Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

 1. 66monaco

  66monaco Gearhead

  tulipa tilattua posi lock vaijeri, eikun huomenna asentelemaan...
   
 2. O.J.

  O.J. 3rd gear

  No hittolainen! Käykös noin uusi sit enää suoraan tähän -95een? Joku mainitsi että -98-99 sarjat kävisivät?
   
 3. 66monaco

  66monaco Gearhead

  konehuoneessa näissä on äänenvaimennin...:D
   
  smgt tykkää tästä.
 4. Karppaj

  Karppaj 3rd gear

  Mulla sekään ei kelpaa katsurille:D
   
 5. ticky83

  ticky83 3rd gear

  Iltoja kaikille, pistänpä tännekin ilmoituksen jos joku tätä topiccia seuraava ei ole tuolta osien swap-sivulta ja marketista bongannut ja haluaa omasta pässistään luopua...

  Elikkäs manuaalivaihteinen rami olis hakusessa. Laitoin ostoilmoituksen tuonne V8-marketin puolelle, josta löytyy tarkemmin millaista olen etsimässä, sekä yhteystiedot... http://www.overdrive.fi/v8-market/cars-wanted/72b68d953aecd2044082e8bb1892dfa6/
   
  Saetkae tykkää tästä.
 6. Blower Camino

  Blower Camino Gearhead

  Tartteeko Näissä olla vaimennin ? Mulla ukko katteli montussa putkea ja meinasi et on hyvä että kuuluu kamminssin äänet kun ei turhia vaimentimia ole. Kuulemma oli hyvä hörinä. käsijarru vaan ei pitänyt tarpeeksi mutta muuten oli hyvä peli.
   
 7. smgt

  smgt 2nd gear

  lain mukaan pitää vaimennin olla. eri asia katsooko inssi sitä niin häiritseväksi että puuttuuko asiaan. eihän nuissa iso melu ole suoralla putkella.
   
 8. MKultala

  MKultala 3rd gear

  Mielipiteensä kullakin, mutta mulle oli liian iso meteli yhdellä läpivirtaavalla. Lappu lattiassa kuuluukin pitää ääntä, mutta tasakaasulla oli sellainen humina/mölinä. Tein tuolle läpivirtaavalle kaveriks n. metrin mittaisen halkaisijaltaan n. 150mm vaimentimen, jossa n. 20mm putken ympärille tehty peltisoirosta kierre. Kierteen nousu mitoitettu siten, että virtauspinta-ala on suurin piirtein sama kuin muussa putkistossa. Hiljeni kummasti. Tuo rakenne on kopioitu jollain jenkkifoorumilla porukan suosittelemasta tehdastekoisesta vaimentimesta.
   
 9. smgt

  smgt 2nd gear

  Mulla on hytässä lisätty etuoviin, tulipeltiin ja pohjaan äänieristettä. Ei ajaessa kuulu mitään epämielyttävää vaikka suora rööri. Radion volumiin ei tartte koskee kun taajama kyltin ohi ajaa.
   
 10. smgt

  smgt 2nd gear

  Mulla on autohifi liikkeestä ostettua liimautuvaa butyylimattoa.
  Tulipellissä ja pohjassa sisäpuolella kerros. Ovissa on sitte sisä ja ulkopellissä molemmissa yks kerros.

  Edittiä. Löyty kuvaki arkistoista

  [​IMG]
   
  Muokattu: 29.10.2016
 11. Karppaj

  Karppaj 3rd gear

  Eli ahtimen vaihtoon tökkäsi katsastuksessa. Nyt toi täytyy käyttää penkissä, että saa ton isomman ahtimen muutoskatsastettua. Jos saa... 2500 sarjan tehokkain on v10 8L. Ja siinähän pitäis olla sama voimansiirto, jarrut ja alustan osat, kun cumminssissa. Sitä pystynee käyttämään verrokkina. Nyt täytyy löytää dokumentit, että noi em. osat on samat.

  Korjausoppaasta löytyy, että ainakin painot ja välitykset on samat. Jako/aut.laatikosta ja jarruista ei ole kunnon dokumenttia vielä löytynyt.
   
 12. smgt

  smgt 2nd gear

  Laita penkitykseen syötöt sen verran pienelle että ei tartte alustamuutoksia tehä
   
 13. turbosleeper

  turbosleeper 3rd gear

  Eikai kuorma-autosta tarvi mitään teholappuja viedä konttorille?
   
 14. Saetkae

  Saetkae 3rd gear

  Hetkinen!! Milloin on säädökset muuttuneet niin että kuorma-auto pitää muutoskatsastaa tehojen lisääntyessä? Jarrut mitoitetaan kokonaispainon mukaan ja nopeutta ei saa enempää vaikka kuinka olisi tehoja. Viimeksi kun tarkistin, tosin 2000 luvun alussa kun turbotin Mersu 608, luki laissa suunnilleen niin, että k-autossa pitää olla "riittävästi" tehoa. Katsurilta kun kyselin niin hän sanoi ettei käytännössä mene kuorkki läpi leimasta jos siinä on vähemmän kuin 40hv. Mutta vain taivas on kattona!

  No voihan voivoi...!! Löysin itse :( Maailma menee vaan huonommaksi koko ajan...

  http://www.trafi.fi/filebank/a/1443...isohje_(raskas_kalusto)_Lopullinen_versio.pdf
   
  Muokattu: 30.10.2016
 15. chevyjussi

  chevyjussi 2nd gear

  Vaihtasin samassa tilanteessa konttoria, tekasee ahtimen päälle lämpöpellin ja jos tulee puhetta niin ahdin on vakio. Konttorilla saa kyllä vaikeuksia jos joka muutoksen mainitsee siellä.
   
 16. Rannis

  Rannis 3rd gear

  Mites ne joilla on ollu 10v compoundit? Joutuuki ne nyt sit muutoskatsastaa?
   
 17. rammi95

  rammi95 1st gear

  Terve.

  Tietääkö joku sopiiko 241dld jakovaihteiston tilalle 241dhd kuinka helposti ja mitä muuta joutuu vaihtaan? Oma on vm95 47rh+ 241dld ja tarjolla olisi vm99 241dhd
   
 18. vekkuli verstas

  vekkuli verstas 1st gear

  moi.
  minun mielestä ei käy toi hd jakkis ld tilalle.Ostin hätä päissäni ton ld jakkiksen ja nyt minulla
  on ylimääräinen 241dld jakkis.Osta minulta pois.Niin vika olikin autossani etuperän pinjonin laakeri.soita nol nel viis 1718441
   
 19. Nimimerkki

  Nimimerkki 1st gear

  Tämä probleemi ei taida pahemmin keskustelua herätellä, mutta onko kellään edes tietoa vakkarin toiminnasta? Voiko se edes olla "vähän" rikki?
   
 20. NoSmokeNoPower

  NoSmokeNoPower 2nd gear

  Tuleeko se eri nopeuksilla vai vaan silloin jos vakkari on laitettu suunnilleen rajotinta vasten? Jos on rajotinta vasten ni taitaa olla enemmänkin ominaisuus kun vika
   

Kerro tästä muillekin!