Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

 1. Cumminski

  Cumminski Gearhead

  Meinasimpa äsken innoissani tilata Rockautosta öljypohjan tiivisteen. Jäi tilaamatta kun kuljetuksen hinta yli 200e Fedexillä, Post oli miltei 70e. Hurja kuljetuksen hinta 13e osalle :eek::D Mistäköhän löytyis.. vai tiivisteliimalla kiinni? Kuuleman mukaan sen tiivisteen vaihto on melkosen lujan takana ku alla on etuaksila ja koneen sisällä junnaa öljypumpun sihti edessä..

  Jaha. Marjakangas myy, ja Farmilaite. Niissä ei tosin ole öljypumpun putken tiivistettä. Mutta tarvinneeko tuota kun ei kerta sitä pois ota.
   
  Muokattu: 3.8.2021
 2. Hoovee

  Hoovee Double Gearhead

  eikai se akseli niinkään, mutta se poikittainen runkopalkki.
   
  Cumminski tykkää tästä.
 3. Ranee

  Ranee Gearhead

  Ykköskoppasessa joutuu ottamaan öljypumpun imuputken irti ja nostamaan moottoria ylöspäin niin paljon kuin ikinä pystyy
  Silloin kaksi masentajaa saa tiivisteen vaihdettua joka on sitten pikkusen hitusen ohut molemmista päistä ja yrittää kokoajan tippua öpohjan sisään
  Aikaa saa varata jokusen tunnin ja tuubin RTVeetä joka opreaation edetessä hierotaan sieltä tiivisteelta hiuksiin ja partaan

  Jos vuoto pysyy alle parin litran tuhannelle kilometrille en taida moottori paikallaan enää koskaan ikinä vaihtaa tiivistettä

  Nimimerkillä kerran tilkkeen erikseen vaihtanut, kahdesti alakerran laakerit vaihtanut ja kerran laakerit tarkastanut moottori paikallaan
   
 4. Cumminski

  Cumminski Gearhead

  Jahas noniin nytkö sitten alkaa nuo ulkomaan lähetykset EU:n ulkopuolelta tökkimään, pari pientä tiivistelähetystä Rockautosta jämähtäneet vantaan tulliin. Saappa nährä kuinka käy, Fedex on toimittaja ja customs prepaid niinkun yleensä. Mitähän kerpelettä ne nyt keksi sitte.. ne virkamiehet/-naiset.. o_O
   
  Muokattu: 11.8.2021
 5. j7

  j7 1st gear

  Mistäs saisi edullisimmin ohjaussimpukan tukipalkin (Steering Box Support ) nelivetoiseen 2nd gen 2500 ramiin? 300 euroa postikuluineen tuntuu pikkusen suolaiselta...
   
 6. Luoppis

  Luoppis 3rd gear

  Olen pari vuotta sitten releistänyt vm.2001 kakkoskoppasen ajovalot. Nyt varmaan olisi jo aika korjata yksi pikku bugi tuosta viritelmästä. Eli jos etusumarit on päällä, niin kun laittaa pitkät päälle, auton orkkis vaihtorele tai mikälie sammuttaa sumarit. Ei siinä mitään, mutta kun sammuttaa pitkät niin pitkien rele saakin vissiin valokatkaisijan kautta sen verran maata, että rele jää päälle. Ja rele sammuu heti kun laittaa sumarit pois päältä valokatkaisijasta.

  Vastus johonkin väliin kai, pitkien releen maadoitukseen? Vai pitääkö se haaroittaa niin, että releestä menee suora maa sinne valokatkaisijalle ja siitä haaroittuu vastuksen läpi suoraan runkoon?
   
 7. tsipi

  tsipi 3rd gear

  Mittari käteen ja katso ennen ja jälkeen releen kytkentäpiiristä jännite. En tiedä voiko tilanne olla se, että siellä on joku pieni jännite mikä ei jaksa vetää relettä, mutta jaksaa pitää releen vedettynä? Näitä hassuja voi tapahtua, jos sinne jää pieni virta. Rele toimii naurettavan pienellä virralla. Voi jopa korjautua laittamalla esim 5w poltin kytkentä piiriin rinnalle.
   
 8. Rannis

  Rannis 3rd gear

  Mukava päivä tänään taas ram kuskina ku simpukka sylkäs öljt pihalle. Onko kukaan onnistuneesti saannu sinpukka korjattu? Hajonnu simpukka on Agr mutta siihen en löytäny mitään varaosia ku vähän googletin. Mulla löytyy vanha "orkkis" simpukka ja korjaus sarja mutta se oli niin väljä ku vaihdoin että pitäis löytää uus laakeri siihen.
   
 9. Luoppis

  Luoppis 3rd gear

  Toteutin homman aikanaan niin, että releille tulee plussa Power Distribution Centteriltä alkuperäisiä piuhoja pitkin (eli siihen PDC piuhaan tulee plussaa niin kauan kun vaan on valokatkaisijasta ajovalot päällä) ja maadoitus ohjataan sinne valokatkaisijalle päin ihan niin kuin alkuperäisessä järjestelmässäkin. Ainoana erona, että alkuperäisten alle neliömillin piuhojen sijaan ajovaloille, pitkille ja lisäpitkille tulee virrat 2,5mm2 piuhoilla suoraan akulta omien sulakkeidensa läpi. Mutta tosiaan jos on pienikään maavuoto valokatkaisijan läpi sumarit päällä niin jää varmaan rele vetämään. Pitää testailla jos ei monsuunikausi jatku kovin pitkään, kun nyt on hankittuna 2kpl 12 voltilla 25W tehoisia vastuksia, että millä kytkennällä sattuisi saamaan ton ominaisuuden poistettua.
   
 10. Dadda

  Dadda 1st gear

  Mä korjasin orkkis simpukka pari vuotta sitten, tilasin dodge korjaus sarja sekä gm 2500 korjaus sarja (koska gm sisältää neulalaakerit) Putsannut kaikki ja uudistettu kaikki tiivisteet sekä sisänmeno /ulkomeno akselin laakerit. Ulomman/päällä oleva gear mash ruuvi kannatta kiristää varovasti, vain 1/4 kierros.. Mutta sisänmeno (wormgear) sais kiristää paljon. Mä laiton tuo wormgear ens specsin mukaan, oli hirveä klappi. Meni auton alle uudestaan ja otin pois sisänmeno lukkomutteri, ja kiristin sisänmenomutteri knipexillä aika paljon. Ja sen jälkeen se tuli bueno. On kyllä dss tuki ja uus rockauto rattiaxeli myös. Rattiklappia on vielä niin kuin uus vehke, vaikka on ajettu 4 vuotta 35" renkailla nyt. Suosittelen laitta orrkis kuntoon, jos ois vielä saanut uus wormgear ja kaikki kuulat siihen kaikki ois ollu niinkuin tehtaalta. Se on vähän vittumainen työ, mutta kyllä onnistuu. Ja on paljon parempi ku meksikolainen spraymaalattu vuotava paskakasa :) Kirjoitusvirheet kaupan päälle, äidinkieli ruottia.
   
 11. Cumminski

  Cumminski Gearhead

  Joo mitäs sitä, moni meistä osaa ruattiakaan kummoisesti :D

  Siitä simpukasta kuluu se alempi laakeri yleensä, siksi niihin muodostuu ajan myötä klappia. Jostain jenkkifirmasta ostin minäkin saginaw-boksin korjaussarjan jossa tuli laakerit mukana, en tiedä saako sieltä enää niitä. Mutta epäilen että suomesta saa vaikka traktorikaupoista laakerit kunhan numeron saa selville, jotku voi löytää ne vanhan mittojen mukaankin.

  Sikäli se dss puoltaa paikaansa ku vähentää isoilla pyörillä boksin alalaakerin rasitusta.
   
 12. Rannis

  Rannis 3rd gear

  Löysin lähes oikea pitman akselin laakeri joka on vaan 0,6mm liian lyhyt siihen sorvaan shimmin vaan niin varmasti toimii, tiiviste sarja löytyy jo kahdet ennestään. Katotaan jos sais toimivan ja muutamaksi kuukaudeksi.  Löysin ton videon eilen illalla ja näyttää yllättävän helpolta saada 2000 luvun ohjaus.
   
 13. smgt

  smgt 2nd gear

  Kokeileppa miten jäykkäakselisessa nelivedossa toimis
   
 14. Rannis

  Rannis 3rd gear

  Mika ei toimis 4wdssä myös mutta vaatii varmaan lisää sovittelua, onhan niitä uudempia. Oma on vajavetoinen eli samanlainen ku videossa.
   
 15. smgt

  smgt 2nd gear

  Jos se on kiinni auton rungossa niin auraus muuttuu aina korkeuden muuttuessa. Jos se on vuorostaan akselissa kiinni, niin ohjaus akseli voi olla hankala saaha pelaamaan.
   
 16. ravolta

  ravolta 2nd gear

  ite tilasin rokkiautolta korjatun simpukan 4wd. hyvin toiminu. loota ens viikolla tulosa gearmanin markulta. tässä hetken ollu henkilöautokuskina ni ostin c30 dually gmc 454-th400 -78. soli joku hullun päähänpisto. mukavat sohvat edesä ja takana
   
 17. Luoppis

  Luoppis 3rd gear

  Eli ns. Crew Cab? Hulluhan se on jolle ei tollanen kelpaisi :D
   
 18. j7

  j7 1st gear

  Ostinpa tuossa 1999 Ramin. Sellainen pieni jännityksen aihe on, että ajoneston kaukosäätimiä on vain yksi ja sekin vähän kärsineen oloinen. Onko alla olevan linkin Silencer ELVMT1A -mallista mitään kokemuksia, löytyyköhän Suomesta uutta ohjelmointeineen?

  Entäs millainen homma ja missä voisi mahdollisesti teettää on koko ajoneston poisto?

  https://www.ebay.co.uk/itm/15356589...Mm5Ay5R-np03dVA72lDuoJ-BxvalYMUCquzmEiWARHNg0
   
 19. Cumminski

  Cumminski Gearhead

  Riippuu kai onko kyse tehdasajonestosta vaiko jälkiasenteisesta? Jälkiasenteisen kai saa pois vaan repimällä boksin pois? -99 on syöttö kuitenkin vielä perinteinen mekaaninen eli ajonesto estää vain polttoaineen saannin. Jos ei nyt sitte vielä jotain muuta oo väliin keksitty :D
   
 20. Ranee

  Ranee Gearhead

  Jos ajonestolla on jotain yhteyttä eculle niin ei tuo vp44 pelkällä polttoaineen saannilla toimi kovinkaan kummosesti
   

Kerro tästä muillekin!