projektin kaa!!
  Ja sellainen puolituttu ukko on viritelly nettisaitin myös;
  linkki kuvan alla!!  [​IMG]
  http://www.paneltruck.com/
   
 5. MansenJamppa

  MansenJamppa 3rd gear

  Perhanan siisti peli tuo Nettiauton yksilö!! tuo projektini on Panel wagon,muuten samanlainen mutta tavaratilan sivuikkunat puuttuvat..
   
 6. MansenJamppa

  MansenJamppa 3rd gear

  Pex..kiitti tsemppauksesta ja linkkivinkistä!! tuon sinisen yksilön kuvat löysinkin omistajansa kotisivuilta netistä,hieno vehje!! :D ja mietinkin mistä näyttelystä oli muutama otos,sekin ratkesi nyt! :wink:

  Mukavaa talven odottelua!!
   
 7. Wesuri

  Wesuri 1st gear

 8. MansenJamppa

  MansenJamppa 3rd gear

  Tollasella olen itsekkin muinoin VPK:laisena kurvaillut Etelä-Savossa :rotfl:
   
 9. ramman

  ramman Gearhead

  Umpikylkisenä tollanen pitäis just ollakkin, näyttää ainakin mun mielestä just asialliselta silleen.
  hyvä toi paneeli sivusto, niin hienoja niin hienoja 8)
   
 10. MansenJamppa

  MansenJamppa 3rd gear

  Juu,totta joka sana mitä naputtelet! :wink: tässä sormet syyhyää itse kullakin, ensin kuiteskin kauniimman puoliskon Pontiac liikenteeseen :rotfl: mutta Sotoon materiaalihaku on koko ajan päällä.
   
 11. rustbucket

  rustbucket 3rd gear

  No jopas! :eek: Mulla on myös ’64 Desoto TownWagon työn alla. Tai siis lähinnä paljon osia on jo kannettu tallinnnurkkaan. Alkuperäisessä kuutosessa ei pyöri kuin vesipumppu, sekin vähän väkisin. No, Ramvani lahoaa siihen malliin että saa luvan luovuttaa tekniikan vaarille.
  On ollut alunperin mustamaija umpikyljillä, myöhemmin kylkiin on soviteltu mitä irvokkaimman muotoisia ikkunoita ja pellit on vedelleet melkoisesti. Ja sitä pakkelin määrää... Kyljet on tarkoitus oikoa ja tehdä siistin näköinen ikkuna etuoven jatkoksi ja täppiä takakylki takaisin umpeen. Kokonaan umpikylkisenä jää takapenkki turhan pimeäksi vaikka paremmalta näyttäisikin.

  Useimmat suomipelit on halvempia TownPaneleja jotka on täällä sisustettu paareilla, kaltereilla tai muulla sopivalla rekvisiitalla... Niitä on ollut 50-70 –luvuilla ambulansseina (varsinkin Fargoja) ja mustamaijoina. Semmoinen Fargoprojekti näkyi kesällä Forssan PickNickissä.
  Helsingin kaupungilla taisi olla kuusi kipaletta. Yksi löytyy vieläkin Korkeavuorenkadun paloasemalta palomuseosta.
  Fargon maahantuoja Laatuvaunu ainakin myi niitä valmiina suomessa varusteltuina ambulansseina. Firma myi muutakin palokaustoa sammutusautoja myöten.
  Sieltä varmaankin tarttui meikäläisen jenkkipaku/truck innostus, firma oli lapsuudenkodin naapurissa ja kaverin isä oli ko. firman talkkari. Leikittiin piilosta Fargo ja Interrnational-paloautojen seassa. :D

  Umpikylkinen paku on muuten viralliselta nimeltään TownPanel ja ikkunallinen bussimalli TownWagon. Molempia sai myös nelivetoisena Powerwagoneina.

  Tota sinistä Dodgea ihastelin 2004 Tampereen näyttelyssä. Hieno.

  Pistä MansenJamppa paneli kuntoon niin päästään kruisailemaan. Ei näitä turhan paljoa tien päällä näe, vaikka ’55-67 mallisia varmaan parikymmentä vielä suomesta löytyykin.
   
 12. Pande_K

  Pande_K Gearhead

  Kimmo Koistisen valokuvakirjassa Amerikkalaisia Suomessa on Helsingissä 2002 otettu kuva lumen peittämästä Town Panelista. Kuvatekstin mukaan kyseessä on 1960 Dodge Town Panel D100.

  Autotuojat ry:n julkaisemassa Autokäsikirja 1960:ssa on hinnoiteltu Autokeskuksen tuoma Dodge D100 umpipaku 1245800 sen aikaista markkaa ja Laatuvaunun tuoma Fargo D100 1296000 markkaa. Kummatkin 120-heppaisella kuutoskoneella. Teknisissä tiedoissa on lisäksi Dodgen tiedot myös 205 hv kasikoneella, mutta sille ei kirjassa hintaa löydy.

  "De Soto on automarkkinoilla nimi, joka merkitsee laatua, luotettavuutta sekä taloudellisuutta." (Bernerin vanha kuormurimainos)
   
 13. Ismoskosmos

  Ismoskosmos Gearhead

  :lol: :lol: :lol: Tulee mieleen vanha veekasin juttu jossa oli useita 'paksukuonoja' esittelyssä....Tekivät meikäläiseen jo alaasteen alaluokilla kovan vaikutuksen...Pakkilan pakut vai mikähän oli kerhon nimi... :rotfl:
   
 14. Pande_K

  Pande_K Gearhead

  Nyt katsoin vasta tuon Nettiauton ilmoituksen, autohan onkin juuri sama jonka kuva tuossa Koistisen kirjassa on eli vähän eri tiedot kirjan teksteissä kuin tuossa myynti-ilmoituksessa.
   
 15. MansenJamppa

  MansenJamppa 3rd gear

  Pande..mielenkiintoista historiaa jälleen!! Kiitos paljon myös minunkin puolestani postista :wink: jonkin verran on tuonkin yksilön taustaa selvinnyt ja laitetaan sullekkin tietoa kunhan saadaan sitä lisää kasaan!

  Ismoskosmos, muistakko yhtään missä numerossa ne paksukuonot olivat esittelyssä?? mullakin vanhoja kaseja on mutta ei juuri sitä numeroa..
   
 16. heikkisj

  heikkisj Gearhead

  Olisikohan ollut Hot Rod Special missä oli esittelyssä (ja ihan keskiaukeamalla) muistaakseni -57 DeSoto Panel Van, sellainen vähän kulahtanut (hieno!) sininen. Omistaja taisi olla Tampereelta. Sitten Kasissa on ollut kyllä juttu keltaisesta muistaakseni korotetusta Panel Vanista. Numeroa en valitettavasti tähän hätään muista mutta taisi olla sama lehti jossa oli juttu chopatusta pinkistä -65 Mercurysta.
   
 17. MansenJamppa

  MansenJamppa 3rd gear

  Jonkinlainen muistikuva mullakin on siitä keltaisen esittelystä... kattellaan,jospa se löytyisi! :wink:

  Viikonloppuja Heikkisj! :D
   
 18. Ventura389

  Ventura389 1st gear

  Nonni, ny on paperit tehty ja auto virallisesti tullut perheeseen ;)

  WOW! ja WAU! On se kyl aika hieno... vaik DeSoto onkin 8)
   
 19. Ismoskosmos

  Ismoskosmos Gearhead

  Eipä äkkiseltään tuu mieleen,mutta pitänee vekslata arkistoja.. :wink:
   
 20. rustbucket

  rustbucket 3rd gear

  Kaivelin kirjahyllyä viikonloppuna, paksukuonojuttua löytyy ainakin nämä:

  V8 8/82 Pakilan pakut
  V8 2/87 '58 Dodge Powerwagon (keltainen) W-100
  V8 1/78 Esa Salon '59 Town Panel (musta)
  V8 1/78 '60 DeSoto D-200 pickup
  V8 7/79 oli myös joku pikkis, en tähän hätään löytänyt lehteä
  V8 5/85 steppariksi Town Panelista leikelty '64 Desoto D-100 (punainen)
  Hot Rod Special 2/86 '57 DeSoto Town Panel (sininen)
   

Kerro tästä muillekin!