Drag Race Life - TV-Ohjelma

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja JuhaKuu, 18.2.2015.

 1. EastWeld Racing

  EastWeld Racing 1st gear

  mun mielestä ohjelma oli yllättävän hyvä. jokainen joka vähänkin lajia tuntee / on kiinnostunut. varmasti tietää että tallissa vietetään satoja tunteja ja radalla sekunteja. ilman piiitkiä talli-iltoja laitteiden parissa askarrellessa, tulee korkeintaan vaarallisia tilanteita ilman vauhtia. ohjelmasta kyllä puuttui kohtaus jossa juodaan kaljaa työn päätteeksi, joka ainakin omalla kohdalla kuuluu lajin kirjoon.
   
 2. Gutless

  Gutless Gearhead

  tää ei oo tv-laji eli itse kisat pitää nähdä paikan päällä. Mutta mihin kaikki perustuu, tiimin ajatuksia on mukava kuunnella ja katsella kun ruuvataan hienoja laitteita.
   
 3. hzemax

  hzemax Gearhead

  Tää nimenomaan on TV laji.

  Varmasti monikin takamettän poika/tyttö haluaisi tulla kattoon esim. Nitroja raralla, vaan, ku on gammo matka, joku muu syy, esim. hinta esteenä.

  Mielestäni DRAGRACING välittyy telkkarista paremmin ku F1. Molemmissa oon käyny.
   
 4. exchevelle

  exchevelle Gearhead

  Täysin inside juttu mielestäni :odroll: . Mielenkiintoinen ja hyvin tehty alan harrastajia palvelemaan. Mutta ei tuollaisella ohjelmalla saada uusia harrastajia lajin pariin.
   
 5. hantta

  hantta Gearhead

  Jos halutaan saada uusia harrastaija, ja tehdä ohjelmaa meille asiaa tunteville, pitää tehdä kaksi eri ohjelmaa:)

  Hantta
   
 6. starfire

  starfire 1st gear

  8) Kiitos työryhmälle asiantuntevasta ja ammattitaidolla tehdystä ohjelmasta.!
  Iloisin mielin katseltiin klippejä.
  Uudet naamat löytää tämän lajin, tai sitten ei.
  Televisio ohjelmilla tai kanavilla ei siihen vaikuteta.
  "Valitettavasti ", sanoi mara sahtiwaarikin.
   
 7. GS

  GS Gearhead

  Hyvä aloitus. Tämä palvelee varmasti lajia pitkässä juoksussa paremmin kuin menneiden vuosien kisalähetykset.
  Mielenkiinnolla odotellaan tulevia jaksoja ollaanko myös sitä jo aiemmin kyseltyä voiman ja vauhdin tunnetta saatu tallennettua/puettua kuviiksi.
   
 8. maverick

  maverick Gearhead

 9. maverick

  maverick Gearhead

  http://youtu.be/qKj3nAziEIw
  Drag Race Life Jakso 4, jakso jaksolta ohjelma vaan paranee!! Erittäin kovia ukkoja mukana jaksossaHannu Santala , Kalle Koivumäki, Ville Haga Ynnä muita huipputekijöitä ja tietysti meidän tiimikin on mukana juonessa..
  ;)
   
 10. Mikkis

  Mikkis Gearhead


  Toiset ne vaan maalipintaansa hinkkaa rutosti ihan valtakunnan telkkarissa ;)

  Oli kyllä hyvä jakso taas.
   
 11. Jza

  Jza Gearhead

  ^Jep. Peukutusnappi puuttuu vielä täältä OD:lta, jossa Uho Juhonkin mukaan on kaikki tieto :lol:
   
 12. supo

  supo Gearhead

  Hieno jakso taas!Hieno juttu esim.Koivumäen Subrasta lisättynä Lehtimäen kommenteilla!
   
 13. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead

  On se makiaa ohjelmaa meille harrastajille! Useampaan kertaan tullut kaikki jaksot katsottua.

  Mutta yks asia mua näissä alkukauden kisoissa tehdyissä ohjelmissa on vähän pelottanut. Siellä ei nimittäin oikein näy yhtäänyhtään katsojaa ja mitä sanoo siihen tiimien sponssit.
   
 14. MIAMIRACING

  MIAMIRACING 1st gear

  Se on surkeeta joo se katsojien vähyys. Kun esim viimeviikonloppuna Kiikalassa käytiin niin oli todella paljon yleisöä verrattuna alastaro / motopark normi sm kisojen aikaan.
   
 15. BBC

  BBC Guest

  Syy on siinä että normi ihmisistä harva enää on hulluna jenkkiautoihin ja sitä kautta drag racingiin. Uusia lajeja, uusia sukupolvia,.... ja dragracing´lla on täällä niin lyhyt historia, valitettavasti.

  Maat joissa on 20v pidempi drag racing historia, homma on niin paljon vahvemmalla pohjalla että harrastajakuntaa vaan vielä riittää enemmän kisoihin,... Katselin että Ruotsin normikisoissa on suhteellisen hyvin katsojia, ja ihme ja kumma lakupetterit ei ole oivaltaneet siellä drag racing kisoja, toisin kuin jenkeissä jossa kunta kinte kansa on löytänyt drag racingin.

  aulis

  hyvä esimerkki kuinka vähän ihmisiä kiinnostaa vanhat jenkit on se että jos menen lokasuojattomalla 32 hot rodilla huoltoasemalle, yli puolet tossunkuluttajista ihmettelee että mistä vehkeestä olen saanut idean tähän nelipyöräiseen kulkuneuvoon, joka ei ole mikään auto,...... Vaikka viimeisen 5-10vuotta on TV:stä ja kaikista tuuteista tullut kuinka paljon hot rod ohjelmia, joissa näitä rakennetaan,.... mutta kun ei kiinnosta niin ei jää tieto päähän mitä ne lokasuojattomat 30luvun autot voisi olla,....
   
 16. GS

  GS Gearhead

  Tämä on ihan totta, mutta siitä ei voi kyllä syyttää lajia/harrastamista itseään, vaan sitä että näkyvyyden eteen ei vain olla tehty riittävästi töitä (ilmaisia aterioita ei ole olemassakaan, ei varsinkaan lajinäkyvyyden suhteen).
  Laji/harrastus on vain jäänyt näkyvyyteen panostuksen suhteen sinne kaukaiselle 80-luvulle ja on luotettu siihen että muutama iso näyttely, yksi iso kisa ja V8-Magazine itsessään vetäisi lajiin uusia kiinnustuneita harrastajia/katsojia.
  On jo moneen kertaan todettua että lajissa ja harrastuksessa itsessään ei ole mitään vikaa, vaan jos hommat kuivuu, niin silloin voidaan katsoa vain peiliin.
  Kattojärhjestön ykkösprioriteetti ainakin pitäisi olla kaikinpuolisen näkyvyyden lisääminen ja kaikki muu tulee automaattisesti perässä (katsojat, tukijat, uudet harrastajat).
  Drag Race Life TV-ohjelma on LOISTAVA pelin avaus ja todella raikas tuulahdus...mutta oikeasti pelkkä avaus.
  Työtä vain pitää tehdä näkyvyyden lisäämiseksi rajusti myös somepuolella ja oikeasti kilpailla muiden lajien/ajanvietteen/harrastusten kanssa tosissaan ja jos laji tunnetaan, on kaikki muu helppoa.
  Kiihdytysurheilu on oikeasti TV-laji, mutta ollakseen kiinnostava, pitää toteutuksen olla kiinnostava.
  Eli lajin nopeus, voima ja agressiivisuus pitää välittyä myös TV:n ja tietokoneen ruudulta, sekä kisaamisen ja harrastamisen ”draama” todellisten henkilöiden ja ennen kaikkea tekniikan kautta kautta tuntua.

  Itse uskon että Drag Race Lifen tekijät ovat ihan oikeilla jäljillä, vaikka selkeästi pientä tarvittavaakin ”hienosäätöä” toteutuksessa varmasti sarjan edetessä tapahtuukin. Tämähän on tosiaan näkynyt jo näissä muutamassa ekassa jaksossa ja ei muutakuin tsemppiä tekijöille.
   
 17. 1/4mile

  1/4mile 1st gear

  Nyt alkaa dr life ohjelmat olemaan sielläpäin, Arska Tierpissä oli hyvä. Mutta taitaa olla vaan tosiasia että laji ei vaan kiinnosta tavallista tallaajaa vaikka kuinka yrittäis. Monelle olen yrittänyt kertoa mutta vaikka kuinka rautalangasta taivuttaa, niin siis 400m suoraan,mitä hienoa siinä on? Taitaa olla vaan niin että laji on vaan pienen sisäpiirin juttu ,thats it.
  Eipä kattojärjestö enään hirveesti enemmän mainontaan voi panostaa ja ehkä ei kannatakkaan.
  Ja sit Aulikselle, Suomessa on aika vähän lakuja, ei niiden varaan kannata laskea. Ja se että 32 ei kiinnosta on yleisestiottaen siitä kiinni et täällä kuitenkin eksoottinen auto on Ferrari tai Bugatti, ne kaikki tietää.
  Ja aiheesta poiketen ,miksi niin kova Hocken dissaaminen? Olipa hieno kisa.
   
 18. supo

  supo Gearhead

  Pepe,ollaan viety kilipakalustoa sinne missä on yleisöä eli näyttelyt,sosiaalinen media jne,onneksi on tämä Drag Race Life ohjelma minkä jaksot laitettu yhteistyökumppaneille sähköpostiin.Nyt tulevana viikonloppuna Motoparkkiin tulee esim.Katsastus.fi koko henkilökunta(40 henkeä) pitämään ns.Tyky päivää moottoriurheilun merkeissä eli ovat tutustumassa lajiin!Ps.Kauden jälkeen ollaan kahtena viikonloppuna peräkkäin esillä parissa tapahtumassa sekä lokakuussa Outokummun ammattikoulussa missä oppilaat valmistavat esim.kilpa-autoihin osia ja tämän lukukauden uutena lajina Drag Racing!Autoina oppilaille on esillä -70 Nova sekä -08 Chevrolet Cobalt!Ollaan viemässä myös ensi kevään Tampereen näyttelyyn esille molemmat vermeet jossa yhtenä isona teemana koulu missä saa olla tekemisissä kilipa-aatojen kanssa opiskellen koneistushommaa,ei pöllömpi homma vai!
   
 19. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead

  Noinhan se pitää ollakin. Sponssit, ainakin merkittävät sellaiset, vaativat muutakin kuin tarran kylkeen.
   
 20. GS

  GS Gearhead

  Jos katsotaan maailmalla pyörivää kiihdytystä sivuavaa ja autonrakennusaiheesta kertovaa ohjelmatuotantoa, niin tätä väitettä ei mitenkään voi allekirjoittaa. Jos nyt muutaman Suomessakin pyöriviä, eli suomeksi tekstitettyjä on pitkälle toistakymmentä.
  mm.Street Outlaws on jo viidennellä tuotantokaudella ja ko.ohjelman maailmanlaajuinen suosio aivan huikea joka kertoo tietenkin siitä että aiheen esitystavassa on jotain mikä puhuttelee.
  Se on totta että vaikka kuinka yrittäisi vain ”kertoa” ja ”rautalangasta taivuttaa”, ei tästä lajista tai sen harrastamisesta pysty antamaan mitenkään sellaista kuvaa että tavallinen kaduntallaaja lajista kiinnostuisi.
  Hän voi silti olla kiinnostunut F1:stä ja rallista...eli talvilajien syöksystä ja pujottelusta, mutta jos hän ei ole ikinä nähnyt mäkihyppyä, on melko turha alkaa edes taivuttelemaan sitä rautalankaa saadakseen hänestä mäkihypyn ystävää.
  Lajinäkyvyys niin että se tavoittaa myös nimenomaan nuoremmat ihmiset, takaa pitkässä juoksussa lajikasvun ja päinvastoin.
  Jotta ne nuoremmat ihmiset saataisiin kiinnostumaan lajista, pitää olla ohjelmatarjontaa kaikilla niillä median/somen alueilla joissa nuoremmat siihen voi helposti tutustua.
  Sen jälkeen ”koukkuun saaminen” riippuu täysin siitä miten ohjelmat on toteutettu, eli kilpaileeko ohjelmatarjonta kiinnostavuudessaan kaikkien muiden satojen/tuhansien tarjolla olevien lajien+harrastusten kanssa.
  Tässä astuu kuvaan juuri se MITEN se ohjelmatarjonta on tehty...niin että se Drag Racen voima ja nopeus tuntuu+välittyy sen tarjolla olevan kanavan kautta, vai onko kyse siitä että pari autoa menee yhdellä maalipään zoom otolla leikatulla äänellä 400m ja maalipäässä kysytään mikrofoni suussa: ”Miltä nyt tuntuu”?
  Maailmassa on vain tarjolla tuhansia mielenkiintoisempia ohjelmia viettää sinisen ruudun takana, vaikka lajina niistä 99% oikeasti olisikin oikeasti mielenkiinnottomampia.
  Jos verrokiksi otetaan tuo maailmanlaajuisessa hypessä tällä hetkellä kieriskelevä Street Outlaws, niin jopa ihan jenkkilän ”takahikiän katuautoilu” näyttää miljoonia nuorempiakin katsojia kiinnostavan, kun vain toteutus on tätäpäivää.
  Drag Race ON TV laji, kyse on pelkästään siitä miten laji saadaan välitettyä katsojille (vain selittämällä ja rautalankaa vääntämällä se ei onnistu)?
  Jos se Drag Racen oikea olemus onnistutaan välittämään TV ruudulle, loput hoituu kuin itsestään ja harrastaja ja tukijoiden määrät kasvavat sitä kautta automaattisesti.
   

Kerro tästä muillekin!