Drag racingin esiintuonti lajina

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja supo, 30.9.2017.

  1. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    Eiks noit no prep sakboja oo jo Hyvinkäällä, Malmilla ja Kiikalassa? Eipä oo siel just näkynyt vehkeitä ajelemassa joilla ajetaan esimerkiks fyyran prep streettiä. Ja syykin vissiin selviää kun kysyy kuskeilta.
     
    BUICK:it ja supo tykkäävät tästä.
  2. supo

    supo Double Gearhead

    Pepe,et ollut ainoa joka ei saanut rahoille vastinetta sillä hommahan kusi kintuille ihan satasella sunnuntaita lukuunottamatta.Ja Pro ryhmät ajaa 2 kierrosta/per päivä pe/la ja sunnuntaina 3-4 kierrosta eli jää vielä muillekin ryhmille ajoaikaa kun homma pelaa kunnolla.
     
  3. supo

    supo Double Gearhead

    Kertokaa paljon maksaa tekniikka peltikoriin jossa tuo 1000hp/3000hp eli perästä keulan syyläriin asti?Ihan mielenkiinnosta kyselen vain.
     
  4. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Sullahan on Janne huippuauto ja olet oman luokkasi kärkikuskeja. Mutta kyllä on se vaan niin, että jos sinä ajat vanhalla ja rauhallisesti käyttäytyvällä pro -autollasi korkean kasin ja heti perään vaikkapa Jekku-Vallu manuaalilla saman ajan, niin katsojien fiilikset ja tuntemukset on katsomossa aivat erit. Valitettavasti.
     
    bbford ja Catiska tykkäävät tästä.
  5. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Totta kai, olen käynyt kisoissa vuodesta 1982 lähtien ja monessa maassakin. Palaan aina takaisin, vaikka saisinkin huonon tuotteen nautittavaksi vesisateen tai muun asian takia. Mutta Pertti Peruspera ei palaa. Se jää seuraavana viikonloppuna tai vuonna kotiinsa tai suuntaa katsomaan muuta lajia.

    Ja Supo, on niitä keskenjääneitä pro -kierroksia sattunut 35 vuoden aikana melko paljon. Syystä ja toisesta.
     
    valtope tykkää tästä.
  6. SG 448

    SG 448 Gearhead

    Jätin Spetin täksi kaudeksi kokonaan,mut en katsojien vuoksi ja oonkin ajatellut ajella tolla Auliksen vanhalla Camarolla,mut katotaan mitä luokkaa.
    Samoin ei kiinnosta Spetit nyt.
     
    supo tykkää tästä.
  7. supo

    supo Double Gearhead

    Kyllä tässä kysymyksessä kokonaisuudesta eli ihan perus kauraa eli riittävästi toimihenkilöitä tapahtuman aikana oikeissa paikoissa ja tämä on johtajien homma varmistaa eikä levitellä käsiä samalla hokea ei mitään ongelmaa ja lineup tyhjänä jne.Kuulutus on yksi tärkeimmistä hommista joka ei saa hiljentyä kun ei radalla tapahdu mitään vaan kaikkea tapahtumaan liittyvää puhetta haastatteluineen niin kuin muualla.Eli kun tulee pakollinen öljykeräystauko niin jotain maksavalle yleisölle pitää olla eikä valittaa kun ei rahaa ja tälleen sitä ei tulekkaan kun ei mitään tehdä.Em-kisoissa ollut hyvästi isoa kalustoa autoissa ja pyörissä eli nähtävää kyllä on kun hommat pelaa kunnolla ja niin kuin kun lukee että homma alkaa 10.00 niin se alkaa silloin eikä 10.45 jne...Kyllä nyt on puuttunut sellainen Johtajuus hommasta eli kyllä nyt kannattaa miettiä onko johtopalleilla vain mukavat kaverit vai oikeat toimintaa johtavat henkilöt?Ps.Vanha viidakon sanonta kun teet hommat hyvin niin se palkitsee tekijänsä!
     
    cutlass cruiser, Araldite73, SG 448 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  8. AnCapLibitardi

    AnCapLibitardi 1st gear

    Olemme visioineet parempaa järjestelmää ensi kaudelle, ja mikäli esim. johtoryhmä näkee *ilmaisen* striimin tarjoamisen palveluna johon kannattaa panostaa (vrt. Laskeva lipunmyynti) niin tottalai rakennan tuon järjestelmän ja pidän huolen, että se näkyy halukkaille.

    Toki voisimme harkita striimin maksullisuutta ja käyttää sen tulot striimin parantamiseen, mutta onneksi nykyinen TJ tajuaa nykyisen formaatin tuovan paremmin näkyvyyttä kuin se kulu/vaiva kerätä muutamalta maksut katsoa lähetystä.

    Ehkäpä yllätytte ensi vuonna, joten niitä ideoita sinne oikeaan paikkaan sitä varten!
     
  9. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    Mitä jos siel ei oo ku niit mukavii kavereit tarjolla? Mitä jos sinne ei ylipäätään kukaan halua ku ainoo palkinto hommasta on valitus et kuinka paskasti asiat toimii ja kuinka huonosti ne on hoidettu eikä johto kanna vastuutaan tai tee itse kaikkia asioita jos ei ole vapaaehtoisia tai rahaa?

    Vaikkei asiat täydellisesti ehkä oliskaan, ni pitäis olla jonkinlainen kunnioitus sitä kohtaan et joku moiseen koiranvirkaan edes hakeutuu.
     
    JuhaKuu, jaketin, Catiska ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  10. Araldite73

    Araldite73 3rd gear


    Kyllä mä uskon että livestreamista maksettaisiin joku kohtuullinen korvaus katsojilta. Itse ainakin olisin valmis maksamaan esim 5-10e kilpailu.
    Nykypäivän äly-tv:stä lähetys näyttää yllättävän hyvälle, ainoastaan äänen kanssa ongelma kun ei kuulu kun toinen kanava ja selostukset jää pois.
     
  11. supo

    supo Double Gearhead

    Tarkoitan ihan TJ hommaa josta jotain maksetaan eli jos siihen hankittaisiin ihan ulkopuolelta niinkuin TMD maininnut jolle maksetaan tuloksen mukaan kohtuu palkkaa niin luulen että ote olisi toisenlainen kuin nyt jossa otettiin ilman hakuprosessia kaveri remmiin.Sellainen millä näkemystä tapahtumista/mainostuksesta/myynnistä tapahtumiin ja kyky luoda yhteistyökumppaneihin suhteet jne.Eli ei tarvitse olla ns.alan ihminen hot rod alalta!
     
    Tomas C5 tykkää tästä.
  12. exchevelle

    exchevelle Gearhead

    Ei tämän webbikameran/livelähetyksen osalta ole mitään henk.koht. "harmitusta".

    Kysymys on enemmän se, että onko tuo tehokas tapa saada "äksöniä kotikatsomoihin". Sekä mitä hyötyä sillä saavutetaan? Tämä tapa vastaa varmasti lajin aktiiviharrastajien tarpeisiin. Mutta saako tuolla tavoin lajin ulkopuolella olevaa suurta yleisöä kiinnostumaan? Oma mielipiteeni on, että esim Drag Race Life ohjelma oli sellainen, millä saatiin lajin ulkopuolella olevia kiinnostumaan lajista. Tai aina ohjelman formaatti edesauttoi sitä.

    Ps. Ikävä kyllä en tunnista...
     
    cutlass cruiser tykkää tästä.
  13. Tomas C5

    Tomas C5 3rd gear

    Olemme junnujen puolesta pahoillamme, jos pikku pojat ja tytöt, osa isojen autojen tulevia kuskeja, on saaneet aikuisen miehen niin pahoittamaan mielensä junnujen liiasta rata-ajasta.
    Mutta ehkä nyt olisi syytä palata 2017 vuoteen sieltä -80 luvulta.

    Ruotsin EM kilpailuissa olemme todella hyvin vastaanotettuja myös yleisön silmissä.

    Junnu autojen lähdöt viime kesän Nitroissa:
    Torstaina 2 lähtöä
    Perjantaina 1 lähtö
    Lauantaina 0 lähtöä
    Sunnuntaina 1-4 lähtöä
     
    Muokattu: 18.10.2017
    supo, kuus9, jknR ja 1 muu tykkäävät tästä.
  14. Jza

    Jza Double Gearhead

    Pahoittelen jos pahoitin mielesi. Mutta radan sivusta seuranneena toista vuosikymmentä, olen eri mieltä aiheesta. Tämän vuoden suomen EM-kisat varsinkin oli aika ankeaa seurattavaa. Ruotsin kisoista ei havaintoja, kun en ole siellä käynyt katsomassa.

    Mutta kuten ennenkin tähän aiheeseen liittyen, niin järkyttävän raivon saa aikaiseksi jos sanoo mitä ajattelee ja eritoten mitä yleisöstä kuulee. Junnutoiminta on minusta todella hyvä juttu ja vie asiaa eteenpäin. Mutta minusta ei kuulu EM kisoihin.
     
  15. Pate-68

    Pate-68 3rd gear

    Luuletko että jos oltais laitettu Hesariin ilmoitus 400% miinuksella oleva konkurssi kypsä firma hakee pelastavaa toimitusjohtajaa olisiko ehdokkaita ollut montaa tarjolla.
     
    supo tykkää tästä.
  16. nixxon

    nixxon 3rd gear

    Terve Taas
    Kun oli juttua johdon kritiikistä niin henkilö
    joka on ehdolla /hakee Pj/TJ hommia niin täytyy ymmärtää
    mihin omat resurssit riittää ja mihin pystyy,ja mistä apua/yhteistyötä.Toinen asia on että aina tulee p...a tuulettimen.Mutta jos on tehny päätöksiä niin niitten takana
    täytyy pystyä seisomaan ja pystyä selventää miksi näin on tehty. Eikä syyttä toisia eikä ottaa kantaa.Tj lta saa ja täytyykin vaatia selvennystä koska hän nauttii tästä palkkaa
    EI talkoihminen. Hän edustaa FHRA palkattuna,
    Nixxon



    vaatia


    me
     
    supo ja Pate-68 tykkäävät tästä.
  17. GS

    GS Gearhead

    Jos osoitit kysymyksesi minulle, niin vastaan tähän että, kaiken....kaiken mitä haluaa ja voi laittaa, niin kuin Drag Racing usein muutenkin.
    Nykyään kuitenkin tuollaisen 1000hv saa kuitenkin varsin edullisesti kun pohjana on lähes vakio letukan LS ja siihen jonkin tyypin puhallin nokalle tai pari kylkiin. Voimansiirtokaan ei vielä tarvitse mitään ihmeellisyyksiä.
    Sitten 2000hv vaatii tietenkin jo voimalinjaan muutakin ”paukkuja” kuin turboja ja 3000hv ei kaiketi eroa Top Doorslammerista tai Pro Modista runkoa lukuunottamatta mitenkään, paitsi että maksaa vähän enemmän?
     
  18. supo

    supo Double Gearhead

    Sitten että FHRA olisi koko Suomen harrastekerho
    Samoin ajavat tuolla Norjan gardmoenissa eli ihan kannattaa käydä jos mahdollista muualla katsomassa niin voi sitten ottaa kantaa!Tosiaaan sain olla viime Elokuussa mukana Tierpissä kahden junnu teamin mukana ja kyllä taas täytyy todeta että palvelu myös Junnuille pelaa!Hienoa intoa,oppimisen ahmimista sekä sitä paloa kun pääsivät esim.Antti Horton pilttuuseen tutustumaan Top Fueliin sekä itse Kuskiin!
     
  19. supo

    supo Double Gearhead

    Maksaa sen verran että jää yli 90% tekemättä jotka haaveilee!Eli ollaan kevyesti yli 20 tuhannen ennen kuin pyörii edes tallissa tyhjäkäyntiä ja siitä se kallistuu helposti ja tässä ei edes sitä autoa mistä aletaan tekemään.Siis 1000 heppaa!
     
  20. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    Käy kattomassa katsomossa mitä jengi niistä junnuista ajattelee. ei sinne mitään ryntäystä ole, ja ajatuksena kaiketi on ollut kaivella että miten lajia sais yleisölle houkuttelevammaks. "Suuri yleisö" ei diggaa bräkettiä, ei oikeen missään muodossa, eikä etenkään niin et 80% ajamisesta on sitä. Viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen, vaikkei ne omaa maailmankatsomusta tai lompakkoa miellyttäiskään. Mut jos vaik hakis sellaseen TJ:n virkaan ni sit vois olla hilloo lämiskäs sen verran et se headsuppikin onnistuis. Nykyinen kaiketi on nimenomaan lajin ulkopuolelta tullut henkilö ja ns ammattijohtaja siinä mielessä. Vaihtoehtona pallia täytettäessä käsittääkseni oli pitkään yhdisyksessä ja lajin parissa toiminut mutta valinta ei kohdistunut häneen. Hyvä vaiko huono?
     

Kerro tästä muillekin!