DOT-valot hyväksytään jatkossa....

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja vilit, 4.10.2011.

  1. Gettu

    Gettu Gearhead

    Säätöjä

    Terve! Täytyykö dot valoissa olla säädöt? Auto vm.1998?
     
  2. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Enää ei tarvi sitten sitä lausuntoakaan. DOT-valot menevät läpi sellaisenaan, jos valokuvio on vähän E-valon kaltainen. Eli taas säästyi satanen. :rotfl:
     
  3. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Re: Säätöjä

    Säädöt pitää totta kai olla, mutta ohjaamosta tehtävää korkeuden säätöä ei tarvi olla.
     
  4. kupeevoortti

    kupeevoortti Gearhead

    Mikäs tämä juttu nyt taas on? Kyllä DOT-ajovalon epäsymmetrisyydestä on aina oltava lausunto jos auto tätä ns. uudempaa sorttia ( -98 tai uudempi jos en väärin muista)

    Vai onko taas joku ohjeistus muuttunut?

    Trafin touhu kyllä usein tuo mieleen tuon elokuun ärsyttävän biisin soutaa huopaa :-?
     
  5. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Victorian kävin katsastamassa Kokkolassa pari viikkoa sitten. Koko ajan olen ollut jutuissa samojen inssien kanssa tuosta valohommasta+ siihen liittyvästä lausunnosta. Nyt lopullisessa katsastuksessa ei tarvinnut valoista mitään tehdä lausuntoa. Ainoastaan katsoivat kuvion ja sen että säädöt on kohdallaan. Victorian kuvio (alkuperäisillä valoilla) oli kuulemma suorastaan erinomainen. Kyselin lausunnosta, niin meinasivat, että Trafin ohjeistus on muuttunut (noin kuukausi sitten), eikä sitä enää tarvitse. En mä muuta tiedä, mutta mulla on autossa leima ja kilvet. :)

    Kai ne jotkut konttorit siitä vielä rahastaa, vaikkei sitä edes enää tarvi. Joutuihan ne inssit käymään kalliit kurssitkin noiden valojen vuoksi. :rotfl:

    Hassua, hetki sitten uudempaa DOT-valollista autoa ei saanut millään kilpiin. Nyt se on oikeastaan helpompaa kuin E-valollisen, kun ei tarvi niitä korkeudensäätöjä. Maailma muuttuu.... :odroll:
     
  6. Gettu

    Gettu Gearhead

    Valojen pähkäilyä!

    Eli tuossa tuherisin takavaloja Pontiac grand prixiin. Onhan tuossa savottaa. Muutin peruutusvalot vilkuiksi, ja jarruvalot sain toimimaan niin kuin pitääkin. Katkaisn jarruvalo kytkimeltä johdon, josta sitten otin virran jarruvaloille. Ainoa mikä moka tuossa tapahtu on se että vakionopeuden nollaus ei toimi nyt jarrupolkimesta. Ehkä tuon olisi voinut tehdä helpomminkin, vaan kun ei ole tietotaitoa. Ilmeisesti katkaisin väärän johdon, ettei virta kiertäisi vilkkuviikseen. No ihan sama. Pääasia että toimivat edes hetken???? Ensiviikolla pitäsi tulla uudet umpiot jenkkilästä, sitten peileihin asennettavat tarra-vilkut ja eiku leimalle....
    Niin ja peruutusvalo&sumuvalo.
     
  7. Pahkis81

    Pahkis81 1st gear

    Suburban 2002 pitäisi rekisteröidä tänne karuun pohjolaan. nopeella vilkaisulla näytti että dot valojen kuvio olis tasainen, eli ei käypä. jos ei pikku kikkailulla saa kuviota epäsymmetriseksi, niin mistä kannattaa ostaa e-hyväksytyt valot?
     
  8. impala67

    impala67 Double Gearhead

    eikös subbeja ole tullut virallista kautta johonkin eu:n kolkkaan, josta saisi ihan matching eurovalot siihen?
     
  9. Pahkis81

    Pahkis81 1st gear

    Chevy tosiaan kyseessä. onko vinkkejä mistä aloittaa etsintä?
     
  10. impala67

    impala67 Double Gearhead

    ruotsi, svenskabil.se ?
    eikös ne ole tuoneet noita maahan jatkuvalla syötöllä, muitakin malleja joita ei tänne saa millään kilpiin.
    tsiigaa saksan ebaystä kanssa; ebay.de
     
  11. 2mi

    2mi 1st gear

    Onko kukaan saanut 1999-2004 Mustangia leimattua DOT-valoilla näiden uusien pykälien mukaan ?
    Siis sellaista autoa, joka ei ole tullut muuttotavarana maahan.
    Valokuviossa seinää vasten katsoessa on lievä epäsymmetrisyys, kuten vaaditaan, mutta ei näy sillä valojen tarkistuslaitteella katsottaessa.
     
  12. Gettu

    Gettu Gearhead

    Enpä tiedä tuosta Fordista, mutta kannattaa käydä eri konttoreilla. K1 tyrmäsi Pontiacin valokuvion(eivät kuitenkaan veloittaneet mitään) kun taas yksityinen kts.asema hyväksy(90eur). Kannattaa suunata valot hieman ylös, näin ainakin mulla toimi. Pieni pykälä nousi oikeaan yläsektoriin ja se riitti.
     
  13. CAD54

    CAD54 3rd gear

    kävin tuossa 2001
    cädin katsastaan ja katsuri sano että dot valot kelpaa ilman korkeussäätöä jos valokuvio on kuten e-valoissa eli ei kuitenkaan helppo homma muuttaa tuota kuviota koska lasin rihlat sen tekee.
     
  14. Gettu

    Gettu Gearhead

    Jep! Tuo on jo vanha juttu. Eli valokuvion tarvitsee olla vaan epäsymmetrinen, aiemmin tässä topicissa on mm. linkki trafin sivuille mistä näkee tuon kuvio homman.
     
  15. Springer

    Springer Gearhead

    Onkos mitn uutta tietoo täälä kellään, kelpaaks nyt siis epäsymmetrinen valokuvio ajo valoissa?
     
  16. pas2

    pas2 Gearhead

    Kelpaa.
     
  17. Carpenter

    Carpenter Double Gearhead

    Onko kellään tietoa että onko sellaista hb4 tai h4 polttimoa joka tekisi epäsymmetrisen valokuvioin?
     
  18. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Koita kääntää se poltin vinoon, jos se on mahdollista pienellä umpion viilauksella. Fordin alkuperäisten ja tarvikeumpioiden välillä oli se ero, että alkuperäisessä (jonka kuvio kelpasi katsastuksessa) poltin oli vinossa ja tarvikkeessa (joka ei kelvannut) se oli suorassa.


    [​IMG]

    Kuvassa ylempi on se alkuperäinen.
     
  19. Tein alumiinipellistä sellaiset valoa leikkaavat soirot polttimen ymparille.

    Kelpas mutta ihmettelen tätä "hyväksytään dot mutta ähkutti suomalaisilla kuitenkin tulee olla (v)Emäinen valokuvio...

    Only in Finland ja vielä henkselit vaan paukkuu kun kansa kyykkää , Jee!
     
  20. impala67

    impala67 Double Gearhead

    kirjoittelin jo aikoja sitten, että koittakaa sitten SUOMESTA ostetulla polttimolla, niissä on jo polttimoissakin jotain eroja amerikan polttimoihin... itsellä onnistui kertaheitolla.
     

Kerro tästä muillekin!