Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

  1. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Rokcautolla olis Purolator:in polttoainesuodattimia poistomyynnissä, 11,42e/kpl. Merkki on semmonen mitä en ole käyttänyt, mahtaako paljonkin mennä metsään muista tunnetuista..?
     
  2. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Jos ne purolatorit olis eniten myytyjä, tuskin olis halvennuksessa. Amerikan joet sanoo fleetguard, baldwin ja donaldson olis jees. Framiakin haukkuvat, kuulemma liimaukset irtoo mutta laitoin semmosen kun kerta oli hyllyssä ja jääty se löpö tankkiin joku aika sitten. Muuten oon käyttäny polttoainesuodattimena donaldson ja öljy myös donaldson ja osin orkkis John Deere filttereitä.
     
  3. Luoppis

    Luoppis 3rd gear

    Tuossa kun olis vielä otsikkona jotain tyyliin 5,9 Cummins turns 600000 miles ni johan juutuubin algoritmit villiintyis ja parisataa tuhatta Cumminssipäätä jenkeistä kattoist tota automaattisella uudelleentoistolla :odcool:
     
  4. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Ja missä tahdissa. 500 000 mailia tais olla kolme vuotta sitten. Soon tommonen ram cummins parempi kun moni huonompi auto. Itekin oikein tykänny, kohta 5 vuotta tulee yhteistä taivalta jonkun kuukauven päästä täyteen jos suharilla ja välineellä elonpäiviä riittää.

    tänäpänä se termari sitte taas tykkäs avautua. Just kun sanoin pojalle kotijo tullessa että tais tulla pakollinen kustauko että jäähtyy vähän. Uus on Vantaalla vaan että ehtiikö tänne muaseuvulle ennen pyhiä. Se jäätyy umpeen se maskin ja lisävalojen välinen tila kun lumet sulaa ja jäätyy sitte että pittää vissiin kusta se sulaksi että saa pellin auki.
     
  5. Luoppis

    Luoppis 3rd gear

    Sen siitä saa kun pitää autonsa kunnossa.
     
  6. teme01

    teme01 3rd gear

    Nyt tuli laitettua kokeilumielessä
    Gabrielia ilmaiskarit etupäähän
    Vakio vietereiden kaveriksi.
    Melkein 40mm sai korotusta Kim painoi 11baaria noihin. ja ehkä aavistuksen pehmeni keula.
     
  7. jallu81

    jallu81 3rd gear

    Howdy. Ramikuume nostaa taas päätään, ja bongasin nettiautosta yksilön joka olis "just sellainen", ja vielä lähelläkin. Mutta mutta, näyttäis olleen lähiaikoina muutamallakin omistajalla. Onko jokin kiertopalkinto vai mikä hä?
    https://www.nettiauto.com/dodge/ram-2500/12624796
     
  8. tappokinnas

    tappokinnas Gearhead

    Kyllähän se kiertopalkinnolta haisee jos omistaja vaihtuu tiuhaan. Ei nää silti kaikille sovi.

    Helkutin iso ja mun mielestä kuitenkin yks maailman huonoin auto ajaa. :D

    Tämä mun oma vois olla kaupan. Saatiin lapsi niin olis tarkoitus siirtyä johonkin volvon xc90 tyyppiseen laitteeseen ainakin hetkeksi.

    https://imgur.com/a/dyxTZGG




    [​IMG]
     
  9. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Niin no joo, rahat voi yheltä loppua lootaremontin yhteydessä tai osoittautuu vääräksi valinnaksi muuten. Syitä voi olla monia eikä se tutkimatta selviä eikä automatic ole autona huono. Siitä on vaan ehkä moni tykänny ja siksi sen sitten omistanu.

    Lapset on parasta, ne hakkaa raminkin, vaikka olis compound turbo. Onneksi olkoon vaan!

    Nii, parempia ajettavia varmaan löytyy mutta tää on minusta mieleinen vaikka niitä on muuten ollu 15-vuotiaasta lähtien vaikka mitä. Liki pääsee dodge ram van. Kai sisällä sitten asuu punaniskainen hyötyajoneuvomies.
     
  10. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Mulla on ollu nyt kymmenen vuotta ylikin pelkkää Chrylseriä. Ensin Dodge Ram, sitte Chrysler Voyager bensa, ja nyt 2008 Grand Voyager diesel. Ja kaikki ne on mun rahani vieny. Lisäksi toisen puolen rahoista vie kolme tenavaa :D Mutta toki päivääkään en pois vaihtais mitä nuoden tonttujen kans oon touhannu ja leikkinyt. Tenavia tarkotan siis :D No rotkesta en luovu silti.
     
    ripper tykkää tästä.
  11. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Olkos se esmes fleetquard fs19519 paljon vaikeampi pituuden takia laittaa kuin fs1253? Niitä pitempiä löytyy eri merkkisenä helposti ja puoleen hintaan kuin lyhyempää. Kerran vuodessa vaihtanu uuden ja nyt alkaa hylly olla tyhjänä. Viimeeks otin 5 kpl lyhyttä kerralla mutta näyttää kallistuneen huomattavasti. Joku 25mm taitaa olla ero niissä riippuen valmistajasta. Ei se mukava kyllä ole se lyhytkään vaihtaa.
     
  12. Pertura

    Pertura Gearhead

    Tehtävissä se pidemmänkin asennus on, mutta ahtaampaa kyllä. Mä taisin joutua tyhjennyspropun laippaa vähän hiomaan toiselta puolelta, että mahtui paikoilleen. Sittemmin olen nakannut esisuodattimen pois, nyt mahtuu muokkaamatta tyhjennysventtiilikin paikoilleen.
     
  13. Luoppis

    Luoppis 3rd gear

    Vituttanut vuoden sisään sattuneet rempat?
    Vituttaa polttoaineen hinta?
    Vitun kylmä auto ajaa lyhyttä matkaa?
    Ei säilytystilaa?
    Joku remppa tiedossa, mitä ei ole aikomustakaan suorittaa/maksaa?

    Jos on vaan noi renkaat/vanteet mukaan, niin on ainakin toukokuussa miettimistä katsastuksen kanssa, että mitä alle laitetaan :odbiggrin:

    Ei toi nyt ihan ilmanenkaan ole. Kuvasta nyt ei voi paljoa tulkita, mutta varmaan ylimaalattu jossain elämänvaiheessa? Tai ainakin ovien alareunat ja helmojen alaosat on valkoiseen väriin nähden ihan jotain muuta, kuin mitä odottaisin noilla kilometreillä.
     
  14. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Jaa, se wif-anturi on jo saanu itellä vähän siipeensä kun jouduin porailemaan sitä että sai tinattua toisen johdon takas kiinni kun katkes just muovin rajasta. Sitä kun nääs pyörittää paikalleen pohjaan niin johdot on solmussa ja jossain kii koko ajan. Sikäli ei haittaa jos vähän rälläköis sitä lisää. Uusiahan antureita saa ja voi ostaa jos haluaa joskus. Se pre filter on siinä paikoillaa viälä.
     
  15. Pertura

    Pertura Gearhead

    Se anturi on muuten Machineryllä orkkisosana edullisempi kuin esimerkiksi US-Partsissa mikälie tarvikeanturi. Just tossa viime syksynä hommasin uuden anturin, hintaa sillä oli 31 euroa.
     
  16. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Mä heitin sen parin kierroksen jälkeen jonnekkin naapurin mettään sen pohjaproppuanturin. Muutamassa muussakin dieselautossa sen kanssa tapellut, ne johdot on jonkin ajan päästä ihan sykkyrällä ja lopulta poikki ja valo palaa.. eikun tais ollakin että ei pala. Enää. Ollenkaan. :D
     
  17. Ranee

    Ranee Gearhead

    Hylkäsin vesianturin omasta kun poistin PA-lämmittimen ja siirryin käyttämään CNH orkkisfilltteriä joka on Dodgelaista pitempi ja johon anturi ei enää passannu
     
  18. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Juu, ei pala enää jos on anturi naapurin metäs ja jos ja kun vesi ei yhdistä anturin päitä yhteen jotta virtapiiri mänis kii.

    Tossa muutamia orkkis osia ostanutkin kuten jarruvalokatkaisin ja öljypaineenanturi sekä molemmat rekisterivalot joista viimeiseksi mainitut tosin vielä hyllyssä. Vaan laatu on vallan erinomainen noissa alkuperäisosissa verrattuna esmes dorman tai vastaava kura. Rokkiautossa se tarvikeanturi on 30€ kantturoissa plus verot ja rahdit eli machinery here i come heti kun kulku osuu kohdilleen.
     
  19. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Se wif-sensori kautta vedenlaskuventtiili suodattimen pohjaan on 38,96€ alv 0 tammi/22 hinta machinerylla. 13,59€ alv 0 heater delete spacer. Taijan ottaa spacerin ja venttiilin ja muuttaa kesemmällä pitkälle suodattimelle. Niitä saa reilu 16€ donaldson merkkisenä jota pidän laatutuotteena ja joita vuosia käyttäny. Eno huomannu että olis vuotanu heater enkä testannu että lämpiääkö edes mutta helpompi ja halvempi suodatin jossa enämpi pinta-alaa puhdistukseen lienee riittävä motivaatio minulla muutokselle.
     
  20. Luoppis

    Luoppis 3rd gear

    Ainakin Donaldsonin suodattimet on jykevän tuntuisia, pelti on paksua. En ole toki leikannut auki, että miltä näyttävät sisältä.
     

Kerro tästä muillekin!