Drag racingin esiintuonti lajina

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja supo, 30.9.2017.

 1. supo

  supo Gearhead

  Ihmettelen suuresti kun olen ollut mukana Rallisprintin SM-sarjassa ja Junnujen Ralli SM-sarjan kilpailuissa "mekaanikon"/talkoolaisen ominaisuudessa niin siellä on saman verran kisaajia tai jopa vähemmän kuin meillä SM-sarjassa Drag Race puolella.Niin noista tehdään jälkilähetykset TV:een puolelle eri kanaville kuskien haastatteluineen/ajosuorituksia näyttäen niin miksi meillä ei enää tehdä ja tiedän ettei ole kustannuskysymys kun esim.Traktor Pulling esittää myös ja siellä vain muutama kymmenen osallistujaa kisoissa.Eli noissa kisoissa kuskeilta peritään muutaman kympin panostus tv-hommaan ja sillä saa hyvää matskua esim.yhteistyökumppaneille!Ongelma on tullut viime aikoina kun on kerätty yhteistyökumppaneita mukaan eli on sanottu että ei näy enää missään lajia TV:ssä!Nämä livestream lähetykset jossakin netissä ei ole se juttu mistä esim.valtakunnalliset firmat kaipaavat vaan oikeita tv-kanavia missä tulee mainokset näkyviin!Harmi että ei haluta tehdä muuta kuin koittaa pelastaa Malmin lentokenttää ja ei nähdä että lajia harrastetaan muuallakin kuin Malmin ympäristössä eli lisää voimavaroja oikeasti kotimaiseen SM-sarjaan jotta laji pysyy elinkelpoisena jatkossakin
  !Terv:Kari "Supo" Laitinen,Hiltulanlahti Finland Suomi Ps.Suatetaan olla taas esittelemässä lajia 6.10 Outokummun Ammattioppilaitoksella yhen Maailman tähen kanssa kalustona jotain -41 Willys,jonniinnäköinen drakster ja muutama junnupuolen kampe!
   
  Muokattu: 30.9.2017
  12345678910, wilburi, Araldite73 ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 2. stana

  stana 3rd gear

  Kyllä raktori pulling on vahingossa joskus sattunut eteen telkkarista. Ja samalla kanavalla näkyy olevan kartingia, crosskarttia ja paljon muutakin pienempää motorsporttia. Kanava on kuitenkin joku uskovaisten semmoinen, että kohdeyleisö ei sinne kuin vahingossa satu, alfa tms.. Tuollakin on kaikkea, mitään vaan ei ikinä muista katsoa- https://www.moottoriurheilu.tv/
   
  Mikkis tykkää tästä.
 3. BBC

  BBC Guest

  Aikansa kutakin. Kuka jaksaa katsoa TV:stä, Livestream on OK ja se riittää niille jotka eniten vihkiytyneitä lajiin. 90luvun alussa kiersin ilmaiseksi Neste asemia räntäsateessa tai yleensäkin kelissä kuin kelissä. 3vkon rundia ja veti porukkaa. Drag racing oli ihmisten mielestä jännää, erikoista, amerikkaa siinä kuin pamela andersson tai miami vice. Parhaillaan kävi n. 1000-1400ihmistä per päivä ja kauppiaat oli tyytyväisiä. Lieksa - vaasa akselilta ylöspäin tuli koluttua Nesteitä. Pohjoisin oli Sodankylä.

  Jos nyt tuommoisen tekisi, ei hirveästi ihmisiä kiinnostaisi. Näin se vain on. Vaikka olisi samalla lailla ennakko mainontaa, tarjouksia,....Nyt on amerikkaa aivan eri jutut !!!

  Sama asia pätee lajin TV juttuihin. Jonkun ne pitää maksaa ja kuka mainostaja antaa niin paljon rahaa että kattojärjestöllä on vara maksaa tuotantoyhtiölle ja kanavalle? Jos löytyy semmoinen, niin hieno homma. Mun mielestä "pientareelle potkittu" ex toiminnanjohtaja hoiti asian niin. Oli muuten aika paljon silloin firmoja mukana, FHRA sai diilissä jotain AM.car show mainosaikojakin jne jne. Who cares, kuka tässä nyt vanhoja muistelisi, riittää kun yrittää muistaa ottaa iltalääkkeet.....

  Hyvä esimerkki lajista. Lupasin eräälle kuskille että lainaan Simpson 3-kerrospukuani että pääsee ajamaan, lupasin maksaa parit osallistumismaksut omasta pussistani ihan kannatuksen vuoksi ja lupasin vielä firmastamme pari tonnia mainosrahaa tulevalle vuodelle kun nyt käy ensin testailemassa itseään ja autoaan. Ei ole äijää näkynyt markilla, mää asun niin syrjässä että ei tänne osaa ees navikaattorilla (400m kirkko, 700m rautatieasema).
  Mitä tästä opimme. Äijillä on liikaa rahaa tai ne on laiskoja juoksemaan ilmaisen rahan perässä, näin ei ollut meikäläisen aikoihin vaan kaikki tehtiin että saatiin rahat ulkopuolelta kasaan.

  No, toinen esimerkki Salakarin Jaska. Äijää yrittänyt vähän tavaran muodossa sponsoroida, koska visioita ja asioiden eteen tekemistä on ollut heidän tiimillään niin Jaskalla, taustajoukoilla ja Karin firmalla. Nyt kun ajoi huimia lähtöjä finaalissa, oli se osoitus siitä että 5vuoden hommat ei ole menneet hukkaan ja kun hän soitti että saako apuja voimansiirtoasioihin, ja sai vastauksen että "kyllä". Näin se menee, pelimiehet hoitaa asiat loppuun saakka oikein ja sosiaalidemokraatit tekee mitä tekee eikä se ole pitemmän päälle kovinkaan paljon kiinnosta lehdistöä tai muita medioita.


  Aulis

  ps. Niin, sitten sainkin Nesteen kanssa diilit, mutta ensin piti tehdä ilmaiseksi töitä viikkoja ja viikkoja. Eli mitä tästä opimme: ilmaista rahaa ei ole olemassa, ehkä silloin vielä oli, mutta nyt vähemmän kun on enemmän vaihtoehtoja mihin firmat rahansa tunkee.
  Toinen oppi on se että; hommaa hyvä sponssi, seuraavana vuotena ja sen jälkeisinä vuosina koko drag racing kirjo on samalla ovella käsi ojossa sillä mentaliteetillä että antakaa meille, me ollaan kovempia kuin tuo Aulis ,......ristus, ääliöitä riitti silloinkin.
   
  120ZZZ ja Inlinee tykkäävät tästä.
 4. supo

  supo Gearhead

  Auliz,huomaa ettet enää ole muuta kuin huutamassa täällä muistelemassa vanhoja aikoja! Eli edelleen hienoa asiakastapahtumia yhteistyökumppaneiden kanssa ja niistä yleensä tarjoutunut uusia mahdollisuuksia uusiin diileihin!Meillä ainakin täälläpäin ei haittaa jos on usempi Teami samalla yhteistyökumppanilla sehän tuo lisää näkyvyyttä!Kyllä meidän kattojärjestö nyt laittanut pään pensaaseen kun kaikki kisoista liikkuva kuva tulee yksityishenkilöiden kuvaavina juttuina kaikkenlaisiin nettihommiin ja esim.kisojen tulokset jonain kameralla otettuina kuvina kerhon nettisivulla joka ei näy kuin jäsenille!Hieno näyttävä laji missä tapahtuu koko ajan ja mutta nyt jätetty CUP/SM-kisat vähän niin kuin taka-alalle ja keskitetty Speedgroup/Tierp organisaation hommiin sekä Malmin lentokentän pelastamiseen eikä ole panostettu koko Suomen kattavaan systeemiin lajin puolesta!Hyvä esimerkki palkintojako gaala joka järjestetään Malmilla jossa ei ole pitkä matkalaisille majoitusmahdollisuutta jne.Tuohon TV-hommaan niin katsellut noissa rallipuolen kuvausryhmän vermeitä niin pienellä kalustolla kuvataan haastattelut ja reitin varreltakin muutamilla kuvauspisteillä per ek niin saa hyvää settiä aikaiseksi ja mikä parasta noissa kuulutukset toimii varikoilla ja reitin varrellakin esim.Rallisprintti eli tulee tietoa kuskeista,kalustosta ja ennen kaikkea sen hetkiset tulokset tulee heti!Tähän heti ettei tule väärin ymmärrystä niin vika ei ole kuuluttajissa vaan johdossa joka näkee asian näköjään että yleisöä ei tarvitse palvella esim.laadukkaalla kisaselostuksella jne.
   
 5. BBC

  BBC Guest

  No, mutta supo sinähän olet eläkkeellä , joten sulla on aikaa hommata ne TV jutut.
  Kuka niitä viitsii katsoa jos automäärät vähentyy vuosi vuodelta.

  Paa kirje eduskuntaan vaikka ministereille että alkavat maksamaan Drag Racingille jotain maataloustukeen viittaavaa tukea.

  Hieno laji, siinä olet oikeassa. Niin oli naapurin akkakin hieno niin kauan kun hienoa elämää jatkui..... Hieno elämä maksaa, niitä TV ohjelmia ei tule ilmaiseksi. Sun pitää soittaa FHRA terävänpään miehille ja pitää puhuttelu siitä kuinka TV ohjelmat luodaan että saadaan sitä TV näkyvyyttä kaikille kisaajille.
   
 6. supo

  supo Gearhead

  Kyllä tässä ihan tarpeeksi puuhaa on kun" Team Piällikkönä" koittaa hommata yhteistyökumppanit että saadaan -41 Willys radalle koko kaudeksi Spet ryhmään n.8.5s aikoja vetämään ja koitetaan pysyä kasassa muutenkin tuon sairauden kanssa sekä vähän itsekkin harrastaa -38 Chevyn ja Hurleyn kanssa.On taas 6.10 tilaisuus missä -41 Willys esillä sekä muuta harrastekalustoa Outokummun Ammattioppilaitoksessa nuorille opiskelijoille.Eli koitetaan pitää täällä ruohonjuuri tasolla edes lippua korkeella!
   
 7. supo

  supo Gearhead

  Laitoin oman profiilin kuvaan tuon -41 Willyksen kun en osannut muuten laittaa!
   
 8. Puikkoneuvos

  Puikkoneuvos 1st gear

  Mihin ne koosteet hävisi mitä maikkari joskus esitti?
   
 9. supo

  supo Gearhead

  Esimerkkinä suuresti ihmetellen yksi pieni asia kuin AKK:n kilpailukalenteri jossa ei ole Drag Race kisoja ollenkaan mainita(josta olen maininnut toimistolle) ja tiedän että se kilpailukalenteri esiintyy monessa painetussa lehdekässä eli loistava kanava mainostaa kisoja.Tietääkseni maksaa ainakin kilpailijat AKK:lle rahaa eli olisi käytössä lisää mainostilaa jota ei ole käytetty!
   
 10. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Ens kuussa on vissiin joku kattojärjestön kokous taas Helsingissä, eikun sinne kimppakyytiä ja sankoin joukoin mukaan tekemään taas vallankumousta, tai vähintäänkin esittämään ideoita ja kysymyksiä. Reilu kuukaus aikaa valmistautua.
   
 11. fishbone

  fishbone 3rd gear

  Monta kertaa jo vallankumous taidettu tehdä tuolla kattojärjestössä ja huonompaan suuntaan aina vaan menee.kauanko kituu ennen kuin kuolee?
   
 12. Weijari

  Weijari 2nd gear

  Näissä käy yleensä silleen, että alkuinto ja puhku jatkuu 1 -2 vuotta, sitten seestytään. Kunnon muutos vaatii n 5 vuotta kunnon työtä, eikä ihmiset oikein tällaiseen jaksa sitoutua noin pitkäksi aikaa.
   
 13. supo

  supo Gearhead

  Joo ei ole asiaa kun ei jäsen ja olen jutellut PJ:n ja TJ:n kanssa kesänaikana ja todennut että ei maksa vaivaa sillä kaikki on kuulemma hyvin ja ei ongelmaa!Taitaa olla vaan silleen että tämän laivan kääntäminen oikeaan suuntaan ei vain onnistu enää keltään,toivottavasti olen väärässä.
   
  Muokattu: 1.10.2017
 14. dart -66

  dart -66 Gearhead

  En mää mittää mistää tiärä, mut tuntus silt et johros pittääs olla piätoeminen (palkattu) henkilö eekä OT...
   
 15. supo

  supo Gearhead

  Nettisivutkin uudistettiin mutta ei muuta kuin Malmin lentokentän pelastussuunnitelmia eikä edes nykyään löydy kauden 2017 tulokset jne.Toiminta keskittynyt tosiaan vain Malmille vaikka haluaa olla suuri iso kattojärjestö kaikelle alan toiminnalle ja kun joku jotain ehdottaa tai kirjoittaa niin ei oteta tosissaan kun ei ole postinumero Malmilta!Puuttuu todellinen Johtaja jolla munaa hoitaa homma eikä olla vain joo joo miehenä.Luulisin että löytyisi sellainen henkilö jolla taitoa neuvotella kisatapahtumat sekä näyttelyhomma yhteistyökumppanit sekä mainostus/televisointi hommat sekä olla visio miten tätä harrastusta viedään eteenpäin sillä tässä on oikeasti potentiaalia!Ja vielä sellainen asia että huippu porukka tekemässä kisaa/näyttelyä mutta harmi kun johto pettää homman!
   
  Muokattu: 2.10.2017
 16. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Jos et olekaan jäsen, niin varmaan teidänkin tiimistä niitä jäseniä löytyy. Lähe vaikka niille kuskiks.
   
 17. supo

  supo Gearhead

  Käytetään sekin aika kilipa-kaluston huoltoon/rakentamiseen että ollaan kauden alussa heti lyönnissä!
   
 18. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Jep, tärkeemmät asiat ensin.
   
 19. supo

  supo Gearhead

  Valitettavasti mennyt usko systeemiin henkilökohtaisesti eli kokoukset ohi ainakin toistaiseksi mutta jos homma muuttuu niin asiaan palataan.Viime vallankumouksesta vain menty alaspäin katsottuna SM-sarjan kannalta!Tehdään sitä missä voi vaikuttaa eli tuodaan uutta kalustoa radalle maksavalle yleisölle nähtäväksi ja ensimmäiset maistijaiset Tampereen Hot & Rock Show:ssa!
   
 20. Catiska

  Catiska 3rd gear

  Tuossa komppaan Supoa että homma on mennyt todella Malmi keskeiseksi. Kaikki ideat ja tapahtumat mitä on sinne voitu siirtää on sinne siirretty.
  Tietty onhan se kiva siellä asuville että koko Suomen jäsenistöä edustava järjestö muistaa pitää kinkereitä tiheään asukasmäärällä suurimmalle alueelle ja suurin osa jäsenistöstä voi sitten katsella netistä kivoja tunnelmakuvia.
   

Kerro tästä muillekin!