DRAG RACE KAUSI 2012

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja wheelie wagon, 15.8.2011.

  1. Jza

    Jza Double Gearhead

    Ai, Comp ja SC:kin jäi edrs:n ulkopuolelle :eek: Miten mä muistelen, että tuolla ohjaajakokouksessa oli juttua, että noi olisi kuitenkin sarjassa mukana, vaikkeivät SM -pisteistä ajelekaan...?
     
  2. C-barge

    C-barge Gearhead

    Laurihan ajeli viimekesänä Virossa tolla kraisulla mihin istutettiin kaadetusta pontiacista tekniikka, mut tiimi purkautu sit kait kauden päätteeks. Suunnitelmissa on paluu radalle käsittääkseni jo tulevana kesänä taas omalla kalustolla mikäli asiat menee putkeen. En sit tiedä millanen ohjelmisto on suunnitelmissa ja sisältyykö siihen ajoa Suomessa. Mut käsittääkseni auto alkaa olemaan jo suht kuosissaan.
     
  3. Antti.K

    Antti.K Gearhead

    SG-SC

    Fhra lopettaa ryhmiä nopeammin kuin tälläinen Hämäläinen kerkiää kerään rahaa ajamiseen.

    Nyt se sitten on varmaa ettei tarvi Suomalaisten harrastajien ajella mitalleista EDRS sarjassa super ryhmien osalta.

    Olis sen viimeisen eli SC ryhmän voinut säilyttää ilman SM arvoa ihan tämän kansainvälisyyden takia.

    t,Antti Kivinummi SG2
     
  4. SC 285

    SC 285 1st gear

    Re: SG-SC

    Joo. Ei voi toisaalta kuin ihmetellä mitä päättäjien mielessä liikkuu...
     
  5. Putte

    Putte 1st gear

    Re: SG-SC

    Asiat oli tiedossa syksyllä. Miksi ilmoittautumisia ei tehty ajallaan. Jos kilpailijat eivät halua sitoutua lajiin, niin miksi sitten pitää rutista siinä vaiheessa kun paskat on housussa. SCV:ssä oli viisi ilmoittautunut, ne jotka eivät viitsineet ilmoittautua määräaikaan mennessä tekivät karhunpalveluksen erityisesti niille, jotka olivat ajoissa ilmoittautuneet.
     
  6. C-barge

    C-barge Gearhead

    Eihän tässä kai ole muusta kysymys kun et vaatimus että helmikuussa pitää olla sarjaan kymmenen ilmottautunutta tiimiä että ryhmä ajetaan on kohtuuton harrastajillemme. Pitäis siel järjestäjäpuolellakin oivaltaa, et tässä maassa tätä touhua ei työkseen tee varmaankaan kukaan vaan kustannukset maksetaan omasta pussista. Harrastekaluston rakentamisen lisäks moni vielä rahoittaa touhua tekemällä ylimääräisiä töitä. Monilla ei yksinkertaisesti ole varaa tai aikaa ajaa täyttä kautta, vaikka yksittäisissä kilpailuissa vois sitten hyvinkin olla osallistujia enemmän mitä toi kausivaatimus on. Näitä vaatimuksia perusteltiin valheellisesti sillä et AKK vaatii moista. AKK oli väitteestä ymmällään. Ihan oikeesti Putte, nää vaikuttaa kovin kummallisilta asioilta kilapilijan horisontista katsottuna. Tää laji ei ole formula 1 missään päin maailmaa, eikä siitä täällä sellaista tule. Joka puolella rivitason harrastajat tässä lajissa on ne jotka palettia pitää pystyssä, mut meillä pidetään aiheellisena sitä et kustaan niiden kintuille. Kun vaan joku muu rupee järjestää kisoja radoilla jotka on ajettavassa kunnossa ni ainakin minä totean hyviin herkästi siinä vaiheessa et pitäkää tunkkinne.
     
  7. Jza

    Jza Double Gearhead

    Re: SG-SC

    Onko käynyt mielessä, että tarpeeksi ilmoittautuneita ei ole ollut, vaikka miten päin laskisi pari ohikulkijaakin, niin ehkä jengi ei halua sitoutua ajamaan jotain ryhmää mikä ei kenties pätkääkään kiinnosta?

    En minä ainakaan haluaisi sijoittaa 1.4k€ johonkin mikä on ihan eri planeetalta, kuin se jota varten kalusto on olemassa ja mihin se on räätälöity.
     
  8. Putte

    Putte 1st gear

    Re: SG-SC

    Uskoisin, että SC olisi ajettu, jos siihen olisi ilmoittautunut mukaan sama kahdeksan kuin S/SS:ään. Viime vuonna pisteille ajaneista kotimaan kuskeista jäi neljä ilmoittautumatta, onko kaikilla näillä sitten aikeet lopettaa kilpaileminen vai mikäö lie syynä ilmoittautumattomuuteen. Edelleenkin ole sitä mieltä, että järjestäjän ei kannata sitoutua järjestämään kilpailua jollekin ryhmälle, jonka kuskeja sitoutuminen ryhmään ei kiinnosta.
     
  9. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Re: SG-SC

    Toi on periaatteessa ihan järkevä peruste mut joku kohtuus siinä sentään pitäs olla.
    Jos AKK:lle riittää omissa sarjoissaan 1-4 viikkoa ennen kauden eka kisaa niin mihin FHRA tarvii jonkun noin 15 viikkoa?

    Eli toi 1.2. takaraja olis kyllä mun mielestä pitäny olla paljon lähempänä kevättä, vaikkapa 1.4. jolloin kauden alkuun olis vielä kuutisen viikkoa mut kaikilla harrastuksekseen ajavilla kilpailijoilla olis kuitenkin silloin ollu kuviot jo aika varmalla pohjalla autojen valmistumisen yms. suhteen niin että väittäsinpa jotta ilmottautuneiden määrät olis tolleen olleet merkittävästi runsaammat.

    Ja kauden aikanahan kalustoa tulee kyllä varmastikin taas monessakin ryhmässä olemaan mukana vielä paljon enempi kuin noi ennakkoilmottautuneet, näin se aina menee.
     
  10. supo

    supo Double Gearhead

    Re: SG-SC

    Miten noitten suorituspaikkojen varaushomma eli jokainen varmasti sitä mieltä että tarvitaan Motopark ja Alastaro kisapaikkoina ainoita oikeita nykyiselle kalustolle!!!Nuo rallisprintti ja rallicrossi areenat hieman helpommin varattavissa/peruttavissa!!!
     
  11. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Re: SG-SC

    Kyllähän noiden AKK:n SM-tasoisten kisojen kisapaikatkin on yleensä hyvin täyteen buukattuja nekin ja hyvin samantapaiset "melupäivärajoitukset" ja sen semmoset jutut niissäkin on.
    Puhumattakaan vaikkas rallikisoista joissa reittien varukset kaikkine viranomaisille, maanomistajille yms. ilmotteluineen ja lupahakemuksineen vie nekin todella paljon aikaa järjestäjiltä.

    Eikä FHRA:kaan nyt kai oo niin pessimistinen järjestö että se epäilis ettei ilman todella aikasta ennakkoilmottautumista kisoihin mahdollisesti tulis yhteenkään luokkaan silleen autoja että yleensäkään koko kisaa kannattas järjestää minkään ajettavan luokan osalta :odroll:

    Eli kuten aikasemmin tossa jo sanoin niin onhan toi ennakkoilmottautumisvaatimus ihan ok mut kohtuus siinäkin vaatimuksessa pitäs olla artistienkin puolelta kattoen kun myös ne sen tapahtuman kuitenkin pitkälti sit muodostaa eli vetää sinne sen yleisön jne.
     
  12. Jza

    Jza Double Gearhead

    Re: SG-SC

    Ja kenelle tätä touhua oikein pyöritetään? Katsojat tulee katsomaan kilvanajoa, ei mestaruusjahtia. Osaa kuskeista kiinnostaa taas varmasti yksittäiset kisat ihan yhtä paljon kuin osaa SM -pisteet.
    Onko menneinä vuosina ollut liikaa tiimejä ja katsojia kahinoissa, kun pitää keksiä kaikki koiruudet. Kyllä viisi beeryhmäläistä keskenäään vastaa mielenkiinnoltaan 20 spettiautoa yleisön joukossa. Sanokaa mitä sanotte :lol:
     
  13. Putte

    Putte 1st gear

    Re: SG-SC

    On toi kieltämättä melko aikainen toi ilmoittautumisraja, sitä en tiedä misatä tuo on tullut. Kauden aikana kalustoa tulee toki mukaan kisoihin, mutta sitä kun ei koskaan voi etukäteen tietää mihin ryhmiin ja missä määrin, niin sen varaan ei voi laskea kovinkaan paljoa.
     
  14. gremlin

    gremlin Gearhead

    Kylla mun mielipiteeni on se etta noi ajettavat luokat vois ihan hyvin ilmottaa jo vaikka loka-marraskuussa. Kylla nain pienissa ympyroissa kun suomenkin drag osasto on niin nakee kauden loputtua mikka luokat on ollu elinvoimasia ja milla nayttaa tulevaisuutaa olevan.
    Jos halutaan joku luokka lisaa niin sitten semmonen lisataan talven aikana, ja jos jossain ei oo kuskeja syksyllakaan niin niita ei tartte odotella kevaaksikaan.

    Olis joka jampalla aikaa muuttaa vehkeensa mieluiseen luokkaan sopeviksi mikali se oma entinen luokka poistuisi ohjelmasta.

    Ihan saatanan turhaa veivaamista vaantaa ja kaantaa tata asiaa kuukausi kaupalla. Ja jos ei kerran FHRA oikeen saa noita paatoksia aikaseks niin ei tarttis edes yrittaa kun ilmottas syksylla mita ajetaan!

    Noin se aika monessa muussa maassa/lajissa/sarjassa nayttas menevan.
     
  15. SC 285

    SC 285 1st gear

    Re: SG-SC

    Vai että paskat housussa... Voi lapsparka.

    Meillä (ns. kuljettajilla ja tiimeillä) on erinäisiä syitä pitää välillä taukoa tms. kilpailemisesta. Mutta että siitäkin nyt pitää sitten tuntea syyllisyyttä.

    Kilpailukutsussa lukee, että SC on EDRS ryhmä. Ja ymmärtääkseni tuo 10 osallistujaa ei pitänyt koskea EDRS sarjaa. Onko tullut nyt Herra Hämäläiselle mieleen, että osa SC kuljettajista olisi päättänyt ajaa EDRS sarjaa ja täten katsonut aiheettomaksi ilmoittautua SM sarjaan. Mutta tuo kilpailukutsuhan on muutenkin osoittautunut lähinnä vitsiksi, jolla voi nyt vaikka sitten pyyhkiä ne paskat sieltä housuista.

    Ilmeisesti kerhomme talous on hyvällä mallilla, kun on varaa heittää osallistumismaksuja hukkaan...

    Ari Pietilä
     
  16. Harri Sassi

    Harri Sassi Gearhead

  17. Putte

    Putte 1st gear

    Re: SG-SC

    EDRS sarjan ajaminen ei käsittääkseni estä SM-sarjan ajamista eikä toisinkaan päin. Ilmeisesti katsot, että ainut kenen pitää sitoutua lajiin on kilpailun järjestä. Ei se ihan noinkaan voi mennä. Eikös se ole niin, että kun tehdään jokin sääntö, niin pidetään siitä säännöstä myös kiinni. Nyt kilpailun järjestäjä on tekemästään säännöstä pitänyt kiinni ja ne jotka eivät ole ilmoittautuneet sarjaan ovat tyytymättömiä, vaikka ovat kyllä jo hyvissä ajoin tienneet säännöstä.
     
  18. gremlin

    gremlin Gearhead

    Re: SG-SC

    Tarkotakko Putte sita saantoa missa sanottiin etta pitaa olla 10 ennakko ilmottautunutta etta luokka ajetaan?
     
  19. Putte

    Putte 1st gear

    Re: SG-SC

    Sekä sitä, että tuota aikarajaa. Molemmat olivat tiedossa jo syksyllä.
     
  20. joteam1

    joteam1 Gearhead

    Onhan se hyvä, että kilpailun järjestäjä voi pitää kiinni niistä säännöistä mistä haluaa. Kilpailun järjestäjähän saa tehdä muutoksia miten haluaa, ilman mitään sanktioita.
    Kilpailijanhan täytyy pitää kiinni kaikista säännöistä, sankitioiden uhalla.
     

Kerro tästä muillekin!