Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

 1. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Minä pesin oman maton moneen kertaan pari vuotta sitten paikallaan ollessa penkit irroitettuna tekstiilipesurilla. Kyllä se puhtaammaksi tuli hyvin paljon mutta ne ruostejäljet esmes jäi. No viikon päästä vein lankomiehen avovaimoineen kaapuntiin radalle ni eikös ne puottanu puolen litran kaljatölkin laattialle. Laitoin kuivamisen jälkeen ruokasoodaa siihen että lähtis se haju ja läikkä pienemmäksi. Vitutti, kyllä siinä tossakin hommassa joku tovi vierähti ja yks tuhoaa 30 sekunnissa sen.
   
 2. teme01

  teme01 3rd gear

  Joo näyttää vanhat ruoste jäämät olevan tiukassa,
  Vaikka oli kuumavesipesuri ja etikkaa ja mäntysuopaa ym. Ym.
   
 3. rammeri

  rammeri 1st gear

  Onko kenelläkään tietoa miten Goerendin tekemän 727 laatikon pannat säädetään (Tai minkä tahansa vähän vahvennetun laatikon)? Tuskin samalla tavalla kuin orkkislaatikossa?
   
 4. tsipi

  tsipi 3rd gear

  Laittasin ihan niinku ohjekirja sanoo. Miks sitä mitenkää erilailla säädettäis? Periaatteessa, jos on vipusuhdetta servolla enemmän, ni panta tekee pienemmän liikkeen. Kyllähän sen pannan pitää kuitenkin irrottaa kunnolla, minkä takia olisin vähän varovainen jättämään tiukemmalle. Pakin panta ainakin ihan orkkis säätöön vaan. Tuskin sille pannalle mitään päivitetään.

  Ite ainaki muistaakseni läjäsin ihan tehtaan arvoihin, mutta en kyllä käyttänyt kaikkein rajuinta vipua kick-down pannalla. Liekö käyttää goerendikaan.

  Luistaako 2 vaihde? Jos ei, ni tuskin on ihan mettässään nytkään ja säätäessäs tiedät ainaki millä on toiminut, jos lasket kuin paljon kiristyy.
   
 5. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Omassa vaffistetussa säädin syksyllä just niinku moparin tehtaan ohje on. Eikä se lootan rakentajakaan puhunu muusta. Se on korjannu ja vahvistanu entisestään hajonneen goerendin ramin laatikonkin. Tein siihen tarkoitukseen kupeen toiseen säätöruuviin neliöprofiiliputkesta ja 1/4 hylsystä avaimen johon pikku monenttiavain käy. Öljypohjan säätöruuviin tais käyvä bits-sarjan se hylsyadapteri mihin se bits tulee. Siihen kans sitte tietty se momenttiavain käy. Sama rakentaja sanoi että ei sitä momenttiavaintakaan välttis tartte. 440 monacolla ajoin vajaa kymmenen vuotta eikä 727 ollu koskaan ku korvakuulolta pantojen säätö.
   
 6. rammeri

  rammeri 1st gear

  Kiitos tsipi ja musta pässi! 2 vaihde ei luista ja täytyy laittaa ylös paljonko on nyt kierroksia ja säätää tehtaan ohjeen mukaa, ainakin voi palauttaa suurin piirtein samaan
   
 7. Rannis

  Rannis 2nd gear

  Mä kyselin tää sama kysymya Gearmannilta ku mun laatikko laitettiin siellä. Hän sanoi että samat arvot hän on käyttäny, ja selitti sen jotenkin niin että orkkis vs. viriviri pannat ovat saman pitusia, materiaalit niissä vaan erot.
   
 8. Rannis

  Rannis 2nd gear

  Mistä kannattais alkaa kyselemään kojelaudan osia? Aloitin soittimen vaihto tänään mutta loppui into aika nopeasti ku muovin palaset lentää niin että tarvii suojalasit ja luotiliivin.
   
  tsipi tykkää tästä.
 9. sisu

  sisu Gearhead

  Tässä ohjeet.
  How do I adjust the front band? (Kickdown band/2nd Gear Band) If a vehicle is equipped with a Goerend valve body, loosen the lock nut and tighten the adjustment bolt to 72 inch pounds and finally loosen 2¼ turns. If the vehicle is equipped with a stock valve body, tighten the adjuster to 72 inch pounds and loosen 1 turns.
  How do I adjust the Rear Band? (Reverse Band/Low & Reverse Band) On a Goerend or Stock valve body: tighten the adjuster to 72 inch pounds and loosen 3 full turns.

  Eli ei samoihin arvoihin kuin vakiot jos on goerend venttiilipöytä.
   
  tsipi tykkää tästä.
 10. ravolta

  ravolta 1st gear

  onkos suomessa pajoja joista 3-levysiä turbaaneita myytäs 47re-hen? tai yleesäkään 1-levysiäkään. jotenki nii huono google mulla etten löydä kotomaasta mitään,
   
 11. sisu

  sisu Gearhead

  Jn trading tekee.
   
 12. hla

  hla Gearhead

  www.jntrading.fi
   
 13. smgt

  smgt 2nd gear

  Isot pojat sanoo ettei suomesta tule kunnon turbiineja. Ja oitekkin oon pettyny suomi lowstall turbiiniin. En huomannu eroa vakio turbiinin stalliin ollenkaa...
   
  sisu tykkää tästä.
 14. tappokinnas

  tappokinnas 3rd gear

  Mulla oli se ats five starin kolmelevynen mikä meni paskaksi ja nyt sen on JN trading avannut ja laittanut niin oikeen tyytyväinen olen.

  Jenkkilästä ne osat siihen tilas joten en sit tiedä miten ne täällä muuttuu huonommaks.
  Olen aika iso poika. 100kg ja pari rintakarvaa.
   
 15. hzemax

  hzemax Gearhead

  Leppäset tuusulasta mulle laitto muutama vuosi sitte laatikon ja turbiinin. Makso ihan vitusti, mutta kyllä kannattiki. Askilla on vedetty 300k mailia ja vielä pelaa .
   
 16. hzemax

  hzemax Gearhead

  Niijoo toki matalaturbiini tuli samaan hintaan. Nyt on vedetty tollaset 300,000 mailia tolla lootalla ilman ongelmia. Välillä on tosin vedetty täysillä, qadilla ko mustaa savua. ko nasta lauvassa. Lähtee,
   
 17. rammeri

  rammeri 1st gear

  Kiitos Sisu! Nyt pitää vain ihmetellä onko mulla vakio vai goerendin venttiilipöytä... Laskussa lukee "Rebuilt RH47".... Mistä sitä pitäisi lähteä katselemaan? Pantojen säätö on syvältä, takkapantaan löysin sopivan hylsyn mutta etupanta on vielä hakusessa. Ja yksikötkin on in-lbs, ei ft-lbs, ihmettelin eka kovasti miten niin pieneen ruuvinpäähän saa melkein sata Nm:ää....
   
 18. rammeri

  rammeri 1st gear

  Jos joku tilailee kakkoskoppaiseen niin mäkin voisin ostaa yhden. Ei taida olla mikään kiva vaihtaa mutta potuttaa katsoa näkkileipänä olevaa kojelautaa. Joskus löysin jenkeistä mutta en raatsinut ostaa kovan rahdin takia.
   
 19. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Se on noin 8,13Nm

  https://www.convertunits.com/from/inch+lbs/to/N+m

  Saattas muuten kojetaulun päällinen kans kiinnostaa, katellu huopapintaista korvikerättiä nyt kolme vuotta. Kuskin penkkiin kans pitäs istuintyynyn verhoilu ja foamit saada myös. Samoin kattoverhoilukin harkinnassa. Jos olis kontti ni siihen sais kamat, yksittäisrahti on kallis.
   
 20. JAMANT

  JAMANT Gearhead

  8Nm on oikea momentti...
   

Kerro tästä muillekin!