DRAG RACE KAUSI 2012

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja wheelie wagon, 15.8.2011.

  1. Jza

    Jza Double Gearhead

    Mutta miten toi mahtaa käytännössä mennä? Jos lueskelit siinä palsussa saatua tuloslaskelmaa, niin koko viime vuoden NDRS -maksut eivät olleet juuri mitään.
    Laskin, että kattaisi noin 70 kisaajan osallistumiseen kauden aikana. Suomalaisia on ainakin ollut "vähän" enempi kisaamassa kauden aikana, niin jos samalla systeemillä mennään niin liekö tuo marginaalinen maksu per lurjus tulevan silloin kun suomalaiset osallistuvat ulkomaiden skaboihin?
     
  2. BartBart

    BartBart 1st gear

    Eli EDRS on suunniteltu sekä niille jotka haluavat matkustaa muiden alueiden (region) kilpailuihin, sekä myös niille jotka haluavat pysyä omalla alueellaan (region).

    Region ei siis tarkoita maata vaan maantieteellistä aluetta. Näitä alueita on kolme.

    Pohjoinen: Pohjois Norja, - Ruotsi ja Suomi (Kalajoki)
    Keskinen: Suomi, Ruotsi, Norja
    Eteläinen: UK, Hollanti, Saksa, Unkari

    Viisi parasta kisaa lasketaan
    Kaksi (viidestä) kisasta voi (ei ole pakko) ajaa toisessa divisioonassa
    ”Kotidivisoonan” voi itse valita riippumatta missä asuu.
     
  3. BartBart

    BartBart 1st gear

    Jaa-a, enpä tiedä. Mutta kaipa NDRS maksua on peritty vain niiden luokkien kilpailijoilta jotka ovat ajaneet NDRS luokkia. Kuinka monta niitä mahtaa olla ollut? Eihän EDRS maksuakaan makseta kuin EDRS luokkien kilpailijoista. Tosin NDRS oli eri asia kuin EDRS, jälkimmäiseen taidetaan satsata ihan isolla kädellä, joten rojaltimaksutkin voivat olla suuremmat.
    Ei kai Suomen organisaatio siitä mitään maksa jos joku osallistuu skabaan ulkomailla? Eikö nuo mene kunkin kisajärjestäjän pussista.

    Mutta kunhan arvailen. Taidetaan liikkua alueella, jossa parhaan tiedon saa kysymällä suoraan asioista vastaavilta.
     
  4. MJL_

    MJL_ 3rd gear

    Jep! Just näin se menee, usko pois olen lukenut tuon.
    Eli Central alkuperäinen kalenteri Ruotsi 8 kisaa ja Suomi 5 kisaa.. North Suomi 1 Ruotsi 4 kisaa..Voiko nyt Suomessa ajaa koko sarjan, Pohjoisen divisioonassa ei lainkaan Suomen kisaa nyt?
    Nää ulkomoistista, tarkemmat määrät voi tarkastaa tuolta speedgroup kalenterista.

    Mutta vastaus vielä siihen puuttuu että miksei kaikki Suomen kisat kuulu EDRS sarjaan, Mikä syy sille?
     
  5. Putte

    Putte 1st gear

    Toki Motoparkissa voisi mielestäni hyvin olla EDRS kisa, mutta Kalajoella on niin paljon rajoittavia tekijöitä, että sinne ei ole mielestäni järkeä viedä "arvokisaa" ellei siellä olosuhteet kaikin puolin parane.
     
  6. triniemi

    triniemi Gearhead

    No niin, olisko tässä sitten viimenen listaus, vai onko huominen vielä aikaa?

    http://www.fhra.fi/pdf/2012sarjailmot.pdf

    Autot:

    SPS 11
    Outlaw 11
    SPET 10
    PET/SET 10
    S&SS 8
    Street C+D 7
    SC 3
    Street B 1
     
  7. homer

    homer Double Gearhead

    Eikös kitin mukaan ole vielä huominen aikaa ilmoittautua?
     
  8. ari j

    ari j Gearhead

    Jokohan SPS saa SM-arvon tälle vuodelle kun näyttää AKK käsittelevän SM anomuksen 13.2.
     
  9. Cadillac390Man

    Cadillac390Man Gearhead

    Onhan sitä vielä aikaa ilmoittautua 1.2. eli huominen on viimeinen päivä.
     
  10. Jza

    Jza Double Gearhead

    Sit jännätään, että pysytäänkö kympin vaatimuksessa ja nähdään kausi ilman ensimmäistäkään moottoripyörää ja streettiautoa radalla... Eipä tosin stockereitakaan ole täyttä ryhmää, mutta vaikuttanee myös vähän se, että niistä on monesti yli puolet sakista ulkomailta...
     
  11. tha022

    tha022 Gearhead

    JR/S + JR/M 17, hieno homma!
    Eipä ollu eilen vielä yhtään stockkia listas joten eiköhän tänään vielä käy näppäimistöt kuuma kaikkien luokkien osalta.
     
  12. Looski

    Looski 3rd gear

    toi 10 sarja ilmoittautuminenhan ei koskenu prätkiä
     
  13. BartBart

    BartBart 1st gear

    Kilpailijapalaverissa keskusteltiin aiheesta, varsinaisia päätöksiä siellä ei tehty. Kyseessähän ei ole ns. päättävä elin, vaan paikka jossa kilpailijat ja kilpailunjärjestäjä (FHRA:n johtis ja muu kisaorganisaatio) voivat keskustella asioista ja jakaa mielipiteitä. Mielestäni hyvä systeemi.

    Mutta asiaan. Palaverissa tuotiin esille, että ilmoitetut EDRS luokat ja kilpailut ovat vasta alustavia ja kysyttiin kuljettajien mielipidettä niihin sekä ajettaviin luokkiin.
    Kysyimme voisiko kaikilla kisoilla olla EDRS status, ts. tuleeko siitä jotain rasitteita järjestäjälle. Kerrottiin, että kustakin EDRS kisasta tulee lisäkustannuksia, eli se maksaa. Keskustelussa todettiin, että jos osa kilpailuista valitaan, Alastaron kisat ovat loogisin valinta, sillä niihin on todennäköisintä saada kilpailijoita myös muualta. Tästä vallitsi muistaakseni konsensus ja paikallaolijat vaikuttivat tyytyväisiltä linjaukseen.
    Ajettavista luokista en muista keskustelun kulkua kaikkien luokkien osalta, tästä muut paikallaolleet voinevat tarvittaessa kertoa tarkemmin.

    Siitä ovatko muiden maiden ilmoitetut EDRS kilpailut ja luokat kussakin kisassa lopulliset ei ollut puhetta. Noissahan on aika isoja luokkakohtaisia eroja. Esim omalle luokalleni (FB) on merkitty vain yksi kisa Ruotsiin ja yksi Norjaan. Eli jos ruotsalaiset tai norjalaiset ajavat täyden EDRS sarjan (vähintään 5 kisaa), sieltä pitää tulla meille ajamaan niistä kolme (jos haluaa ajaa koko sarjan omassa divisoonassa). Tai sitten käydä ajamassa kaksi eteläisessä, mutta silloinkin heidän pitää ajaa ainakin yksi Suomessa.

    Sitten ihan vaan omia mielipiteitä:
    Kuten aiemmin totesin, siitä olisiko hyvä että koko (EDRS) sarjan voisi ajaa omissa kansallisissa kisoissa voi olla montaa mieltä. Minusta se tuntuisi vähän hassulta, enkä usko että sen on tarkoitettu olevan niin. Omissa maissa on kansalliset sarjat, mihin EDRS tällöin tarvittaisiin? On kuitenkin totta, että tällä hetkellä näkyvän kisakalenterin mukaan se on joissakin luokissa mahdollista Ruotsalaisille ja Briteille.

    Minusta EDRS on kuitenkin erittäin tervetullut systeemi, jolle toivoisin pitkää ikää. Se antaa kohtuullisella ajallisella ja taloudellisella panostuksella hyvän vaihtoehdon kansalliselle sarjalle (joko sen rinnalle tai tilalle). Ja vaikka ei itse kävisikään ajamassa muualla, sen avulla saadaan ainakin jonkin verran kansainvälistä meininkiä ja maaotteluhenkeä kotikisoihin.
     
  14. Putte

    Putte 1st gear

    Moottoripyörissä SML:llä ei ole tuota 10 osanottajan vaatimusta, se on vain AKK:lla eli kyllä prätkät ajaa mestaruuksista.
     
  15. Jza

    Jza Double Gearhead

    Juu, niinhän se tuossa aiemmin oli jo mainittu ;-)
     
  16. MJL_

    MJL_ 3rd gear

    Juuri näin! Ja täytyy muistaa että sarja on vasta lasten kengissä.. eli lähivuosina varmasti kehittyy kilpailijoiden haluamaan suuntaan.
    Oman kokemuksen mukaan he ainakin haluavat kuulla palautetta ja mielipiteitä sarjasta.
    Siksi tuntuu hurjalta että suomi jättää pois heti osan kisoista.
    30.12 laaditussa kilpailukutsussa nuo EDRS kilpailut on muuten kirjattu vain Alastaroon, eli tuolloin se on ilmeisesti ollut jo päätetty asia?
     
  17. homer

    homer Double Gearhead

    Jokohan tuo lista (päivitetty tänään) on sitten lopullinen?
     
  18. Putte

    Putte 1st gear

    Kyllä tuo varmaankin on melko lähellä lopullista jo. Valitettavasti toi Comp on näköjään kuollut totaalisesti.
     
  19. Rellu8

    Rellu8 Gearhead

    Sitten mielenkiinnolla odotellaan mitä ryhmiä yhdistellään ja ajatetaan. Toivottavasti politbyroo pyrkii konsensukseen näiden vähemmistöryhmien kanssa.
     
  20. pile

    pile Gearhead

    mistä löytyy tänään päivitetty lista fhran sivuilla on viimeinen päivitys 31.1
     

Kerro tästä muillekin!