Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

  1. Krustikroki

    Krustikroki 1st gear

    Mulla syö matka-ajossa kesällä 9.5 ja talvella 10l sataselle ja lavalla kestää olla rojua noihin lukemiin+ vauhtia n100km/h (120km/h jälkeen muuten alkaa syömän aika paljon enemmän) ku ei oo rajotintakaan.Kaupungissahan toi sit syö aika paljon, vois sanoa että n.10litraa tunti. Renkaina on ne normi 17" hakkapeliitat ja vanteina halvimmat vanteet. Auto on ollu mulla kohta 2vuotta ja yhteistä taivalta 70000km takana, varsinaisia vikoja ei oo ollu huolto hommia ja normi nivelten vaihtoja vain.
     
  2. torre

    torre 1st gear

    eipä sielä taida olla mitään pelastettavaa enää, kun ei osunu pää mihkää.. aivotärähdys voi olla lievä, kattoo mikä olo on huomenna
     
  3. Pertura

    Pertura Gearhead

    Öljyntäyttöputken kun ottaa pois niin siitä reiästä pääsee ulosvetäjällä ottamaan rattaan irti akselilta. Ratas kun on irti, saa konetta pyörittämällä ajoitusta säädettyä suuntaan tai toiseen, lopuksi mutteri kiinni. Mutta ei kannattane ihan korvakuulolta lähteä säätelemään, jos joku menee reisille niin melko vaikea lähteä laittamaan kohdilleen. Viime keväänä Sepin pajalla ajoitustalkoissa fourwheelerin autostahan ei ajoitus meinannut mennä millään kohdilleen, vaikka Timppa on tainnut muutaman pumpun ajoituksen ennenkin säätää ja pelit ja pessaaritkin oli melko viimeisen päälle.
     
  4. misi

    misi 3rd gear

    Joo soitin tonne häkkiselle,eivät osanneet sanoa hintaa kun eivät tienneet miten se tehdään.Kun ei ole kuulemma heppua töissä joka on niitä on ennen tehnyt. :(
    Jos on joku muu paikka,jos ei niin täytyy varmaan tonne ehkä viedä.Machinery ehkä toinen paikka..
     
  5. anteros

    anteros 1st gear

    Kysyppä tämän foorumin sivuilta nimim."Panze".Noista kulutuksista viellä,itsellä -04 kulutti ennen suuttimen kärkien vaihtoa isompiin n. 11-12/100 km seka-ajossa,ja alle 10 tiellä nyt näyttäisi kulutuksen nousseen jonkinverran,mutta voimaa tuli kivasti lisää.Itsellä siihen auton omaan kulutusmittariin ei voi luottaa,näyttää ainakin 1,5-2L liian vähän,joten ainut ja oikea tapa on kynä,paperi ja laskin.
     
  6. fourwheeler

    fourwheeler Gearhead

    Aika vaikeeta noita suuttimia on mitenkään kotikonsteilla testailla. Tarttevat niin paljon painetta avautumiseen. Melkeimpä ainoo keino omatoimisesti on ostaa vaikkapa puteli Forten diesel injector cleaneria ja toimii purkin ohjeiden mukaan.

    Myöhäisellä oleva ajoitus lisää kulutusta. Olikos sulla tietoa paljonko sulla nyt on todellisuudessa ajoitusta? Ymmärsin että ei.
     
  7. mätkä

    mätkä Gearhead

    Autokeskus ei osaa muuta kuin vaihtaa suuttimet, a' 950e kpl. Ajoitus säätyy sun autos tietokoneen ohjaamana. Onko tyhjäkäynti täysin oireetonta vai tekeekö jotain temppuja, käynnistyykö hyvin kylmälläkin?
     
  8. Panze

    Panze 3rd gear

    Wow 950€ /kpl Mä taidan myydä liian halvalla :D
     
  9. Panze

    Panze 3rd gear

    Siirtopumput + Sammutussolkut lähti postilla tilanneille. Poislukien lähistöllä asuvat jotka noutavat osat.

    Kiitokset kaikille tilanneille!
     
  10. huapala

    huapala 2nd gear

    laiska kun olen niin en jaksanu selata yli tuhatta sivua keskusteluja mutta minkä kokoiset renkaat mahtuu pyörimään normialustalla olevan ramin alle?itellä on nyt 305/70 16 ja pyörii ihan moitteettomasti..isompia tietty tekis mieli sovitella jossain vaiheessa..ja se korotuskin pitäis kait hommata että näkis kauemmaks..tosin korkeeltaahan kaatuu aina kovempaan.. :D
     
  11. vinkkeli

    vinkkeli Gearhead

    http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic ... t=#1729531

    olikohan tosta^ vielä pari sivua eteenpäin vielä muutama kommentti... :odroll:
     
  12. ripper

    ripper 3rd gear


    Juu ei ajoituksesta harmainta hajua... Auton myyjä kehoitti kokeilemaan suuttimien puhdistusta redline RL2, tämä on juuri tehty äsken, saa nähdä mitä tekee. Toinen juttu oli tuo rengaskoko. Myyjä oli ystävällisesti selvitellyt ja laskeskellut semmoista, että n 10% nykyisten fillarien kehä on isompi kuin mitä auto luulee. Käsittääkseni tripple dogilla tuon pystyy muuttamaan. Joutuu kuitenkin etupyörät irrottaa jarrujen puhdistusta varten, samalla mittaan tarkan ympärysmitan.

    Tyhjäkäynti hyvinkin tasainen, varsinkin ton dogin asennuksen jälkeen ja helposti on käyntiin aina lähtenyt kelistä riippumatta
     
  13. Aki_A

    Aki_A 1st gear

    Outoa kyllä... ei nuo renkaat ainakaan itellä paljoa kulutusta nosta, tossa 03 oli 35"x13",37"x12.5",37"x14" ja 38.5"x14.5" Ja aina kalibroin smartyllä nopeusmittarin gps mukaan joten laskee km oikein, ja aina vei ajosta riippuen 12.5-16L tuo 12.5L 37x14 super swampereilla matkassa kesällä ja tuo 16L lyhyttä ajoa talvella, 38.5" renkailla mun seka ajossa jossa aina enemmän matka ajoa meni 13.5-14.5L sisään aika tarkasti... ja nuo siis smartyn täysillä säädöillä, ajoitukset ym. joten savunmäärä hieman eriluokkaa myös kun vakiona :D jtn hämärää kyllä jos vakio commonrail 20L vie satkulla :eek: tietenki jos talvella jatkuvasti lyhyttä ajoa pari km sivu niin sitte ymmärtäis... On näissä vehkeissä niin paljon vääntöä ettei tuo rengaskoon suurentaminen ainakaan itellä oo hirmukulutuksia saanu aikaan... matkassa sitäki pienemmillä kierroksilla 8)
    Ajotietokone näytti mulla ~1/3 liian pientä kulutusta vrt. todelliseen laskettuun.

    Alkais etu ja takavalot olla valmiina... just nyt iski sitte kunnon pakkaset ku pitäis kylmässä tallissä autoa laitella...
     
  14. ripper

    ripper 3rd gear

    Tuolla rengaskoolla meinasin vaan sitä, että isommalla kehällä oleva rengas kulkee pidemmän matkan / pyörähdys kuin pienempi fillari.
     
  15. zetor 5511

    zetor 5511 1st gear

    rengaskoko

    315/75-16 mahtuu. Pyyhkii kurat sisälokarista, kun kääntää, eli ei yhtään isommat mahdu.
    Tietty vanteen offset vaikuttaa myös. Jos on paljon offsettia, niin on liikerata suurempi. Itselläni on jotkut aluvanteet, joiden offset on enemmän kuin orkkisvanteiden, mutta vielä mahtuu kääntymään.
     
  16. huapala

    huapala 2nd gear

    offsettiä vanteissa kyllä riittää..suuresti ihmettelen jollei katsastusmies käske parlokkeja virittelemään levikkeiksi..315-75-16 olis tarkotus investoida jossain vaiheessa..onkos kellään kokemusta noista korotussarjoitsta joissa tulee etujousiin noi 2-4 tuuman spacerit??tekeekö niillä mitään vai kannattaako suoraan ettiä pidemmät jouset??
     
  17. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Juu eiku, Dieselin suuttimien paineen voi kokeilla ihan näppituntumalla, kokeilee jokaisen suuttimen syöttöputken kuinka kova "naputus" siinä tuntuu. Antaa niinku osvittaa voisko joku suuttimista antaa liikaa, eli lyödä läpi.
    Kovempi suuttimen vastus= on kovempi paine= aiheuttaa kovemman "naputuksen" putkeen :) Päinvastaisessa siis vastus on pienempi ja painekin sitämukaa, eli suutin kusee ku se kuuluisa entinen poika :D Sillon sitä naputusta ei juuri tunnu..

    Joillakin toi suuttimien säätö on kuulemma tuonu paljo lisäheppoja vanhaan koneeseen, voi tulla vissiinki paljoki halvemmaksi versus uusien ostoon..
     
  18. kaskinikki

    kaskinikki 3rd gear

    joo tarvis kans katsoa nuo ajotukset kohdilleen omasta jätteestä, rupeis muuten oleen tuo moottoripuoli kunnossa...

    ajelin kans pitkin ojanpohjia yhellä pikkutiellä kun auramies tuupannu tien meneen ojanpäälle, ja sinne se sitte sukelsi kivasti oli kans vauhtia varmasti 80kmh eli meni aika pitkään sielä ojassa ennenku pysähty no onni ettei tullu mitään rumpua/kiveä vastaan sielä... on siinä ohikulkijoille ihmettelemistä kun kuraa lensi jokapuolelle siinä auton sutiessa ja sitten se about 20neliömetrin nokilaskeuma lumihangessa, kunnei vaan luultasi ufoksi :poff:

    eikö täälä ole senverran monella ajotukset hukassa että jonkulaiset ajoitusiltamat jossain sais järkättyä :lol: 8) :D

    eikä kellää ole semmosta afc housinkia myydä, tai edes sitä akselia mikä sen läpi menee jonka kaulalla tuo metallipalikka liikkuu edestaa???
     
  19. Jan79

    Jan79 3rd gear

    Dodge Ram 5.9 Cummins

    En keksinyt muuta paikkaa tulla käyttäjä kokemuksista kyselemään.

    Itseäni on jo hetken kutitellut autokuume ja olen silmäni iskenyt Dodge Ramiin 5.9 Cumminssilla. Itseäni kiinnostaisi lähinnä 2000 ja uudemmat yksilöt.

    Nyt kyselisinkin millainen peli on käytössä. Onko Ramissa pätevä neliveto. Nykyisessä ajokissa on kytkettävä neliveto 100% lukolla. Voiko Ramin nelikolla ajaa pitävällä alustalla? Lukkoja?

    Googlettamalla olen saanut käsityksen että ko. peli on kestävää laatua mutta käytännössä? En oikein halua pihalle rautakasaa joka on jatkuvasti rikki.
     
  20. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Nelivedossa ei yleensä oo lukkoja, joissaki harvoissa ehkä (poislukien kitkamalli, jos ny voi lukoksi sanoa) Noista lukkojen tarpeellisuuksista täällä väännetäänki aina sillon tällön, siis riippuu ihan käytöstä.. Normi nelivedolla menee ihan mukavasti.

    Jos siis kyse on Cumminssilla olevasta, nii sen kestävempää saa hakea. Ku aattelee, että sitä käytti Sisu meillä täälä ja monissa pikkulaivoissaki noita on. Ja omasta (lyhyestä) kokemukseta on sanottava, etttä jos omas olis normi käsivalinta-vaihteisto, nii se olis jo aikaa porsinu, on siinä jo vakionaki niin pirusti tuota vääntöä :D

    Itellä on -95, ihan hyvä on ollu, pikkuvikoja niinku pitääki. Uudemmissa viat on aiheuttanu harmia johtuen nuosta tietokonesotkuista, alta -98 niitä ei vielä kovin oo näissä. Ku harva firma pystyy niitä oikein tutkailemaan, ja kumminki moni haluaa säästää senki rahan tekemällä itte. Tai siis tekis jos olis mahdollista. Mutta muuten Suomestaki löytyy päteviä pajoja huoltoon ja korjaukseen, ja täältä erittäin paljo neuvoja, joskin joskus ristiriitaisiaki.. 8) Ja tämän ketjun ekalta sivulta löytyy kaikki tähän mennessä löytyneet viisaudet. Tutki myös tuota, jos enklanti taittuu: http://en.wikipedia.org/wiki/Dodge_Ram
     

Kerro tästä muillekin!