Drag Race SM sarja/Turvallisuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja kallekko, 30.5.2016.

 1. kallekko

  kallekko 1st gear

  Olen seurannut vuosia jo kiihdytyksen SM-sarjaa ja tehnyt sen huomion että autojen nopeudet ovat kasvaneet huomattavasti jos vaikka verrataan reilu 10 vuotta takaiseen aikaan. Mitä mieltä kuljettajat on, onko nykyiset turvallisuuteen liittyvät asiat riittävästi huomioitu? Katsastus, ensihoito, palontorjunta ym ym? Jos olen oikein ymmärtänyt niin paikalla kisoissa on myös lääkäri, tarvitaanko lääkäriä paikalla lainkaan kun puhutaan SM-tason kisoista?
   
 2. C-barge

  C-barge Gearhead

  Viime kisassa lääkäriä tarvittiin aika moneenkin kertaan, samoin ambulansseja. Valtaos tapauksista oli yleisössä mutta tarvetta oli myös radalla. En pidä lainkaan huonona. Nopeudet on ehkä kasvaneet, ehkä ei. Mut myös turvamääräykset ovat kiristyneet. Jos tulee tilanne että turvavälineille on tarve, niitä ei varmaankaan ole liikaa, toisaalta taas ne nostavat osallistumiskynnystä yhtenä kustannustekijänä, et jonkin laista tasapainoa siinä tarvis noudattaa. En näe et se tasapaino tällä hetkellä kauheen huono ois.
   
 3. kallekko

  kallekko 1st gear

  Lääkärin tarvitseminen kisoissa ei ole mitenkään mieltä ylentävää, toki jos tilanne sen vaatii niin on hyvä että lääkäri paikalla on kun tarve ilmenee. Jossain tapauksessa lääkäri saattaa jopa pelastaa kuljettajan tai katsojan hengen. Toivotaan ettei ainakaan turvallisuudesta jatkossa nipistettäisi. Tosin huhu säästötoimenpiteistä, jossa lääkäriä ei jatkossa SM-kisoissa näkyisi, on liikkeellä. Toivottavasti ei pidä kuitenkaan paikkansa.
   
  Muokattu: 30.5.2016
 4. 4B4

  4B4 1st gear

  En tinkisi lääkäristä koska SM-kisat ajetaan kaukana päivystävistä ensiapu paikoista. Vai pitäisikö pohtia jotain muuta säästökohdetta?


  v
   
 5. dart -66

  dart -66 Gearhead

  Täysin samaa mieltä.
   
 6. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  Missään nimessä lääkäristä ei pidä luopua.
  Isomman haaverin sattuessa ei pelkkä ambulanssi pysty hoitamaan kahta kuljettajaa jotka ovat taju kankaalla.
   
 7. Rolssi62

  Rolssi62 1st gear

  Tarkistin toimistolta, tällainen päätös on tehty.
   
 8. 1/4mile

  1/4mile 1st gear

  Ja mitäköhän toimistolta tarkalleen vastattiin?
   
 9. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  Itse kuulin myös SM-kisoissa jotta olisi paineita luopua lääkäristä kisoissa, puhe on tainnut olla prätkäryhmien aikaan paikalla olevasta lääkäristä. Tulihan se selväksi ettei lääkäristä voi luopua, heittää ne fillaritkin ympäri ja parempi kuljettajalle on se ettei lääkäriä puolta tuntia odotella.


  Edelleenkin yksi turvallisimmista moottoriurheilulajeista.
   
 10. 1/4mile

  1/4mile 1st gear

  Ja tarkalleen mitä toimistolta vastattiin??
   
 11. gremlin

  gremlin Gearhead

  Tarttee kyllä sen verran valistaa kansaa että kyllä sen lääkärin osa noissa pelastusoperaatioissa on aika minimaalinen. Ensivastekoulutuksen saaneet hoitajat ja sairaanhoitajat tekevät tämmöisissä tapahtumisissa aivan samat asiatkin mitkä lääkärikin tekisi. Lääkäri tehtävänä on lähinnä todeta mikä on tilanne ja laittaa potilaan lähtemään sairaalaan jos tarvetta, aivan siis sama asia minkä asiansa osaava ensivastekin tekee.
  Vai oletteko usein nähneet sairaaloissa että lääkäri ompelisi haavan, tai antaisi sydänhierontaa?
  No, niin arvelinkin, hoitajien työtähän em. asiat ovat joten he ne asiat tekevät 99% tapauksista.

  Muutamassa tapauksessa tässä vuosien kuluessa, ikävä kyllä, olen joutunut olemaan mukana, kisaajana ja järjestäjänä. On ollut katkennutta jalkaa, moottoririräjäyksen aiheuttamia verenvuotoja etcetc, niin lääkärin paikallaolo ei mitenkään tilannetta edistänyt, ei tietty haitannutkaan.
  Koulutetut hoitajat kyllä tietävät mitä tekevät, että minua henkilökohtaisesti ei ainakaan huoleta normi kisoissa lääkärin puuttuminen.

  Samaan syssyyn voisin suositella teameille ja miksei kelle vaan: kannattaa käydä ensiapu kurssit, aika monta uutta asiaa tuli vastaan kun sellaiset kävin osana ammattipätevyys koulutuksia.
  EA1 olisi vielä tarkoitus käydä jossain vaiheessa, ehkäpä FHRA sellaisen mahdollisuuden voisi kohtuu hinnalla yrittää järjestää, kuten sen kuljettajien am.pätevyys koulutuksenkin. ;-)
   
  qwerty123, peltsi, et1133 ja 1 muu tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!