Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

  1. Hoovee

    Hoovee Double Gearhead

    kuinka paljon ehdit ajamaan?

    mulla ollut lock right joku 7v, eikä ole mitään ongelmia. en kyllä kauheesti ehdi tolla ajamaankaan.
     
  2. Saetkae

    Saetkae 3rd gear

    Loc
    Lock Right ja Powertax No-Slip on molemmat saman valmistajan hieman eri tyyppisiä lukkoja. Molemmat on asennettavissa purkamatta perää kokonaan. Lock Right on se hieman halvempi ja mielestäni enemmän suoraan katukiihdytykseen tarkoitettu lukko. Powertrax No-Slip taas on enemmän käyttöautoon. Se on hiljaisempi ja "kuluttaa" kytkentähampaita vähemmän ja huomattavan yksinkertainen asentaa, onnistuu ihan keneltä vaan. :) Ymmärtääkseni Detroit Lockerin asennus vaatii perän purkamisen ja uudelleen shimmaamisen? Toki on niin, että Detroitti kestää enemmän tehoa koska koko keskusmöntti vaihtuu ja Powertraxissa säilyy Danan oma avoin carrieri. Tärkeää on tietysti myös käyttää hyviä öljyjä ja muistaa vaihtaa niitä. Itsellä käytössä Teboil Hypoid 75W-90 lisäaineistettu X-1R:ällä. Hyvin on kestänyt noin 150 000km.
     
  3. Antti M.

    Antti M. 3rd gear

    Oiskohan ollu jotain 20tkm luokkaa eli ei kovin paljoa.

    Joo, työläämpihän tuo Detroitti periaatteessa on laittaa ku koko keskusmöntti vaihtuu ja shimmauksetki täytyy kahtoa, samalla pistin uudet poskilaakeritki ku ei oo niin helppo ehjänä irti saada vanhoja, että siitäkin vähä vielä lisäkustannuksia. Onhan noista Lock Righteista tosiaan kuulunu hyviäkin kokemuksia, mutta mulla taas ei menestynyt.
     
  4. HarriKontio

    HarriKontio 1st gear

    3 korinen diesel Ram 2500 ja vesipumppu. Moniurahihnaa vaihtaessa huomasin väljää pumpun akselissa, ajettu nyt 140 tml, joten varmaankin orkkispumppu.
    Tilasin tilalle Gates 43526, onko kokemuksia kestääkö saman vai täytyykö vaihdella parin vuoden välein uuteen ?
     
  5. NoSmokeNoPower

    NoSmokeNoPower 2nd gear

    Itellä on 2 Gatesin pumppua kestäny noin pari vuotta per pumppu. Seuraavana on hyllyssä eri valmistajan pumppu
     
  6. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Mitähän eroa noissa pumpuissa on, kun toi Gatesin pumppu sopii 98-09, mutta tehtaan kuvissa sama pumppu menee 98-02 ja eri pumppu 03-07... (uudempiin en enää verrannut, kuinka pitkälle sopii)? Tosin noita Gatesin pumppuja ostaa kolmet-neljät merkkiosan hinnalla, joten suhde on oikein, jos merkkipumppu toimii sanotaan 8 vuotta ja Gatesin pumppuja menee kolme-neljä samassa ajassa...
     
  7. Cum-inssi

    Cum-inssi 1st gear

    Onko porukalla kokemuksia säädettävistä track bareista(panhardeista) leveling kitin asennuksen yhteydessä?? Onko ainoa mahis saada etuakseli keskitettyä??
     
  8. Hoovee

    Hoovee Double Gearhead

    ei se ainoa mahdollisuus ole, mutta ehkä paras.

    mulla oli auto 3" korotettu kun ostin, siinä oli sellainen palikka joka muuttaa trackbarin kiinnityskohtaa etuakselissa.

    ei se kyllä keskellä ollut siltikään.

    nyt on trackbarin droppipalikka rungossa, niin on keskellä.

    se muutospalikka(2gen) etuakseliin olis ylimääräisenä, 25€ ja postit.. vois 2" levelingkitillä osuakin kohdilleen. tai sitten ei.
     
  9. Cum-inssi

    Cum-inssi 1st gear

    Mistä tilasit droppipalikan?? Täytyykö pitman arm pudottaa kanssa vai mahtuuko olemaan??
     
  10. Hoovee

    Hoovee Double Gearhead

    enpä kyllä enää edes muista, aika monta vuotta aikaa. droppi-pitman arm on myös.... samaan aikaan vaihdoin kaikki, ei siis kokemusta mahtuuko ole normaalilla pitman armilla.
     
  11. Incidious

    Incidious 3rd gear

    Millainen valosysteemi tuossa -04 3 gen ramissa on näin sitä ajatellen että jos laitan 100w hb5 polttimot alkuperäisiin piuhoihin ni kärähtääkö paikat vai pitääkö releyttää?
     
  12. turbosleeper

    turbosleeper 3rd gear

    Ei kannata laittaa ilman releitä. Se on kallis se valojenohjausboxi. Ja aivan onnettomat ne alkuperäset piuhat.
     
  13. turbosleeper

    turbosleeper 3rd gear

  14. Ck

    Ck Gearhead

    Sopii ristiin, uudemmassa on muistaakseni 2 siipeä tehtaalta enemmän.
     
  15. Ck

    Ck Gearhead

    CAN-väylä ohjatut valot, luultavasti syttyy ja sammuu samantien kun kuormaa on liikaa. Ei kannata sitä valojen ohjausboksia hajottaa, ei oo halpaa huvia.
     
  16. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    OK, jotain tuollaista ajattelinkin, että siipimäärä-ero, muuten sopii keskenään....
     
  17. tsipi

    tsipi Gearhead

    Täältä varmaan löytyy ammattitaitoa mielinmäärin, niin kertokaahan viisaammat.

    Eli häiriö nimeltä hydroboost, eli hydraulinen jarrutehostin. Rockautosta jo vuosisitten tullut minulle tuommonen cardonen tai minkälieneen tehostaja. Vuoden päivät olen etsinyt siihen pääsylinterin ja HB:n väliin tulevia hiluja, eli jousi, pushrod, lukitsin. Nyt päätin tehdä nämä itse, että kenties keväällä saisin jarrut autoon. Mutta tuo tehostaja onkin näköjään niinkuin pedaalipohjassa asennossa, ja aika miehekkäästi saa painaa, että menee pedaali ylhäällä asentoon. Aikamoinen urakka meinaan yrittää pitää tuota pohjassa, ja samalla yrittää mitata minkä mittainen tappi sinne väliin pitäisi koneistaa... Kukaan vaihtanut noita, ja osaa sanoa, onko tässä meikäläisen paketista nostetussa yksikössä nyt ihan kaikki jiirissä... Kiitän suuresti, jos joku osaa tähän vastata.
     
  18. Incidious

    Incidious 3rd gear

    Miten valojen ohjausboxi ajattelee releen että alkaako se jatkuvasti kiukuttelemaan mittaristossa palanutta polttimoa vai osaako olla ilmoitus poissa?
     
  19. tsipi

    tsipi Gearhead

    Löytyki duallylta koko hydroboost tappeineen jousineen, joten laitetaan sitte semmonen kokonaisuudessaan. Onpahan varalle täysin uus hb, jos tuo purkuosa kyrvähtää...
     
  20. Ck

    Ck Gearhead

    Kiukuttelee polttimoa, omassa hoidin sen siten että piilotin konehuoneeseen 21w polttimon johdon väliin niin boksi luulee että kaikki kunnossa. :)
     

Kerro tästä muillekin!