Dodge/Fargo/Desoto Panel ja Station wagonit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja MansenJamppa, 10.11.2005.

  1. kinde

    kinde Gearhead

    Jep , muutama hyvä kuva oli , aika projekti tuokin ollut , näyttely plakaatista päätellen.Lisää kuvia voisi vaikka vielä saada.
     
  2. kinde

    kinde Gearhead

    No nyt olin hidas. :oops:
     
  3. kinde

    kinde Gearhead

    ON SE HIENO , tuollaisen vielä joskus hankin .
     
  4. ramman

    ramman Double Gearhead

    Juu, HUOH! , loppuis vaan tää krooninen köyhyys niin vois ettiä jotain tollasta paksukuonoprojektia ihan oikeesti :odroll:
     
  5. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    Ajeltiin kerran kaverin kans tos kesäl noita Lahden ja Orimattilan välisiä pikkuteitä ja päädyttiin yhteen pikkumökin pihaan vahingos ja siin pihal oli iso peltihalli ja piha täynnä kaikkee mielenkiintoista ryönää..ensimmäisenä pöpelikössä paistoi harmaa International-paloautosta leikelty rakkine,oliko tehty autonkuljetusauto tms,sitä en tiedä..mut portin pieles seisoi joku paksukuonoa muistuttava paku,en tiedä oliko se fargo tai ford tms,mut jokin vihreä tais olla väriltään..ehkäpä joku tietää enemmän.. :odroll:

    5/05 Moblassa oli kuva Forssan Pick-Nickistä ja siin oli yks tollainen vihreä paksukuono kuvattu..toi yllämainittu oli aika samanvärinen mut en voi muistaa olisko sattunut olee sama..ei varmasti ku se ei muistaakseni ollut kilpiinmenevässä kunnossa..on niin hemmetin hämärä muistikuva vain.. :-?
     
  6. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    Sattuipa kirjaston hyllystä löytymään Jari Auvisen Suomalainen paloautokirja, joka lähinnä stadilaiseen palokuntakalustoon keskittyy. Siinä on hyvä kuva Helsingin palolaitoksen -66 Fargo D100 -ambulanssista rek. BGB-55. Tekstin mukaan niitä hankittiin Helsinkiin kaikkiaan seitsemän kappaletta: -61, -62 ja -64 yksi kunakin vuonna ja sitten vuosina -65 ja -66 kumpanakin vuonna kaksi. Ambulanssit olivat käytössä vuoteen -73 ja myytiin vuosina -76-77 huutokaupassa yksityishenkilöille lukuunottamatta sitä yhtä, joka on Palomuseon kokoelmissa.

    On muutenkin mielenkiintoinen kirja. Löytyy kuvia ja infoa mm. International Travelall -ambulansseista sekä Plymouth Belvedere ja Satellite -ambulansseista, joista on täälläkin foorumilla keskustelua ollut.
     
  7. Ventura389

    Ventura389 1st gear

    Thank's Pande, tuo kirja on nyt varattuna paikalliskirjastosta... päästään mekin lukemaan :)
     
  8. MansenJamppa

    MansenJamppa Gearhead

    Perhana..aika likelle vetää rekkarin perusteella..toi meidän Soto on ollu rekkarilla BTP-62..
     
  9. Ventura389

    Ventura389 1st gear

    No niin... eilisiltana tuota Auvisen kirjaa selaillessani alkoi sellainen kumma "moon nähny ton" fiilis... ja sitten muistikin jo palaili pätkittäin. 2004 elokuussa meillä oli ilo päästä Auvisen johdattamana Roihupellon paloautomuseoon ja tuttuja autoja oli tuossa kirjassakin sit. Ja tänään sain kommentit tuolta Mansesta, että Ventura itte on kirjotellut Fargo ambulanssista... vainooko tuo soto nyt mua? :lol:
     
  10. gremlin

    gremlin Gearhead

    Kyllahan noita Internalleja oli muistaakseni reilusti enenman :-?
    Mulla on -65 mallinen Travelall ja se ukko Satakunnassa on Paneliassa,
    ''Paljasjalkainen Panelialainen'', Silla oli/on 2 samanlaista :eek:
    Kaverilla on ruattissa tommonen Dodge Panel -62. Konetta tarttis kereta siihen ramppaamaan joskus, 413 BB :eek: Vetaa muuten aika hyvin suddia.
     
  11. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    juttelin omistajan kanssa lauantaina. Suomifilmin entinen.

    Jollain torikauppiaalla oli muuten laukontorilla 80-luvun alkupuolella desoto panel, muistan kattelleeni. Onkohan sama auto vielä kasassa?
     
  12. MansenJamppa

    MansenJamppa Gearhead

    Pahus, en ole Laukontorilla nähny, olis kummasti antanu lisäfiilistä kun istuu rotvallinreunalla kourassa muutama kuuma pätkä Tapolan mustaa! :D
     
  13. rustbucket

    rustbucket 3rd gear

    Olikos se semmoinen vanhemman mallinen (57, yhdet upotetut ajovalot) ja kauhtuneen sininen? Jos oli niin sama vehje oli joskus 80-luvulla Tampereen näyttelyssä, silloin somistuksenakin oli torikauppa. Siitä oli juttua Hot Rod Specialissa 2/86, peräti keskiaukeaman julisteenakin. :D
     
  14. Ardeseg

    Ardeseg 1st gear

    DeSoto

    Se Tampereen kauhtunut sininen oli puutarhurilla nimeltään Ahonen. Asui Lielahdessa (Tre), näkyi myös Kauppahallilla, ohjastaa nykyisin "yläkerrassa". Puutarhan päällä on nykyisin kerros- ja rivitaloja... Auto on myyty, harmittaa vaan ettei mulle.. Enkä edes tiedä kenelle.
     
  15. DeSotoFinland

    DeSotoFinland 3rd gear

    Omistan DeSoto Town Panelin vuosimallia 1955. Tosi vähän on tullu ajeltua, viime kesänäkin yksi viikonlopun reissu. Auto ollut minulla kesästä -89 lähtien. Taivalluksensa Suomessa hän aloitti heinäkuun alussa 1955 raikkaan vihreän värisenä Kauneus ja Terveys lehden omistuksessa. Rekisteritunnus oli komea BC-1. Valitettavasti Turun Sanomat nykyään omistaa jonkun Jaguarin, johon he ovat ostaneet nuo minun auton alkuperäiset kilvet. Harmittaa aivan pirusti, olis ne niin hienot kilvet. Onneksi sentään autossa on ollut myös toiset mustat kilvet. Kuuden vuoden ikäisenä DeSoto vaihtoi omistajaa, joka ajelikin autolla ahkerasti yli kymmenen vuoden ajan 1961-1973. Muistan hyvin kun vuonna -89 soitin tälle entiselle omistajalle, joka oli jo vanha pappa. Kuullessaan että omistan heidän entisen DeSoton hän totesi vain " eihän se hajoa ikinä". Tämän jälkeen Soto koki muutoksia, kun seuraava omistaja remontoi auton perusteellisesti. Autoon vaihdettiin 318 cid V8 moottori, auto muutettiin henkilöautoksi, rakennettiin ihana 70-luvun sisustus teddykarva seinillä ja katolla, lisäksi auto maalattiin. Auto sai myös muutaman osan -57 DeSoto pick upista. Esimerkiksi ovet on siitä autosta ja minun auton alkuperäiset ovet on nykyään yhdessä niistä Pakilan pakuista. Kuulemani mukaan juuri omistamani DeSoto sai aikaan Pakilan pakut kavereiden innostuksen paksukuonoihin. Muutenkin autolla on tehty historiaa, esimerkiksi kaikkien aikojen ensimmäinen Radio Cityn cruising show on tehty tämän auton kyydissä. Illan cruising auto palkinto tuli aikoinaan kolme kertaa. Silloin kun autossa oli vielä parkettilattia, kattokruunu ja punaiset plyysisohvat. Tällä hetkellä matkustamon mukavuudesta huolehtii vain vanha olohuoneen sohva. On kyllä miellyttävin takapenkki missä olen istunut, mutta tarkoitus olisi kuitenkin rakentaa auto sellaiseksi että sillä olisi kiva matkailla. Väri on nykyään persikka (aika oranssi sävy).
     
  16. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Yks tommonen Dodge on tiedossa, tosin pickup ja paha raato. Jos on tallessa viela ensi syksyna niin kayn noutamassa talteen.
     
  17. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Isälläni oli 70 -luvulla maatilakäytössä DeSoto 700 merkkinen kuorma-auto, muistaakseni vm.-60. Auton tekniikkana oli bensakahdeksikko. Auto kuitenkin hajotettiin typerästi etuakselista hinaten täyden kuorman kanssa, jonka lopputuloksena ojasta nousi tielle ainoastaan etuakseli. Tämän jälkeen harvinaisuudesta tehtiin ajan hengen mukaisesti traktorin vetävä peräkärry. Kori ja tekniikka myytiin muualle.
    Sitä virheliikettä isäukko on katunut katkerasti.

    Kuitenkin, kyseinen etuakseli olisi edelleen tallella. Siinä on tyylikkäät tykkivanteet kiinni. Myös jarruosat ovat täydellisinä. Taisi myös iskarit olla kiinni.
    Eli jos jollakulla ilmenee tarvetta tuollaiselle akselille, isäukko luopunee siitä harrastelijaystävälliseen hintaan :)
     
  18. MansenJamppa

    MansenJamppa Gearhead

    Auts..ja vielä DeSoto.. :-? vihloo pahasti kun lukee tällaisia kertomuksia.. :odroll:
     
  19. MH

    MH 3rd gear

    V8 5/85 steppariksi Town Panelista leikelty '64 Desoto D-100 (punainen)

    Tuo vehje oli ainakin muutama vuosi sitten ulvilassa tallessa.

    Eilen näkyi speden koeputkiaikunen-leffassa vilaukselta joku kulahtaneen punainen paksukuono paku, takasivuikkuna oli sellainen pystyssä oleva vinon suorakaiteen muotoinen(custom?).
     
  20. chevelle66

    chevelle66 Gearhead

    umpikylkinen tosi mätä raato, seisoo Arolammilla vanhan 3.tien varressa autopurkaamoa vastapäätä.
     

Kerro tästä muillekin!