Dodge Ram Vanit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja DamnNoNamesLeft, 19.1.2011.

 1. Oldfarth

  Oldfarth 1st gear

  Morjens.

  Ram Van keskusteluketju on pitkä, enkä osaa sanoa onko aiheesta ollut puhetta aikaisemmin.
  Kyseessä vm 1990 Ram Van 318 koneella jossa se kaksipiste ruisku.
  Se tuli taas, eli kipinä ja polttoaineen syöttö kateissa. Olen kaksi kertaa uusinut siihen ecu boxin, jolloin vika on korjaantunut.
  Mikä hemmetti tuota boxia kuluttaa. Jenkeistä tilattuna (Rockauto) tuo maksaa tulleineen 280€, joten kovin usein sitä ei ole halua tilailla.
  Tuo 1990 on vielä sellainen väliin putoaja malli, että ei käy 1989, eikä 1991 mallin ecut.

  Viimeksi tilasin 5 kk sitten ja nyt samanoloinen vika.

  Itse olen Lahesta ja olisi kiva testata jonkun boxilla, että onko vika siinä. Oisko ketään lähiympäristössä jolla saman vuotinen kaappi.
  Kyseisen vuosimallin voipi varmistaa valmistenumeron 10. merkki, joka pitää olla L
   
  KajS tykkää tästä.
 2. Oldfarth

  Oldfarth 1st gear

  mulla toiminut loikkareineen loistavasti. Itse olen ajanut ympärivuoden viimeiset 5 vuotta
   
  MJF tykkää tästä.
 3. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Eikös hall anturi ollut näissä se perusvika?
   
  KajS tykkää tästä.
 4. KajS

  KajS Gearhead

  Juu, mulla oli aina varalla mukana Hall-anturi. Hulluinta noissa oli se, että joskus jo käytetty Hall-anturi rupesi toimimaan paremmin, kuin se uutena jakajan pohjaan laitettu.

  Kerran vaihdoin Stadissa kravatti kaulassa anturin ja sitten vauhdilla itäväylää Porvooseen. Jakso sytyttää se käytetty taas puoli vuotta.

  Josset oo Oldfarth lisännyt/parannellut maadoituksia koneen ja korin välillä, se on hyvä tehdä.

  Vakaa usko, että maajohto oikean lohkonpuolikkaan takapäästä (siellä oli sopiva reikä 1/2 tuuman pultille) akun miinuksen seutuville koriin jotenkin paransi...

  Slanttivani tulee tänä vuonna olleeksi mulla 4 vuotta. Efidodge oli kans 4. Efidodge hinattiin kerran korjaamolle ja Mudracer korjas A500:sen kerran. Slanttivanilla on vaan ajettu, kunhan ensin vuoden harrastin, jotta sain siitä käyttöliikennekelpoisen. Tosin slanttivanilla on ajettu vähemmän, ei oo käyty Lapissa. Mutta mäessä kyllä käyty (Hirvensalo) ja tää talvi on ajettu kokonaan. Annoin mondeon pojalle ajoon.

  Kuvia #slantvan ista tuolla:

  https://www.instagram.com/kajschuler/

  Spoiler alert: siellä on hiihtokuvia ja koirakuvia kanssa.
   
 5. KajS

  KajS Gearhead

  Mikä oli Dodgemanin ramin vuosimalli?

  Noita boxeja osaisi varmaan joku täälläkin korjaila, kun tietäis, mikä siellä kypsyy. Mä vaihdoin ecun vaan kerran. Ja tikun tarkkaan tulkitsin asennusohjeita. Esim. se, että "Apply half inch of multipurpose grease at the bottom of the multiconnector socket " tjsp. Eli rasvaa siihen aivolaatikon tökkeliin.

  Vielä korostaisin maadoituksien tärkeyttä. Se ecu kun katkoo maita, jos ne on huonot, ecu menee ymmälle.
   
 6. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  [​IMG]


  [​IMG]

  Sori, mutta ihan pakko oli.
   
  Muokattu: 5.4.2018
  KajS tykkää tästä.
 7. KajS

  KajS Gearhead

  Tykkään 10x:). Poika näki noita Japanissa. Ihan ehdotonta meininkiä. Noista jotkut on niin pieniä, että ne on Kei-Careja. Japan rules. Ja siellä patut ajaa ihan täydellä sykkeellä dajibaneilla (Dodge Ram Van), niitä oli läjäpäin Moon Eyes meetissä, jossa soitettiin Allman Brothers-Bandin tuotantoa.;):);)

  Edit: Poika kävi siis tuolla: http://www.mooneyes.co.jp/aon2017_report/
   
  Muokattu: 9.4.2018
 8. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Onhan tuo täällä erilaista, mutta sitä jossain topicissa ollutta videota missä niitä muovihelmasia pitkäpakoputkisia riisikippoja meni, niin 20 tusinassa oli samanlaisia ja se viehkeys karisi aikalailla.
   
 9. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  Tuolla on aika monta tapahtumagalleriaa ja niitä muovihelmaisia pitkäpakoputkisia ei noissa tullut vielä vastaan, mitä nyt kerkesin katsella.
  http://www.mooneyes.co.jp/galleres/

  Noita minivaneja oli kyllä monennäköisiä.
   
 10. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Juu siis meinasin näitä japsi hlöautoja, vähän tää topic sotkeentu.

  On se silti sama juttu oli auto ja tyylisuunta mikä vaan.
   
 11. KajS

  KajS Gearhead

  Jatko-ootee: Japanin autokulttuuri on 100x viehkeämpää kuin Suomen. Mukaan mahtuu sitten sellaisiakin, jotka ei miellytä. Tokiossa on Daikoku ja Turussa on Kupittaa.
   
  toyopet tykkää tästä.
 12. KajS

  KajS Gearhead

  Yksi argumentti toisaalla vallitsevaan efi vs. kaasutin-keskusteluun. Oldfarth kertoi, että uusi aivolaatikko noin 280 €. Tilasin sytytysosia slanttivaniin varalle. Kuvan tavarat 60,68 € perille toimitettuna.

  [​IMG]
   
  xarper tykkää tästä.
 13. KajS

  KajS Gearhead

  Joko talviunta viettäneet Dodge Ram Vanit on herätetty? Slanttivani ei nukkunut lainkaan, oli ajossa koko talven. Tosin täällä Turun seudulla, missä "talvi" on aika kuriositeetti.

  Eniten talviajossa mua etukäteen mietitytti "rengasvalinta" eli ne Goodride SC 301 M+S:t. En tosiaan ostanut noita talvirenkaiksi. Suurin huoli oli kuitenkin slantin saaminen lämpimäksi nopeasti ja ryypyn (Carter BBD) säätäminen sellaiseksi, ettei kaupungissa heti toisiin valoihin sammuta.

  Ne renkaat ei olleetkaan mikään huoli. Kerran piti Hirvensalon Hiihtokeskuksen parkkipaikalla pyytää työntöapua, kun ajoin slanttivanin talven ainoan lumisateen jälkeen vähän pehmeeseen kohtaan. Meidän oma jäinen pikkutiekään ei tuottanut pulmia. Mutta oli varustautunut: Ostin Biltemasta lumiketjut. Koesovituksen lisäksi niitä ei tarvinnut käyttää.

  Mutta nyt on kesä, joten kaikki vanistit tien päälle ja kaupunkeihin ällistyttämään kanssa-autoilijoita. Vans rule, varsinkin Dodge Vans. Eli Dajiban niinkuin japanilaiset näitä mainioita kulkineita kutsuvat.
   
 14. karivanner1

  karivanner1 2nd gear

  Onhan tuo kausi korkattu. Jäähdyttimen vaihto vielä, niin pääsee ajelemaan

  [​IMG]
   
  KajS, toyopet ja ramman tykkäävät tästä.
 15. KajS

  KajS Gearhead

  Baptistivanin käännytystyö on onnistunut hyvin:cool::cool::cool:
   
  karivanner1 ja ramman tykkäävät tästä.
 16. dodgeman

  dodgeman Gearhead

  Mulla oli sama homma edessä, nyt on uusi jäähdytin ja ei huolia
   
 17. 69

  69 Gearhead

  Vani pitäs käyttää leimalla viron reissua varten, vaan vasta huomasin ettei ajovalot toimi. Parkit toimii ja pitkien väläytys. Valokatkaisijassako vika?
   
 18. FuryIII '71

  FuryIII '71 Double Gearhead

  Onko näissä vielä pitkien kytkin lattiassa jalkapolkimella? Itellä tuossa Valiantissa oli samat oireet kerran leimalla, ja vika siinä. Sai ainaki muutama vuos sitte motonetistä uusia eikä maksanu juuri mitään.
   
  KajS tykkää tästä.
 19. 69

  69 Gearhead

  Ei oo jalalla -89
   
 20. FuryIII '71

  FuryIII '71 Double Gearhead

  No sit oon tapani mukaan hyödytön ku ei oo kokemusta näin uusista ämöriikan vehkeistä.
   

Kerro tästä muillekin!