Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

 1. kiljunen

  kiljunen 2nd gear

  Hyti lasit huurus jatkuvasti, nyt paikallistettu vuotavaksi takalasiks. Onko joku tilannu tiivisteen ja mistä? Niitäkin vissii 2 erinlaista?
   
 2. tst

  tst Gearhead

  Tietääkö joku momenttia sille peltilätkälle 6bt koneen vasemmassa kyljessä ja mitkä tiivisteet kuuluu ruuvien alle? jos nyt koittais ensin kiristää ennenkuin syöttöpumppua alkaa irrottamaan.
   
 3. hzemax

  hzemax Gearhead

  Kävi just tänä aamuna ekaa kertaa, et Dana 80 perästä leikkas ulompi laakeri kiinni ja lähti koko vitun vetoakseli jarrurumpuineen päätyen välialueelle 50m ajoneuvostani. Klo 6,00. Ei kaiketi osunut muihin autoihin, ihme kyllä. Kuskin puoli oli kyseessä.

  Kävin puoleltapäivin hakemassa pyörän, vanteen, jarrurummun, vetarin sekä navan .

  Kattelin liikennettä, että josko kieritän renkaan ja vääntyneen vetoakselin yli tosi nopeasti saattaisin ehtiä kuolematta.
  Tiesin , että jos kompuroin saattaisin kuolla. Rengas,jarrurumpu,napa,vetoakseli painaa aika paljon (50-100kg)

  Onnistuin kuiteski.

  Hylsysarjalla vääntämään pyöränpultteja auki,,, No fucking way.just n just Adrenaliini lie auttanu sain koko hässäkän crownvictorin takakonttiin.

  Niison tosi iso takakontti, vaan ei auttanu, vetari jäi ulos töröttämään. Onneks oli mustekala jolla kehin luukun kiinni.

  Päätin lähteä tuusulaan leppästen pajalle maantiekylään, jossa sainkin pyörän irti navasta.
  Rami hinattiin autoliiton toimesta himaan.

  Autoliitto auttaa Happy end.
   
  Rannis ja tsipi tykkäävät tästä.
 4. kiljunen

  kiljunen 2nd gear

  Pyörikö mutteri auki navasta vai miten irtos?
   
 5. hzemax

  hzemax Gearhead

  mutteri on paikallaan edelleen ulompi laakeri leikkas ja poistui. Sisempi ja stefa on vielä paikallaan.
   
 6. Luoppis

  Luoppis 3rd gear

  Eli ulommasta kartiolaakerista jäi sisusta napamutterin alle ja rullat runkoineen lähti pyörän navan kanssa ojan puolelle? Aika rajua, onneksi ei käynyt pahasti?
   
 7. Luoppis

  Luoppis 3rd gear

  Koko se ikkuna vai liukuikkunat? Kuulemma lisäjarruvalo voi myös vuotaa korin sisäpuolelle vettä.
   
 8. kiljunen

  kiljunen 2nd gear

  Valo se ei oo on tiivistetty uudestaan. Epäilen koko ikkunan, vuotaa molempiin kulmiin ja valumis jäljet on lasin nurkkien alareunas.
   
 9. hzemax

  hzemax Gearhead

  Muuten juuri näin, mutta koska kuskinpuoli, ni paketti rullasi moottoritien keskialueelle.
  Onneksi olin ajoissa liikkeellä, ni liikennettä oli vähän.
   
 10. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Kuljen työmatkoja firman autolla seinäjoki- ylihärmä akselilla. Yllättävän paljon 2-genuja tullut vastaan, muutamissa pystyputketkin. Ja on jopa nuota uudempiakin näkynyt, ei itse oikeen voi muutakun kuolata niiden perään. On kromia :cool:
   
 11. Luoppis

  Luoppis 3rd gear

  Väittäisin, että kakkoskopan Rami on tänä päivänä suhteellisen yleinen näky tien päällä Suomessa. Tai sitten se vaan pistää silmään syystä joka ei tietenkään johdu mitenkään siitä, että itsellä on sellainen :)
   
 12. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Omassa kinkeripiirissä kaksi 2gen on tullut aika ajoin vastaan. Niille moikkaan ja vastaus tulee. Omistajia en tunne. Uudempia on sitten enemmän mutta ne on profiloitunut varmaan enemmän käyttöautoiksi. Joitain niistä koitin joskus moikata mutta tuuleen on turha huutaa kun se viesti ei pääse perille. Tai ainakaan ne ei vastaa tervehdykseen.
   
 13. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Se on varmaan niin kun on ostettu noin kallis Rami mitä nuo uudet maksaa nii rahaa kai täytyy myös olla. Ehkä se saattaa korreloida sen asenteen ja tervehtimisen kanssa o_O Joskin välillä tuntuu että ne ne vasta niitä kiertopalkintoja ovat, ostetaan vaan huvikseen ja ajellaan puoli vuotta ja takaisin liikkeeseen, ja taas joku huomiota herättävä kulkines alle. Ei taida elämäntapakulkineesta olla tietoakaan..
   
  musta pässi tykkää tästä.
 14. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Elämäntapakulkine onkin hyvä termi. Se varmaan kuvaa parhaiten omaa tilannetta. Vaimo ei ymmärrä hankintaa eikä vissiin moni muukaan kanssaihminen ei liikenteessä eikä muuallakaan missä vaan kuljenkin ilmeistä päätellen. Ainoa auto mikä ei ole alkanut kyllästyttää vaikka on ollut jo useamman vuoden.
   
  exxcevy, Hjp, ReDDot ja 1 muu tykkäävät tästä.
 15. Hjp

  Hjp 1st gear

  Aina on hymy herkässä ku kakkoskoppasen täräyttää käyntiin.
   
  ReDDot, exxcevy ja Cumminski tykkäävät tästä.
 16. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Tarttis kakkoskoppaan tehdä takajousille taakse uudet tuet. Teenkö ite vaan raudasta hitsillä, vai etinkö suosista jostain käytetyt. Joskus aikoinaan sitä taisin kysellä, mutta enemmänkin pelottaa miten katsastussetä asiaan suhtautuu. Jos tekee liki alkuperäisen näköisen niin eikai tuo mitään?.. mokomat vaan ovat niiteillä kiinni, ruoste syönyt tukipalat ihan puhki. On yksi tuttu metallifirma mistä saisin uusiin tukiin millintarkat osat. Vaikka vielä vahvemmastakin.

  Mielessä ollut nostaa peräpäätä samalla riipukkeet ylöspäin kääntäen, sen pitäis kuuleman mukaan parantaa ajo-ominaisuuksia niin maantiellä kuin maastossa. Mene ja tiedä.
   
 17. smgt

  smgt 2nd gear

  Minä tein uudet kiinnikkeet ja käänsin riipukkeet. Ne sai ainakin sillon tehä ite. Akselin ja lehtien väliin pitää laittaa kiila että kartaanin kulmat tulee hyväksi. Samaan kiilaan poraukset niin että akseli menee vähä taemmas. Alusta on pehmeempi sen jälkeen, ei rasita jousta niin paljoa ja kantavuus riittää vielä tuhannelle kilolle silti.
   
 18. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Kuinkas laitoit ne palat kiinni runkoon?
   
 19. smgt

  smgt 2nd gear

  Porasin niitin reijjät sopiviksi seuraavalle pultti koolle.
   
 20. Rannis

  Rannis 3rd gear

  Uskaltaako Spectran jäähdytin ostaa? Us-partsilla olisi semmonen ja vielä 100e halvemmalla ku rockautosta. Huomasin just ku kolasin auton esiin että jäähdytin tiputtaa ihan pikkasen tyhjennyshanan yläpuolella.
   

Kerro tästä muillekin!