1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästekäyttömme. Lue lisää.

Dodge Ramivanin ylivaihde kummittelee

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja KuuselaTeemu, 10.7.2018.

 1. KuuselaTeemu

  KuuselaTeemu 1st gear

  Nyt teki 1990 B250 Ramivani 5.2l V8 ja A500 laatikko semmoisen kujeen että ylivaihteelle vaihtaessa auto ikään kuin jarruttaa. Auto alkaa siis hidastamaan todella lujasti kunnes painaa O/D:n pois päältä napista, jonka jälkeen meno jatkuu normaalina. Ei pidä rutinaa eikä muutenkaan mitään ääntä, hidastaa vain. Kaasun painaminen ei vaikuta mitään, hidastuu silti. 1-3 vaihtaa oikein nätisti ja pehmeästi.

  Öljyt on punaiset eikä haise palaneelle ja taso on maksimissa. Niillä on ajettu noin 3000km.

  Ihan kerrasta alkoi vika, kauppareissun menomatkan pelasi normaalisti mutta tulomatkalla alkoi sitten temppuamaan ihan kunnolla.

  Tuo auto seisoo yleensä viikon kerrallaan jonka jälkeen ekaa kertaa liikkeelle lähtiessä se pidättää ykköstä melko pitkään päällä kunnes vaihtaa isommalle ja alkaa taas toimimaan täysin normaalisti.

  Olisiko kellään ideaa mikä tuolle tuli?
   
 2. toyopet

  toyopet Gearhead

  No pitkän seisonnan jälkeen ilmenevä "vika" voi olla ihan vaan sitä, että seisomisen aikana turbiini valuttaa öljyt öljypohjaan ja siinä menee hetki, ennenkuin koko määrä on taas kierrossa mukana. Voisi siis olla, positiivisesti ajateltuna ainakin.

  Mutta onhan sitä öljyä nyt riittävästi kuitenkin, eikös dodgestakin katsota öljymäärä lämpöisenä, kone tyhjäkäynnillä ja P-asennossa?
   
 3. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Tän plootikon loikkariosasto poikkeaa kaikkien muiden valmistajien loikkareista täysin. Siellä on kaksi levypakkaa joista toista kiristää jäykkä jousi. Kun loikkari halutaan päälle niin mäntä löystää ekaksi ton jousikuormitteisen pakan ja sama mäntä lukitsee loikkarin levyt. Ton koko voiman ottaa vastaa laakerit ja epäilen että lakeri/t on kulunut niin paljon että ei paina sitä jousta lyttyyn ja molemmat pakat on päällä yhtä aikaa.
  Tollaset siellä majailee.
  [​IMG]
   
 4. KuuselaTeemu

  KuuselaTeemu 1st gear

  Onko millainen remontti vaihtaa nuo? Kannattaako alkaa vanhaa korjaamaan vai hommaanko suosiolla toisen laatikon?
   

Kerro tästä muillekin!