Dodge Stratus 1997 vikakoodi P1492

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja sectoid, 4.10.2016.

  1. sectoid

    sectoid Gearhead

    Google antoi akun lämpötila-anturiin viittaavia keskusteluita. Missä moinen anturi on? En ole huomannut akkua käsitellessäni mitään anturia missään. Vika alkoi kun oli kostea sää. Vettä luultavasti mennyt johonkin väärään paikkaan sotkemaan systeemiä.

    Laitan kuvan vikakoodista tähän vielä.

    [​IMG]
     
  2. Jape105

    Jape105 Gearhead

    Eikö se oo siinä akkutelineessä akun alla?
     
  3. sectoid

    sectoid Gearhead

    Pitää käydä katsomassa. Auto ei ole nyt lähistöllä. En tiedä onko akulle omaa sensoria, vai tarkoittaako tuo jotain yleistä lämpötila-anturia.

    Editointia.

    Se anturi on ilmeisesti jossain puskurin sisällä/takana.

    http://www.stratusphere.us/forums/index.php?/topic/40544-obdii-code-p1492/?hl=p1492

    "On my car it is mounted in front of the radiator on the bumper reinforcment behind the bumper cover, try looking in that area."
     
    Muokattu: 4.10.2016
  4. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Rear side of the front bumber beam.

    Toihan on sellanen käikäle joka nuuhkii lämpötilaa ja kertoo sen pcm:lle, se taas tuuppaa sitä enemmän jännitettä akulle mitä kylmempää on.
     
  5. sectoid

    sectoid Gearhead

    Samanlaisen käsityksen sain kun yritin Googlettaa. Siihen sensoriin ei taida päästä käsiksi kovin helpolla?
     
  6. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    En oo törmännyt kyseiseen sensoriin mut manuska antaa tämmösen kuvan, ei varmaankaan ole piilossa.

    [​IMG]

    Tosin manuaali on -97 avosepon mut tekniikka pääpiirteissään sama.
     
    sectoid tykkää tästä.
  7. sectoid

    sectoid Gearhead

    Löysin anturin. Se on vähän ahtaassa välissä, mutta siihen pääsee altapäin käsiksi. Ajattelin tilata uuden, ja kokeilla vaihtamista. Ei ole onneksi kallis osa. Anturin johdon toinen pää menee johonkin sulakerasian alapuolelle. Sinne ei oikein pääse käsiksi. Onko sulakelaatikon irrottaminen operaatio, joka kannattaa jättää ammattilaiselle? Pitäisi yrittää selvittää, että onko kaapeli itsessään rikki.

    https://goo.gl/photos/kBCrMhN5PuhQXffi9

    Kuvassa näkyy märkiä kohtia kun yritin suihkia WD40 ainetta liittimen kontakteihin. Onko manuaalissa mitään ohjeita sensorin mittaamiseen liittyen? Laturi antaa 13,9V jännitettä, joten se toimii ainakin jossain määrin. ( Laturi vaihdettiin jo uuteen.)
     
    Muokattu: 6.10.2016
  8. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Ei oo tarvinnu irrotella sulakeboxeja. nim.merkillä sähkö on sinistä ja tekee kipiää. ;)

    Mut toi anturi:

    [​IMG]
     
    sectoid tykkää tästä.
  9. sectoid

    sectoid Gearhead

    Kiitos avusta. Tilasin varmuuden vuoksi uuden sensorin, liittimen, sekä johdon. Etanapostilla ne tulevat joskus kuukauden sisällä. Suomessa pelkkä sensori maksaa 60€. Tilasin myös OBD lukijan uteliaisuuttani, sekä tulevia räpellyksiä varten.
     
  10. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Riippuu mistä tilaa, mulla on hyllyssä ja nettikaupassa vastaava orkkisosa, 30.90€...

    Tuossa tutkimatta sen enempää soveltuvuutta, pitäis käsittääkseni olla oikea tuote: http://jamant.fi/fi/tuote/2468300-anturi-xj-zj-dodge-mop4688204

    Tosin tietääkseni tuo ei ole akun lämpöanturi, vaan ulokolämpöanturi, mutta ehkä se kertoo tietsikalle, että kun on tarpeeksi kylymää ulkona, lataa enempi... Yleensä akun lämpöanturi on akun alla, niin ainakin kaikissa Jeepeissä on -96 lähtien.... Ja niitä antureita pitäis olla hyllyssä käytettynä ehkä parit kappaleet, kun ei niille ole ollut mitään kysyntää ja pari toosaa on purettuna....
     
    Muokattu: 9.10.2016
  11. sectoid

    sectoid Gearhead

    Joo, kyllä se tuo sensori on. En tiennyt varaosaliikkeestäsi. Ehtisin jo tilaamaan ulkomailta. Laitan kirjanmerkkeihin tulevaisuuden varalta.
     
  12. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Ja tuokin on yksi kappale, kun se menee kaupaksi, hinta saattaa olla jo seuraavassa jo toinen.... Kun taalan kurssi vaikuttaa aina osaltaan vasta kun tilataan uutta osaa hyllyyn....
     
  13. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Tarkistin tukkurilta, hinta tällähetkellä 10 sentin tarkkuudella oikein, eli seuraava uusi jos nyt tilattais, maksais tasan 31.00. Ei paha merkkiosaksi....
     
  14. sectoid

    sectoid Gearhead

    Vaihdoin sensorin ja vikavalo sammui. Vaihtaminen oli onneksi helppoa. Toivottavasti sensorin johtoon ei tule vikaa, koska sen vaihtaminen olisi vähän hankalampi homma.
     

Kerro tästä muillekin!