Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

 1. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  periaatteessa siitä saattas selvitä silläkin että laittas tehokkaamman latauksenmerkkivalo lampun jos se muuten pelaa kuin pitää. Eli lisää watteja. Jotainhan siellä kumminkin on eri lailla kuin tehtaalta lähtiessä kun uutena valo ei hiilu. Vanhemmissa latureissa se ainakin oikein tarttee sen merkkivalon kun muuten ei toimi koko lataus.

  Valo usein alkaa hiiluu normitapauksissa kun hiilet loppuu, tulee diodivika, kytketty väärin ainakin se merkkivalo tai johtovika. Normitapauksissa noi tulee mieleen.
   
 2. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Vanhemmissahan se latauksen merkkivalo on käytännössä molemmista navoista kytketty plussaan ja siksi sammuu kun moottori käy. Sammuksissa laturi on tavallaan maissa. Meillä vanhassa traktorissa myös palaa merkkivalo himmeästi, näkee varsinkin pimeällä. Vaikka on tarvikelaturi ja laturilla oma säädin. Huu nous.

  Mutta onko tosiaan 2ng gen saatavilla ulkoista säädintä? Sellanen pitää kyllä laittaa heti tilaukseen, sitä koskaan tiedä millon tuo pcm:n sisällä oleva säädin hajoaa, varsinkin jos alkaa laturilta pyytelemään sähköä enemmänkin.
   
 3. musta pässi

  musta pässi Gearhead

 4. JAMANT

  JAMANT Double Gearhead

  Mulla on just tuota Musta Pässi:n ekan linkin säädintä ja toi töpseli ihan varastossa... Säädin maksaa 65.00 ja liitin 12.00...
   
 5. Ranee

  Ranee Gearhead

 6. ravolta

  ravolta 1st gear

  Noniin spesialistit.
  -97 diesel rammi ja tuon pakkianturin töpseli, 3.napanen 47re.n kylessä. Mikä napa tekee mitäkin...? Kun ei berkkule pakkivaloa löydy. Anturikin uusi. Pitääkö alkaa kaapelointeja väliltä tutkiin.
   
 7. JAMANT

  JAMANT Double Gearhead

  Reunimmaiset se yhdistää, keskimmäinen on starttauksen esto, se on maadoittava... Jompaan kumpaan reunimmaiseen pitää tulla plussa kun virrat virtalukosta ON-asennossa ja kun R valittu, se kytkee sen plussan sinne toiseen laitaan ja peruutusvaloille. Ei väliä kumpaan reunaan se plussa tulee...
   
 8. ravolta

  ravolta 1st gear

  Tack. Pitääkin huomenna kontata rämmin alle tutkimaan
   
 9. Luoppis

  Luoppis 3rd gear

  No nytpähän tiedän mistä ajonaikaiset äänet on tulleet. Molemmissa etupyöränlaakereissa hu0mattavaa klappia. Yep, it's a Dodge!
   
 10. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Niinpä, ajon aikaiset ulina/kihnutus äänet voi tulla vaikka etu- tai takakardaanista, etupään vetoakselien ristikoista, jakolaatikosta, pyöränlaakereista, jarruista joitain mainitakseni. Mistäkö tiedän? aika monta kävin läpi ennen kuin aiheuttaja löytyi itselle. Aika monta kohtaa tuli laitettuakin uusiksi samalla kun tutki vaikka varsinainen vika olikin sitten toinen.
   
 11. Mercury

  Mercury Gearhead

  Noh,kyllä se Foordikin osaa syödä laakereita.Toisaalta käytän vain halpoja kiinalaisia RokkiAutosta..:oops:
   
 12. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Mulla hajos -99 Voyagerista etujouset, kolme vuotta kesti ja naps poikki. Samoin iskarit sökö. No eipä nuo tolpat maksaneet Rockautossa ku olikohan 50/kpl. Nyt on taas omat jouset takasin, monroen iskareilla. Olivat jääneet varastoon kun ei kukaan suostunut ostamaan.

  Luoppis: voin ottaa ne vanhat etulaakerit, jos vaihdat uudet. Ei haittaa pieni välys, tarttisin pari Ramin etulaakeria projektiin, ei viittis uusiin investoida:D
   
 13. tsipi

  tsipi 3rd gear

  Nyt on taas cumminssi kesäauto otettu ajoon! Olin ehtiny jo unohtaa tuon väännön!!

  Tarvii varmaan kokeilla vähän askin tv vaijeria säätää kun heittää tyhjäkäynnillä vaihteet päätyyn saakka ja ei järin helposti pudota pienemmälle vaihteelle. Eipä tuo nyt juurikaan haittaa kun vääntöä riittää tuolle pienelle kopille, mutta välillä voisi risteyksessä pudottaa pienemmälle..
   
 14. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Eikös sulla oo ramin hydrauliohjattu loota? No arvatenkin, kuinkas sitä sähköohjattua ny sais ite ohjattua.. niissä on tyyppivikana lootan häntäpäässä se governor- venttiili joka voi jumia. Siihen on olemassa teräsversiota, mulla on niitä pari hyllyssä.
   
 15. tsipi

  tsipi 3rd gear

  47re minulla tuossa on. Ja muistaakseni sähköinen kuvernööri 47re on kyllä, mutta kyllä siellä tv-vaijerikin löytyy. Onko tv pelkkää linjapainetta varten?

  Eilen kun annoin vähän enemmän tassua, niin tuntui taas, että olisi voinut antaa aikaisemminkin isompaa. Eli kiihtyminen jo vähän niinkuin lakkaa ennen kuin isompi vaihde osuu silmään. Kai tässä on vaan tottunu tuohon sähköohjattuun, mitä voi säädellä vähän päivän tunnelman mukaan..
   
 16. Luoppis

  Luoppis 3rd gear

  No ei tuo välys mun mielestä ole kovin pieni, mutta kyllä ne joutaa kunhan joskus vaihdan ne pois. Varmaan on rasvat kokonaan kateissa noista navoista. Jos juhannuksen jälkeen alkais remppaamaan...
   
 17. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Juu pistä tulemaan vaan kun vaihdat uusiin. Meinasin omaan vaihtaa josta olisin saanut vanhat mutta ei kaikkeen nyt oikeen pysty, liikaa projekteja nielee rahat :(:)

  Pistä vaikka yv:tä ku on ajankohtasta
   
 18. Cum-inssi

  Cum-inssi 1st gear

  Nyt se tais vp44 tulla tiensä päähän, koodit p1683 ja p1688 ja auto ei käymään millään kaupan pihasta. Ei muuta ku Falckin lavetilla kotio. Siirtopumpulta piusaa painetta ja kaikki muuten ok. Ei taida löytyä uusia ku jenkkilästä?? Pystyykö tommosta sähköstä jakajapumppua korjaamaan joku firma suomen maalla vai onks se sit vaan heippa hei ja uutta tilalle?
   
 19. Luoppis

  Luoppis 3rd gear

  https://www.sercap.fi/category/262/vp44-ohjainlaitteet
   
 20. Cum-inssi

  Cum-inssi 1st gear

Kerro tästä muillekin!