Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

 1. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Kyä se vetää sen päälle. Siihen tulee kolme johtoa jossa pito, veto ja maa. Se kuulemma harvoin menee vaan rele tai se 14 gauge fusible link (mitä ikinä onkin suomeksi) joku johto vastuksellinen kumminkin. Sanovat ameriikan joet että huono startti voi aiheuttaa sen palamisen myös joten sitten sitä kautta täytyy tulla syöttö releelle joka taas kytkee solkkua tarvis tai ei vikatilanteessa.

  http://evansarenachryslerdodgejeepblog.com/19288/bL4c-19322/

  Siitä sen on hyvä että kun solenoidi kyrvähti niin moran laittaa väliin ja taas soitto soi ja laulu raikaa ja pääsee mutkasta tietä näkymättömiin. Minä hi-tech miehenä laitoin mustekalan ni ei mee ranteet auki askarrellessa.
   
 2. JAMANT

  JAMANT Double Gearhead

  Fusible link = johtosulake
   
 3. freeride

  freeride Gearhead

 4. smgt

  smgt 2nd gear

 5. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Muokattu: 15.3.2018
 6. smgt

  smgt 2nd gear

  Eikai sitä uskalla myyä kun nyt tietää mikä se on :D Kuitenki se särkyy heti sen jälkeen.
  Eikös se sähköopissa mene niin että kun jännite laskee niin virtanousee että laitteen vaatima teho säilyy samana? ja sillon se possahtaa.
   
  Cumminski tykkää tästä.
 7. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Tullookohan tästä taas mitään..[​IMG]

  No eipä tullu, koetetaas linkkinä (perkleen guugle): https://photos.app.goo.gl/JkbXiT59knXGyYKg1

  Vit antaa olla.. ei tää kymmenen vuotta sitten näin hankalaa ollu, nyt systeemit potkii perseelle :mad:

  Yritän kuvaa hytin purkuprojektista. Oli pari ylläriä sieläkin sitten.. hytin kannakkeita hitsaan alapuolelta ja päätin purkaa koko hytin. Ny pitäis sit keksiä mitä muuta sinne lattiaan laittaa kun on paikkailtu jne. Jotain bitumia tai sitä hifi-äänieristysmattoa, tarttiskohan vielä fällyä maton ja lattian väliin. Tai sitte vaihdan sen kokonaan.

  Edit: tommosen löysin, ebayssäkin on mutta ei juuri hinnan eroa http://www.lmctruck.com/features/de/DECAW.htm ja eikun visa vinkumaan
   
  Muokattu: 15.3.2018
 8. tsipi

  tsipi 3rd gear

  Kumpiko puoli noista sammutinsolenoideista menee pimeeks? Pito, vai veto? Kukaan koittanu ettei jompi kumpi puoli toimis kuitenki?

  Jos naru sammutin on kielletty, ni budjetti mies vois kokeilla pelkän pidon käyttöä. Vetää narusta solkun ylös ennen starttia :) jos silleen solkku olisikin pitkä ikäisempi :)
   
 9. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Joo eiköpä se oo se veto joka toimii samasta syötöstä kuin tartti. Pito tulee releeltä jonka takana on muitakin systeemiä, en muista mitä. Vai oliko sillä oma.. mutta virtalukko ohjaa sitä. Sen toiminnanhan pystyy kokeileen että laittaa virrat päälle ja pökkää solenoidin ylös sormella.

  Isäntä joskus neroudessaan teki johonkin projektiin jossa 502 valmetin kone niin startin solenoidista sammutuksen, napilla.
   
 10. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Loogista kai että vetopuoli palaa kun sen ei kai pitäs olla päällä ku hetken ja pito hoitaa siittä etiäpäin. Virratkin vähä eri taitas olla ku 70a rele siinä kuulus olla. Aiemmassa viestissäni on kaavio niin näkee mikä mihinkin menee, jos viittii kattoa.

  Selvittelin tota diodi hommaa kun maksaa valmis setti helvetisti ja varsinkin sen toimitus ja saattaa olla että teen sellaisen setin ihan ite omin pikku kätösin. Kaverilta vaan kun saan vähän tietoa lisää kun tuo ei komponenttipuoli(kaan) ole täpöllä hallussa. Se taas tuntee senkin maailman täysin.
   
 11. kompassi

  kompassi 1st gear

  Eikös sillä diodikauppias larryllä ollut koko settejä releineen päivineen 130 taalaa..olen ainakin joskus hommaillut sieltä ja laadukasta tavaraa oli ainakin silloin.
   
 12. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Sillä Larryb on kyllä solkkuja, releitä, niille koteloita, diodeja ja koko settejä missä kaikki. Kaikki kyllä kehuu että tavara on hyvää.

  Se solkku ja rele on minulla jo tai tilattu ainakin. Ainut että se diodi on noin 26$ ja sille toimitus 52$ niin minusta se on kohtuutonta. Voi olla että olen vaan köyhä ja katkera. Teen varmaan ite ja säästän. Tästä lisää myöhemmin (ehkä) ...
   
 13. Yamato

  Yamato 1st gear

 14. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Hyvä, hyvä;). Tuon saman eilen tajusin kun mietin asiaa. Pienempikin riittää mutta idea sama ja kun laittaa kutistetta pätkän niin voila, valmis. Suuttuukohan Larryb nyt kun tehdäänkin ite Suomessa..... hintakin jää pikkasen sopivammaksi....
   
  Cumminski tykkää tästä.
 15. simu_l

  simu_l Gearhead

  Kyllä se pitopiiri toimii itsekseenkin, ite ajelin tovin sillee että naru oli viritetty lokarin ja oven väliin että sai nykästä solkun päälle ku laitto virrat, tilasin uuden solkun mutta vika ei ollukkaa siinä niin laitoin vaijerin, mutta siitä tuli huomautus katsastuksessa. Loppujen lopuksi se oli juuri se johtosulake jonka vuoksi ei pelannu vetopiiri, oli murtunu poikki läheltä akun liitintä, ite vika oli piilossa kuoren sisällä, sentti pois ja uus liitin niin alko pelaan.
   
  Cumminski tykkää tästä.
 16. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  On se kumma kun nykyään tekee autokauppoja nii tarjonta ei vastaa hintaa. Ajattelis että myyjät ymmärtää että jos autoon on varmasti tulossa remontteja niin hintaa edes pudottais, muttakun mennään nettiauton tarjonnan mukaan. Minäkin yleensä luettelen viat mitkä on tiedossa ja hinnasta neuvotellaan, ei se oo kummankaan etu myidä täyttä saissea.. vai onko?
   
 17. tapsa4x4

  tapsa4x4 Gearhead

  Ja toinen kumma on et kun ram seisoo pihas lumen peitossa ni sitä ruvetaan tinkimään ja sit ihmetellään ku sanoo hinnan millä voi harkita että onpa kallis. No ei ollu alkujaankaan myytävänä ni mitä sitä sit myymään pilkka hinnalla.
   
 18. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Mut maine menee äkkiä kylällä kun sittiä myi
   
 19. nakkertton

  nakkertton 3rd gear

  Sivuikkunoiden ns ulommat tiivisteet ( weatherstrip?) alkaa olla vaihtokunnossa . Muistelisin, että jonkun muun auton tiivisteet sopisi mutta mikähän se oli, muistaako kukaan?
  Ebayssa oli joitain myynnissä mutta aika kalliiseen hintaan vaan. Niin ja auto oli 1995 ram.
   
 20. Vemani

  Vemani 1st gear

  Tämä minun pirssi oli yksityisellä myynnissä joka sitten vaihto liikkeestä uutta tilalle. No hinnasta lähti 8000e päivässä:poff: sillon ainakin laatu kohtas hinnan. En oikei ymmärrä että 2 koppasesta pyydetään 16000e...... nytkin yks punanen muistaakseni 16-17 pyynnillä myytävänä
   

Kerro tästä muillekin!