Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

 1. okvp

  okvp 1st gear

  Re: Dodge ram muuttoautona ja nopeudenrajoitin

  Eli käytännössä tuo on softan vaihto downloader, ei varmaankaan kuitenkaan pysty ohittamaan puolimekaanisia rajoittimia. Todennäköisesti kuitenkin kaikki rajoittimet pystyy ohittamaan, mutta jos sattuu että ajaa tutkaan vaikka 95km/h niin poliisi voi ottaa kilvet pois ja määrätä auton uusinta katsastukseen. Ja sitten on se rajoittimen joka vuotinen katsastus tosin tuolla Triple dogilla voi varmasti ladata siksi aikaa rajoittimellsen softan sisään.

  Rajoittimen kanssa ohitteleminen on varmasti yhtä tuskaa kun meno hdeksässäkympissä kuin seinään.

  8,1 kuulostaa jo aika vähältä, kuinka paljon tuo sitten oikeasti säästää löpöä? Ajottaako se ruiskuennakot uudestaan, vai ohjelmoiko ajotietokoneen huijjaamaan :wink:, mihin tuo polttoaineen säästö perustuu?
   
 2. kippo86

  kippo86 1st gear

  Mitenkäs ton mittarin laitto nyt olikaa, oliko valmis paikka..? Ja mistäs tommonen kannattaa hommata?
   
 3. Softail_200

  Softail_200 1st gear

  Heh, eli vakiokorkuinenhan tuokin on.

  Eli tarkoittaako tämä nyt sitä että vakioturbo ei jaksa/kerkiä ahtaa tarpeeksi ilmaa koneeseen?

  Mennäänkö täyttämään http://swapmeet.fhrakouvola.fi/ tapahtuman paraatikenttä Cummins-powerilla 8)
   
 4. aba

  aba Gearhead

  Re: Dodge ram muuttoautona ja nopeudenrajoitin

  Toi onkin mielenkiintoista tietoa, mulla on tulossa pyörä koska RAM löytyi jo ja myyminen tuntui vaikealta. Pitänee laittaa uudelleen harkintaan.
  Aikaraja omistukselle on 3 vuotta joista vähintään 1 Suomessa ja lisäksi jos lähdet uudelleen ulkomaille niin se aika lasketaan pois. Lisäksi jos perheeseen kuuluu useampi aikuinen jokainen voi tuoda ajoneuvon muuttoauto statuksella. :p
   
 5. persus

  persus 3rd gear

  mitenkäs ihmiset on yleensä toteuttanu noi e-hyväksytyt etuvalot ku näyttää että melkeen kaikil ois vakio valot kiinni?samoin ku kattoo nettiautoo ni suurin osa näyttää ihan vakio valoilta?onko kenties rekisteröinti katsastuksee laitettu jotku viritelmät ja sen jälkee lyöty vakio dot valot paikallee???katsooko niitä enää kukaa katsastukses sen jälkee ku ne on kerran rekisteröity että onks niis sitä e-merkkiä??ku jotku valot on vaa niin ruman näkösii mitä noiohi laitetaa???ja entäs se etukulma vilkku/parkki mikä ny onka ni näyttää että ne olis alkuperäsii vaikka olis ajovalon paikalle laitettu joku hiacen umpio tms...?? :eek: :eek:
   
 6. julang

  julang 1st gear

  Re: Dodge ram muuttoautona ja nopeudenrajoitin

  No kun ei....

  Eli sattuneesta syystä olen joutunut asiaa selvittelemään, kun olen todistuksia toimitellut. Eli Dodgen Cummari todellakin täyttää nuo molemmat vaatimukset ja kirkkaasti.

  Ja vaikka samaa konetta olisi käytetty esim naapurin traktorin ulosotossa asialla ei ole merkitystä, vaan ainoastaan sillä että juuri tuo koneen malli on tyyppihyväksytetty ameriiikassa alun perin Dodgeen ja sen mukaan luetaan hyväksynnätkin :)
   
 7. vinkkeli

  vinkkeli Gearhead

  Re: Dodge ram muuttoautona ja nopeudenrajoitin

  niin mut onko se vuosi niille ajoneuvoille mistä ei saa autoverohelpotusta ja verohelpotuksiselle se 3vuotta
   
 8. okvp

  okvp 1st gear

  Re: Dodge ram muuttoautona ja nopeudenrajoitin

  Itseasiassa, vain jos saat autoveroalennusta ajoneuvosta niin silloin tuo karenssiaika on 3 vuotta joista väh. yksi Suomessa. Mutta muuten esim. Ramin tapauksessa tai jos maksat esim. pyörästä koko ajoneuvoveron se on vain yksi vuosi vapaaseen liikkeeseen hyväksymispäivämäärästä. Alla katkelma tullin sivuilla olevasta ohjeesta:

  "Tullittomuus myönnetään vain muuttotavaroille, jotka ilmoitetaan tulliviranomaiselle vapaaseen liikkeeseen luovutusta varten 12 kuukauden kuluessa muutosta.
  Muuttotavaroiden tuonti voi tapahtua useissa erissä mainitun 12 kuukauden määräajan kuluessa. Tullihallitus voi perustelluissa
  erityistapauksissa hakemuksesta myöntää poikkeuksen mainittuun
  määräaikaan. Katso autoveron alennuksen edellytyksistä ja määräajoista kohta 5.
  Muuttotavaroita ei saa lainata, pantata, vuokrata eikä vastikkeellisesti tai vastikkeetta luovuttaa, ennen kuin 12 kuukautta
  on kulunut siitä päivästä, jona muuttotavarat on hyväksytty vapaaseen
  liikkeeseen. Jos mainittu toimenpide on tarkoitus tehdä, siitä on välittömästi ilmoitettava tullipiirille. Lainaus, panttaus, vuokraus tai muu
  luovutus ennen edellä mainitun 12 kuukauden määräajan päättymistä johtaa tullin ja arvonlisäveron kantamiseen muuttotavaroista. Katso autoveroon liittyvä karenssiaika kohta 5.3.5."
   
 9. okvp

  okvp 1st gear

  Re: Dodge ram muuttoautona ja nopeudenrajoitin

  Ok! Kiitoksia tiedosta, hienoa että infosit ,säästit todennäköisesti paljon aikaa minulta, ei ihan heti ensi surffaamisella löytynyt noita sertifikaatteja! On kyllä muuten kummallinen pykälä, mitähän lienee on pykälänikkarin päässä liikkunut, miksi tuommoinen kahden hyväksynnän sääntö on pitänyt tehdä.

  Pitänee miettiä sitten jos vaan katselisi noita 2001 ja vanhempia, hyväkuntoiset vähemmän ajetut ovat vaan kiven alla. Täällä Michiganissa kun suolataan talvella teitä niin nuo vanhemmat ovat yleensä aika ruosteisa, pitänee etsiä kauempaa. Pitkäkoppinen nelari lyhyellä lavalla on hakusessa.
   
 10. anbazone

  anbazone Gearhead

  Re: Dodge ram muuttoautona ja nopeudenrajoitin

  Ei kyllä varmaan softan vaihto ohita puolimekaanisia rajoittimia mutta kaikki kait n enyt jotenki pystyy jos haluaa. Ihmisethän ne on sinne väsänny. Sit jos ajaa tutkaan ylinopetta niin kyllä siinä on kilvet ehkä vaarassa mutta samallalailla ne voi lähtee henkilöautollakin:) Ja tolla bully dogilla voi alkuperäisen softan palauttaa eli joka vuotinen katsastus ei ole mikään ongelma koska saat tehdasasetukset takas moottorinohjaukseen muutamalla napin painalluksella.

  8.8 oli toi kulutus eli kyllä se litran säästää satasella. Ja maksaa jenkkilän päässää alle 500taalaa joten ei hinnaltaankaan mikään älytön. Kait se virityslastu/-ohjelma muuttaa moottorin ohjausta siten, että moottorille ruiskutettava polttoainemäärä on oikeassa suhteessa käytettävissä olevaan ilmamäärään. Ja muita tärkeitä parametrejä polttoaineruiskutuksen lisäksi ovat mm. sytytysennakko, sekä erilaiset rajoitin- ja korjausparametrit.
   
 11. aba

  aba Gearhead

  Re: Dodge ram muuttoautona ja nopeudenrajoitin


  ok, joka päivä sitä oppii uutta. Kuulostaa vaan hassulta että Ram menee muuttotavaraksi mutta eihän se kokoa katso.
   
 12. aba

  aba Gearhead

  Ram ja käynnistys ongelmat

  Moi
  Mulla on sellainen ominaisuus että silloin tällöin solenoidi kyllä toimii mutta startti ei pyöritä. Sitten kun aikansa koittaa käynnistää niin lähtee tulille. Niin ja tämä ei tapahdu aina, useimmiten toimii kuin junan vessa. :) Oisko heittää jotain suuntaa josta vikaa hakea.?

  Itse aattelin startin/solenoidin olevan paskaa täynnä ja kaipaavan puhdistusta.
   
 13. Mäxä

  Mäxä 3rd gear

  Re: Ram ja käynnistys ongelmat

  Joo, siellä startissa todellakin voi olla yllättävän paljon paskaa, näemmä sulla sama vuosimalli kuin mulla.
  [​IMG]

  Nuo startin kupariset kontaktit kannattaa vaihtaa samalla kun koko startin ottaa pois (3kpl 12-ote pulteilla kiinni) ja puhdistaa...
  [​IMG]
   
 14. aba

  aba Gearhead

  Re: Ram ja käynnistys ongelmat

  Loistavaa kiitos tiedosta, kannattaako noita kontakteja ostaa machineryltä vai ihan US auto kaupasta ?
   
 15. Mäxä

  Mäxä 3rd gear

  .
  Ja koska kuvat on kivoja, ohessa Softail_200:n nikkaroima DSS-sarjan toimitussisältö
  [​IMG]


  Ja samainen osa maalattuna ja asennettuna amerikkalaiseen jäteöljyvatkaimeen :rotfl:
  [​IMG]
   
 16. Mäxä

  Mäxä 3rd gear

  Re: Ram ja käynnistys ongelmat

  Autosähkötarvikkeita myyvästä liikkeestä Toyota Hiacen startin vastaavat osat käy; 2kpl kuparikontakteja 10€ ja luistintappi 13€ (Kuvassa oik. Dodgen orggis-osa, vas. Hiacen uudet kilkkeet...

  [​IMG]
   
 17. karjalai

  karjalai Gearhead

  Muistatko minkä kaikkien vuosimallien Hiacen käikäleet käy? Kun pitäisi käydä hakemassa ilman mallikappaleita..
   
 18. rammi

  rammi 3rd gear

  Asiallisen näkönen setti. Omaa Softail-DSS:ää odotellessa ... :)
   
 19. JAMANT

  JAMANT Double Gearhead

  Meinasin kanssa kirjoittaa, että Hiacen startti :rotfl: , mutta joku olikin nopeempi!!

  2.4 2L moottorin startin osat näyttää just noilta!!
   
 20. aba

  aba Gearhead

  Motonetista vaihtoehdot on -> 89 ja vanhempi tai 90 ja uudempi. Hinta tosin ei päätä huimaa :p

  Diesel 90-- Solenoidin kärjet. . . . . . . . . . . . . . . 11-5995 4.90
  Diesel 90-- Solenoidin mäntä. . . . . . . . . . . . . . . . 11-5993 6.90
  Tai
  Bensa 82--89 alennusvaihteella solenoidin kärjet. . . . . . 11-5999 3.50
  Diesel --89 solenoidin kärjet. . . . . . . . . . . . . . . 11-5997 3.50
  Bensa 82--89 ja Diesel --89 solenoidin mäntä. . . . . . . . 11-5993 6.90
   

Kerro tästä muillekin!