Dodge Ram Vanit

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja DamnNoNamesLeft, 19.1.2011.

 1. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Kannattaa selvittää minkämoisilla kiinnikkeillä on ovipaffi kiinni. Useasti irottaessa ne mänöö paskaksi ainakin osa. Sitten kun olet johtokatkoksen tai puhdistuksen jälkeen tai ylipäätään jotenkin saanu sen toimimaan ni sitte kasatessa se roikkuu taikka heiluu ku kiinnikkeitä ei ole tarpeeks. Rokkiautosta näköö mitkä käy. Yleensä käyvät useampiin malleihin tai merkkeihin paitövei. Ite tilasin kiltiltä kiinalaiselta 50kpl ku olivat halpoja. Sitte niitä ei kuulunu ni lähettivät toisen pussin. Sitte samalla viikolla niitä tuli molemmat eli 100kpl. Nyt riittää ku ovia ei o edes ku kaks. Kyläsepät vetää paffit peltiruuveilla kiinni, älä sinä ole kyläseppä.
   
 2. toyopet

  toyopet Gearhead

 3. ramman

  ramman Gearhead

  :odeek: no kyllähän toi kannatas käydä noukkimassa talteen. miten lie tommoseen paikkaan päätynyt ku kuitenkin kuvissa näyttää ihan siistiltä Vanilta.

  noita sisuskuvia ku kattelin niin voisimpa olla melko varma, että noi puuviilutusjutut tuolla sisällä on yhden suomalaisen taiteilijan tekosia. Moniin vaneihin tehny noita puujuttuja sama Herrasmies jonka nimeä en nyt kyllä muista :odoops: vaikka olen Herran tavannutkin joskus muinoin.

  Pitäis varmaan vanhoja miittikuvia katella ku näyttää autokin niin tutulta. Varmaan nähny tän livenäkin jossain. Ehkä.

  @karivanner1 ? näyttääkö tutulta ku sie oot noita vanimiittejä kuitenkin niin paljo kolunnu ja kuvannu ? IHAP in tarra näyttäs olevan takalasissa ainakin.

  ei muuten tosta toyopetin mtorin linkistä auennu miulla sisäkuvat, mutta tästä normitorin linkistä näkyy
  https://www.tori.fi/vi/61396252.htm?w=3&ca=6
   
  Muokattu: 26.10.2019
 4. karivanner1

  karivanner1 2nd gear

  Juu tuttu taiteilija, vanipiireissä kaikki tuntee "Ukkelin ja Akkelin". Nuo viilutyöt on aivan käsittämättömän upeeta jälkeä.
   
 5. karivanner1

  karivanner1 2nd gear

 6. ramman

  ramman Gearhead

  juurikin Ukkeli oli se jota hain. Monta kertaa tullu miittissä höpöteltyä ja noita viilutöitä ihailtua.
   
 7. Alexsanteri

  Alexsanteri 1st gear

  Löytyisköhän mistääpäi suomea edes ehjän oloista liukuovea? Nykysen joku seppä korjannu niin ettei siitä enää ehjää saa
   
 8. dodgeman

  dodgeman Gearhead

  Auto on 90 Dodge van ja ongelmana lataus, viime perjantaina lataus loppui kokonaan, lauantaina käytiin putsailemassa akun kengät+navat, liittimet mitkä löytyi konehuoneesta, maadoitus kaapelit, nyt lataa kyllä mutta ilmoittaa check engine valolla että latauspiirissä ( koodi 41) on häiriö edelleen eli vika on vielä päällä, viime kesänä laitettiin uusi laturi. Onko kenelläkään ollut dodge vanissa lataus häiriötä jos sais jotain vinkkiä mistä lähtis seuraavana viikonloppuna vikaa metsästämään.
   
 9. Ranee

  Ranee Gearhead

  Jänniteensäädin ja sen johdotukset kunnossa?
  Vai joko tuon ikäisessä on päästy eroon siitä ulkoisesta säätimestä?
   
 10. dodgeman

  dodgeman Gearhead

  Jännitteensäädin on tietokoneen kanssa samassa boxissa, vika on luonteeltaan sellainen että välillä on aktiivinen ja välillä ei, tuli tossa mieleen kun pohdin asiaa että voisiko vika olla virtalukon pohjassa, latausvirtahan menee sen kautta ja kun kyseessä on 30 vuotias auto niin saattaa olla jo pientä kulumaa tuossakin, tilasin varmuuden vuoksi orkkis virtalukon pohjan kun noi tarvike osat alkaa nykypäivänä olee aika paskoja. Ens viikonloppuna täytyy jatkaa tutkimuksia. Paljonko muuten laturi lykkää voltteja tyhjäkäynnillä jos mittaa suoraan laturin perästä?
   
 11. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  En usko, että noin suurta virtaa laitetaan missään autossa menemään virtalukon kautta.

  14.8-15V on sopiva latausjännite kesäkelillä, talvella saisi olla vähän enemmänkin.
   
 12. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  14.8-15V on sopiva latausjännite kesäkelillä, talvella saisi olla vähän enemmänkin.[/QUOTE]

  pikemminkin 13,8-14,2v. Ainakin autoalan roopuskoissa näin opetettiin 80-luvulla aikoinaan kun olin koulussa. Samaa ikäluokkaa nuo autotkin pauttiarallaa.
   
 13. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Olet oikeassa, tuli yksi voltti liikaa noihin lukemiin.:oops:


  Lievästi ot, mutta mulla on saman ikäinen pickup jossa on vielä erillinen säädin. Näissä on sellainen ominaisuus, että säädin haistelee virtalukon, ohuiden piuhojen ja monien liittimien aiheuttaman häviön alentamaa jännitettä, mistä seuraa turhan korkea latausjännite. Reilusti päälle 15 volttia olen mitannut. Joku on releen kautta ottanut suoraan akulta jännitteen säätimelle niin toimii oikein. Vasta toinen akku mulla kuitenkin 15 vuoden aikana menossa. Ei kylläkään tule ajeltua kuin lyhyitä matkoja, joten akku ei ehdi kiehua. Valot on kirkkaat, kun vielä laittaa jotkut + 100 % H4:set. Ne ei kyllä kauaa kestä.
   
  Muokattu: 28.6.2020
 14. dodgeman

  dodgeman Gearhead

  Tais päästä multa vale uutinen, latauksen säädin taitaa olla laturissa, sytkäboxi taas on leivottu tonne aivolaatikon sisään
   
 15. dodgeman

  dodgeman Gearhead

  Tota myydään jos halutaan tehdä jälkivirityksiä mutta originaalissa kokoonpanossa tota boxia ei ole irrallisena, en nyt muista oliko se sitten tämä leivottu sinne aivolaatikon sisään vai oliko siellä sitten molemmat, sekä sytkä että latausboxi, mutta jos nyt lähdettäis siitä että säädin olisi ulkoinen niin paljonko laturi työntää voltteja tyhjäkäynnillä?
   
 16. Ranee

  Ranee Gearhead

  Jos siellä olisi se ulkoinen peltiheikki säädin niin 14,2-14,6 olis aika normaali toimiessaan
  Jos siellä on jotain häikkää niin mikään 12-20 välillä ei minun kokemuksilla yllätä yhtään

  Onhan niitä ecm? sisään leivottuja säätimiäkin seonnut, niiden tilalle on asennettu vanhan mallin ulkoisia säätimiä.
  Tämä mulla voi olla vielä Joopin kanssa edessä
   
 17. bathory

  bathory 3rd gear

  Mulla näyttää (5.2 1995 B2500) vanissani takaa lehtijousien kiinnikkeet aika rapeilta. Rockautosta kun tilaisi kiinnikkeet [​IMG]

  eli tuon ei olisi kallista.
  Mutta mitä muuta tarvii ottaa huomioon? Olen ekaa kertaa pappia kyydissä tässä asiassa. Myöskin se palkki johon tuo tulee kiinni on ihan hapero paska ja on nyt varmaan se isoin ongelma.
   
 18. BioFreak

  BioFreak 1st gear

  Toissa talvena vm-83 b250 tuon palikan vaihdoin ja korjasin sen kiinnitys paikan. Semi vittumainen projekti kun piti puottaa koukku ja tankki alas et sai työskentely tilaa. Ei saanut laikkaa joka paikkaa mahtumaan missä mätää peltii oli, mut onneks oli plasma leikkuri, sen sai paremmin sopimaan. Sen jälkee ei muuta kuin uutta tavaraa hitsailee paikalleen. Reijät saa kohilleen kun laittaa kiinnikkeen jouseen kiinni. Polttoaine säiliö pantojen kunto kannattaa operaation aikana tarkastaa, voivat olla melko heikossa hapessa.
   
 19. bathory

  bathory 3rd gear

  Millasta matskua käytit? Joku perus 0,7 pelti, jolla koria korjaillut, on varmaan huonoa kamaa.
  Saisipa valmiin palan, jonka vaan hitsais paikoilleen.
   
 20. BioFreak

  BioFreak 1st gear

  Oisko ollu peräti 1.5mm paksua galvanoitua tavaraa, sauma kohdista laikalla pinnat puhtaaksi.
   

Kerro tästä muillekin!